donderdag 9 mei 2013

Bijzonder verhaal

En een bijzonder verhaal is het.
Afgelopen vrijdag wilde ik met mijn pleegkleinkind wat boodschappen gaan doen met de bus.
Dus haar aangekleed en in de wandelwagen gezet en op naar de bushalte.
Daar aangekomen zat er een wat oudere dame, ik schat haar tussen de 70 en 75, waar ik mee in gesprek raakte.
Ze vertelde dat ze bij de Action een mooi doek voor buiten had gekocht met lammetjes erop en dat ze die ook hadden met een Boedha erop.
Nu wil het geval dat ik mijn slaapkamer wat oosters ingericht heb, met waaiers uit China voor mij meegebracht door goede vriend, Boedha.s en wat andere dingen, zoals deze schilderijtjes door mij gemaakt met in het Chinees( dit is door iemand vanuit China doorgemaild) geloof hoop en liefde. En dat vertelde ik en zei dat ik dan ook een keer naar de ACtion zou gaan om naar dat doek te kijken.

Ach zei die mevrouw, dan heb ik misschien wel iets leuks voor je. Ik heb nog een schilderijtje van mijn ouders en daar doe ik toch niets mee, wilt u dat misschien hebben,
Waarop ik zei, ja maar van uw ouders, kunt u dat zo maar aan een vreemde afgeven.
Ja natuurlijk wel zei ze, als ik er toch niets mee doen en mijn kinderen willen het niet en zo krijgt nog een mooie bestemming.
Dus ik heb haar mijn adres gegeven en eerlijk gezegd verwachtte ik er niets van.

Wat schets mijn verbazing toen ik terugkwam van mijn boodschappen:
Dit schilderijtje lag al in mijn brievenbus.
Ze was het er zelf komen brengen, da tkon ik zien aan de verpakking.
Het is gemaakt van hele kleine veertjes en twijgjes. Daarmee hebben ze een boomtak met 2 vogeltjes afgebeeld. Ik vind het prachtig om te zien hoe iemand ooit dit priegelwerkje in elkaar heeft gezet.
Natuurlijk heeft dit schilderijtje  een mooi plaatsje gekregen bij mij op mijn kamer. Helaas is het haakje om het op te hangen stuk maar ik vond het op dit plankje ook mooi passen.
 
 
Gelukkig had deze gulle geefster haar adres achtergelaten bij het schilderijtje en heb ik haar meteen een zelfgemaakte kaart gestuurd om haar te bedanken. Want ik ben er reuzeblij mee.
 
 
Wat een onverwachte ontmoeting bij een bushalte toch bijzonder kan maken.
 
Is dit een bijzonder verhaal of niet??
 
 
groetjes
Bernadette