maandag 25 augustus 2014

Drie meisjes(vrouwen) en een hondje...

gingen vrijdag 15 augustus voor een weekje op vakantie naar



Voor de meesten een onbekend hotel en bungalowparkje maar voor mij heel bekend. Het ligt tussen Wapenveld en Heerde in  het Zwolsche Bos. Het is een volledig op mindervaliden aangepast plekje in het mooie Gelderland. Er is in het hotel zelfs zorg aanwezig mocht je die nodig hebben. Gelukkig heb ik die nog niet nodig
Ik kom er al zo'n 12 jaar met enige regelmaat maar dit was voor dochter en kleindochter de eerste keer dat ze mee gingen.

We hadden een heerlijke bungalow genaamd:
Alle appartementen en bungalows hebben namen die betrekking hebben op vogels en dieren uit de omliggende bossen.

 Dit is een goudvlieg, foto gekopieerd van internet
 
 
Jammer alleen dat we zulk slecht weer hadden, alles bij elkaar is het een dagje droog geweest. Niet dat we ons niet vermaakt hebben hoor.
We hebben tussen de buien door heerlijk gewandeld in het bos en langs de heide.In dit gedeelte van het bos hebben ze alle paden verhard zodat je er ook met de rolstoel, rollator of scootmobiel door kunt.
 

 Als je op de foto klikt zie je mij in de verte staan
 
Dochter en kleindochter zijn bijna elke dag gaan zwemmen in het overdekte zwembad van het hotel.
Helaas mag ik niet meer zwemmen maar ik kon in de tussentijd lekker mijn eigen dingen doen. Want het was niet even zwemmen nee minimaal 2 uur in het water, ben daar wel een beetje jaloers op want ik was een echte waterrat vroeger.
Bij heel slecht weer bleven we lekker binnen om te

quilten natuurlijk. Kleindochter zat dan lekker te kleuren of te loomen.
Je sjouwt wat mee hoor voor zo'n weekje, ik had alleen voor mijn quiltspullen al een klein koffertje nodig hihi.
Daarnaast nog koffer voor kleding en zo en rugzak met spullen van Beertje. De chauffeur van Valys gehandicaptenvervoer vroeg of we voor een maand gingen. Maar ja, als ik een paar reserveschoenen mee neem dan is mijn koffer al half vol. En dan nog de spullen voor dochter en kleindochter, mijn scootmobiel en rollator dus al met al een wagen volgeladen.
 
Dochter heeft heel veel foto's van de natuur gemaakt, teveel om jullie allemaal te laten zien maar een paar wil ik er toch tonen.
 Deze stenen lagen vlak tegen onze bungalow aan dus foto vanaf binnen genomen

En toen zat er zomaar ineens een specht in de boom recht voor onze deur
 

 


En in het voederhuisje kwam meneer muis op bezoek voor korstjes brood. Brutale vlerk, die zijn voor de vogeltjes!!
 
Verder maakte ze heel veel foto's van bloemetjes, bloemetjes en nog meer bloemetjes. Sommige zijn "gewoon" onkruid maar net zo mooi als gekweekte bloemen of nog mooier.
 





 

Vraag me niet hoe ze allemaal heten want ik weet er maar een en dat zijn de wilde bramen.
 
 
Ook kleindochter heeft al creatieve uitspattingen want op de georganiseerde crea-ochtend beschilderde zij onderstaande poes, zij werd Dikkiedik gedoopt en staat nu mooi te zijn bij haar op haar kamertje thuis.
 


Er is ook een kinderboerderij bij het bungalowparkje aanwezig en daar liepen de gebruikelijke dieren zoals schapen, geiten, kippen, eendjes en ganzen maar ook een kalkoen. Die was zo lelijk maar wil jullie toch de mooie kleuren van zijn kop even laten zien


Mooi van lelijkheid
 
Al met al was het een reuze leuke week ondanks het weer en zeker voor herhaling vatbaar. Dat vinden we alle 3. Zo lekker rustig zonder tv (die was er wel maar is niet aan geweest) en  telefoon wel aan maar bijna geen bereik. 
En nu weer terug naar het gewone leven van alle dag, wassen poetsen en af en toe quilten.
 
 
O ja, dat vergeet ik nog bijna, ook Beertje heeft het prima naar haar zin gehad, lekker plekje op de bank, spelen met haar eend en natuurlijk buiten wandelen en takken, blaadjes en dennenappels proberen op te eten.
 
mmmmm heerlijk slapen
 
ik zal je opeten ggrrrr
 
lekker die takjes in Wapenveld mjammie
 
 
Tot zover mijn vakantieverslag. Wat we gequilt hebben?? Dat laat ik een volgende keer zien
 
groetjes
 
Bernadette