woensdag 5 juni 2013

Genietend van het mooie weer

Met dit mooie weer vind ik het heerlijk een lekker eind te gaan rijden op mijn scoot mobiel en dan het liefst de natuur in.
Nu het ik een kaart van Brabant met de fietspunten erop, je weet wel die witte bordjes met cirkel en cijfer in het groen.
Dus kaart op tafel, papiertje erbij om te rekenen of ik niet teveel kilometers wilde rijden en gaan met die banaan.
En dan kom je zulke mooie en leuke dingen tegen:
 
prachtige in bloei staande brem langs een weiland
een zonovergoten fietspad door een mooi stukje bos
een omgevallen berkenboom met een uitgedrooge paddestoel nog eraan
de eerste klaproos die ik dit jaar tegenkwam
 
om mijn route te vervolgen moest ik even de snelweg tussen Tilburg en Loon op Zand oversteken om te komen in het volgende gebied
 


 

waarvan hier een klein stukje
 
deze plaats heb ik ook nog even bezocht
 
daar stonden deze prachtige rododendronstruiken
 
en langs dit water kwam ik ook nog
 
 
Na nog een flink stuk door de Loonse en Drunense duinen te zijn gereden en een sanitaire stop gemaakt te hebben bij vrienden in Udenhout, altijd handig als je zo je adresjes onderweg hebt, kwam ik aan bij een stukje nostalgie.

 
 
de sluis in het Wilhelminakanaal, waarbij ze helaas een heleboel bomen hebben gehakt omdat ze het kanaal gaan verbreden. De boomstronken zie je op de voorgrond nog liggen.
Als ik de sluis zie weet ik dat ik bijna thuis ben, dan hoef ik nog maar zo'n 750 meter te rijden.
 
 
Van zo'n rit van ongeveer 50 kilometer wordt je hongerig, dus bij thuiskomst meteen de oven aangezet en dit heerlijke gevulde stokbroodje gebakken.
 
Het recept:
 
een afbakstokbroodje, daar snijd je in de lengte een spie uit zodat een gootje krijgt als het ware,
je gehakt maak je naar smaak aan, ik had er deze keer wat geraspte kaas door gedaan en wat currysaus, ik had er ongeveer 150 gram gehakt voor gebruikt, dit gehakt doe je in het gootje (een beetje gelijk verdeling ivm garing) dan bedek je het geheel met ontbijtspek en dan 20 minuten in de oven op 220 graden. Dan even kijken of je gehakt door en door gaar is. En daarna smullen maar.
 
Dit was afgelopen zondag en vandaag reed ik van mijn vrijwilligerswerk naar huis door het Wandelbos, voor de Tilburgers een bekend bos en daar kwam ik dit leuke diertje tegen. Hij bleef nog netjes zitten voor de foto ook.
 
 
Dat is toch genieten met een grote G,van mij mag het nu wel even zo'n weer blijven zodat ik nog vele van deze mooie ritjes kan gaan maken.

groetjes en alvast een fijn weekend met goed weer
Bernadette