maandag 15 december 2014

Even pas op de plaats gemaakt

Een paar weken geleden was ik druk bezig met de blokjes van de Lizzy en met de Goofse Broderieletters. Misschien wel iets TE bezig want kreeg last van mijn schouder en arm.
Maar ja, de blokjes waren klaar
alle 12 op een rij
 
 
De Goofse Broderieletters waren klaar om gedubbeld te worden dus kon ik even een pas op de plaats maken om schouder en arm even rust te gunnen.
 
Niet dat ik niets te doen had hoor, Sinterklaasfeest houden met kinderen en kleinkinderen, daarna kerstversiering aanbrengen in huis, wat uitgestelde huishoudelijke karweitjes gedaan en o ja er werd ook nog een verjaardag gevierd.
Deze bezige crea-oma werd afgelopen week 59.
Geen groot feest maar gewoon gezellig een lekker kopje thee of koffie met een stukje taart.
 
 Maar wat voor een taart!!!!! Een lieve vriendin heeft een wel heel speciale taart voor mij gemaakt. Ten eerste omdat hij zo mooi is/was en ten tweede omdat ze hem zo gemaakt heeft dat mijn superallergische dochter er ook van kon eten en dat kan ze bijna nooit van taart. Want in elke taart worden wel vruchtjes, noten of veel melk en boter verwerkt.
 
Kijk maar eens hoe mooi


op de rand een vingerhoedje en klosjes garen 
op de bovenkant een quiltblok, een schaar en naald met draad
het quiltblok is helemaal nagemaakt van een foto van mijn quilt Memories from life and love
 
Niet alleen was hij erg mooi maar hij smaakte verrukkelijk.
 
 
En als je jarig bent krijg je ook kadootjes, tenminste meestal. Van mijn jongste kleinkind kreeg ik een prachtige kerstbal, welke ik een mooi plaatsje gegeven heb in huis.
tekst op de bal: I love Grandma
 van dochter en kleindochter mooie lapjes gekregen
van zoon en schoondochter een leuke theepot met geurblokjes, zeer toepasselijk voor deze theeleut
 
 

Afgelopen zaterdag werd ik nog verwend met een prachtige bos rozen in kerstkleuren
 
En zo kan ik er weer een jaartje tegen, op naar de 60.
 
Natuurlijk heb ik niet alleen mooie kerstkleden op tafel maar ook een boom
allemaal dezelfde kleur ballen maar wel in verschillende maten


de kerstgroep met daarboven de quilt waaruit het lapje is nagemaakt voor de taart.
 


 
nog wat kerst- en sneeuwmannen waarvan diegene die op de onderste 2 planken staan door mijzelf beschilderd zijn. Die waren een aantal jaren geleden bij Pipoos te koop maar helemaal wit en dat vond deze crea-oma te saai.
 

 
kerstbeer mag samen met mijn speciale beren lekker op een quilt zitten
 
Al die kerstversiering is een hoop werk, maar gelukkig kwamen dochter en kleindochter helpen, want alleen lukt me dat echt niet meer. Tja je word ouder he. Nog wel niet zo oud maar die gebreken die zijn er al een poosje :-)

 
 
En na zo'n anderhalf weekje rust is de pijn nog niet helemaal weg, maar vandaag toch voorzichtig begonnen met het doorquilten van een paar Goofse lettertjes. Daarvan volgt later nog wel eens een foto. Het viel niet tegen, maar merk wel dat ik niet teveel op een dag moet doen.
 
Dit jaar hoef ik eens niet te bedenken wat er met Kerst gegeten gaat worden, want mag gezellig naar dochter toe. Niet dat we er veel werk van maakten want daar is Kerst tenslotte niet voor maar iets lekkers lusten we toch allemaal.
 
Zo dadelijk mijn kerstkaarten in de brievenbus gaan doen en dan zitten mijn werkjes voor vandaag er weer op. Veel verstuur ik er niet meer, want is een dure aangelegenheid aan het worden en veel mensen zie ik de komende weken toch dus wens ik ze wel persoonlijk fijne Kerstdagen en/of een gelukkig 2015, ligt aan het moment waarop ik ze zie
 
Fijne dag allemaal
groetjes
Bernadette