zondag 5 oktober 2014

Quiltweekend was superrrrrrrrrrr

Fantastisch, geweldig, super, lekker gegeten, gezellig, zijn er nog meer woorden om het afgelopen Dottenweekend te beschrijven? Vast wel maar het komt even niet in me op.

Ik weet wel dat ik, samen met de andere dames, genoten heb van het gezellige samenzijn met elkaar in hotel De Rosep in Oisterwijk.
Het begon al vrijdagmiddag bij aankomst. Een mooie entree met een heerlijk terras waar al enkele dames zaten te quilten.

 
 
 Ook het dreamteam, Dorry, Ingrid en Dorien had nog even tijd om op het terras te genieten van het heerlijke zonnetje.

Om 18.00 uur gingen we echt van start met onze werkjes. De ene wat groter dan de andere maar allemaal even druk bezig met onze hobby en met bijkletsen, want tenslotte ziet niet iedereen elkaar elke week en dat maakt zo'n weekend zo speciaal.

Ingrid zit lekker te genieten van alles en iedereen in haar hoekje
 
Het kleinste werkje van dit weekend wil ik toch even laten zien. Het speldje wat erbij ligt is een appliqueerspeldje want het blokje zelf is anderhalve centimeter in het vierkant. Dat noemen ze nog eens monnikenwerk gemaakt door Debbie.


De eetzaal was goed voorzien en het eten smaakte voortreffelijk. Het heeft ons aan niets ontbroken en dat is wel even genieten hoor, dat je niet zelf voor de dagelijkse hap hoeft te zorgen. Het was een echt verwen- en quiltweekend.


Op zaterdagavond was er de show- en tellavond en iedereen zat vol aandacht te kijken naar elkaars pronkstukken. Om niemand te kort te doen laat ik daar geen foto's van zien want het zijn er teveel om in dit bericht te zetten en tja welke kies je dan? Want ze zijn allemaal mooi op hun eigen manier. Ik heb er in ieder geval van genoten om te zien hoe je van een paar lapjes zulke prachtige werkstukken kunt maken.
Ik moet wel 250 worden wil ik kunnen maken wat ik allemaal mooi vind. Maar dat lukt me niet dus houd ik het maar bij waar ik mee bezig ben en zie wel wat ik daarna weer ga doen.


Onderstaand quiltje was een van mijn bijdragen aan de show en tell en in een vorig bericht had ik gezegd dat jullie die mochten zien na het quiltweekend want daar hadden ze de primeur.
Afgelopen seizoen heb ik de Sweet William gemaakt (moet nog afgewerkt worden) en van alle restjes heb ik vierkantjes geknipt, aan elkaar gezet met een mooie rand erom en er een tafellopertje van gemaakt genaamd Soete Willempies Leftovers. Dit met een knipoog naar Ingrid omdat zij de SW altijd Zoete Willempie noemt op haar blog en zij het voorbeeld gemaakt heeft waardoor ik hem ging maken.

Iedereen vol aandacht voor Dorry bij de workshop handquilten. Want al kent iedereen dat wel, een paar handige tips is nooit weg natuurlijk.
 

Dit was een kleine impressie van een groots weekend.
Ik wil alle dames die op het weekend aanwezig waren bedanken voor hun gezelligheid, voor het laten zien van al hun moois, voor de tips om het patchen en quilten nog makkelijker te maken, kortom BEDANKT DAMES voor jullie gezelschap.

Groetjes
Bernadette