maandag 1 juli 2013

Iets anders dan normaal
Wie had kunnen denken dat uit onderstaand klein hummeltje (foto helaas van slechte kwaliteit)
 
zo'n prachtige grote dame zou groeien
 


Wij als ouders wel, maar velen dachten omdat zij vanaf haar geboorte een hele witte huid en zwarte haren had, dat ze ziek was en we kregen dan ook vaak het advies even langs de dokter te gaan.
Ook werd me wel gevraagd of ik met een buitenlandse man was getrouwd omdat ze zulk blauwzwart haar had, dat kon nooit van een Nederlander zijn, dus wel!! Die witte huid heeft ze nog.
Ja had, want een paar weken geleden zei haar dochter onder het teennagels knippen: mamma zit even stil ik moet even een wit draadje uit je haar halen. Ze pakte het en trok eraan en schrok toen mijn dochter auw zei. Ze zei: een draadje uit je haar halen doet toch niet zeer, nee zei mijn dochter dat is geen draadje dat is een grijze haar. Nee hoor mamma, hij is wit. Dus uitgelegd dat ze dat grijze haren noemen en toen wilde de jongedame al die grijze haren gaan tellen maar dat vond mijn dochter niet zo'n leuk idee, er zitten er al teveel.
Niet dat ze daarom haar haar rood geverfd heeft wat dat heeft ze wel vaker.

En deze mooie dochter heeft een hobby waar ook haar moeder aan verslaafd is, namelijk quilten.
En dat snapt haar moeder( ikke dus) niet helemaal want op jongere leeftijd had ze een gruwelijke hekel aan alles wat met handwerken te maken had.
Veel liever zat ze te tekenen en te kleuren, je kon haar met verjaardagen en zo altijd blij maken met kleurpotloden, kleurboeken en schetsblokken. Vouwblaadjes en plak en zo pakte ze uit en legde snel opzij als ze dacht dat er in een ander kadootje tekenspullen zaten.

Maar na een gezellig dagje winkelen in 's Hertogenbosch zijn we allebei gevallen voor het quilten.
We hebben een beginnerscursus gedaan en zijn allebei bijna elke dag wel even bezig met steekjes.
Zij heeft nooit eerder iets gedaan aan naaiwerk of zo, daarom ben ik reuzetrots op haar als ik zie wat ze nu allemaal maakt en zo precies werkt.

Zij heeft als eerste blokken gemaakt in zwart-wit, hier komt een smal rood randje omheen en dan weer zwarte en witte sashings
 
 
Maar het tekenen en kleuren is ze nog niet afgeleerd want heeft zelf met een bestaand blok zitten stoeien, eerst op papier en voor haar dochter een quilt ontworpen.

Blokken van 20 en van 10 cm in 7 kleuren worden samen met witte sashings tot een quilt gemaakt. Ze gaat deze niet doorquilten maar knopen en op verschillende plekken vastzetten met knoopjes om het speels te houden
Deze knoopjes waarschijnlijk
Verder is ze nog bezig met klosjes en vingerhoedjes en in haar hoofd heeft ze nog vele ideetjes, maar ja met een jong gezin in deze tijd moet er op de eurootjes gepast worden en kan er niet elke maand stof gekocht worden, dus ze kan voorlopig nog jaren vooruit met bedenken, kleuren en tekenen van al die ideetjes.En ooit gaat ze die allemaal maken.
 
Toen ze nog jong was, schoolleeftijd, werd haar regelmatig gevraagd wat ze wilde worden.
Ze kende maar 1 antwoor den dat was :MAMMA
 
Gelukkig is haar dat gegund en heeft ze een prachtige dochter gekregen. Of die zal gaan quilten als ze groot is??
Ze houdt in ieder geval net als haar mamma ontzettend veel van kleuren en tekenen, dus wie weet.
 
Dat zien we misschien wel over jaar of 15, want nu is ze pas 6 en sinds vrijdag aan het genieten van een welverdiende vakantie.  En met dit weer zal er dus veel getekend en gekleurd worden ben ik bang.
 
groetjes
Bernadette