zondag 20 juli 2014

Drie jaar geleden...

Drie jaar geleden ging ik winkelen met mijn dochter in "s Hertogenbosch.
Daar kwamen wij bij toeval terecht bij De Quilterij en zo is het begonnen. Natuurlijk eerst de beginnerscursus gedaan, want van quilten en patchwork hadden dochter en ik geen verstand.
Lapjes kiezen, ooh wat moeilijk was dat toen nog.
En het uiteindelijke resultaat is nu 3 jaar later een affo.
Niet dat ik tussendoor niets anders heb gemaakt maar die eerste top bleef maar in de kast liggen omdat er telkens andere projecten voorrang kregen.
Maar enkele weken geleden was ik het beu en ben begonnen met het knopen van mijn eerste top.
En zie hier het resultaat.
Hier is de bies er nog niet aan, dus heb ik gisteren ondanks het warme weer 6,60 meter zitten zomen en toen kon zij de wasmachine in. Met kleurenvangers erbij en daarnaast duimen dat de kleuren niet uitlopen.
En duimen maar dat goed gaat
 
Helaas is het bij en stofje toch verkeerd gegaan. Gelukkig is het wel gelijkmatig verkleurd dus wie het niet weet zou denken dat het zo hoort, maar ik baal er wel van eerlijk gezegd.


Rechts zoals het in de quilt geworden is en links zoals het lapje eigenlijk was. In het echt is het nog een groter verschil dan op de foto te zien is.
 

Nu hangt zij netjes over mijn stoel.....
en kan ik verder met de volgende.

Want ondertussen heb ik de nodige tops liggen die wachten om gedubbeld te worden en doorgequilt want ik heb niet stilgezeten de laatste tijd.
Afgelopen winter heb ik deelgenomen aan de BOM van  Dorry en die top is ook af.
De foto is niet geweldig maar de top van deze Sweet William ben ik erg trots op.

Verder nog een eigen ontwerpje gemaakt en die ga ik eerst doorquilten om goed te oefenen voordat ik aan de Sweet William begin, want heb nog niet zo veel gequilt dat ik het goed onder de knie heb.

Deze ligt al gedubbeld klaar
 
O ja dan ligt er ook nog de BOM van vorig jaar van Inger Alberda oftewel de Frottende Freule
te wachten op afwerking want is nu alleen nog maar een top
 
 
 
Dus nog genoeg te doen zoals jullie zien.
Had me dan ook voorgenomen niets nieuws onderhanden te nemen maar ja, het quiltersbloed riep erom om aan een restjesquiltje te beginnen voor tussendoor.
Ik heb alle restjes van de Sweet William bewaard, hoe klein ze ook waren en daar allemaal vierkantjes van gestempeld en geknipt en die liggen nu te wachten om aan elkaar gezet te worden.
 
Dat is een leuk werkje om mee te nemen als ik naar mijn dochter ga op onze vaste quiltavond, want doorquilten doe ik liever thuis. Want anders moet ik zo'n grote tas meesjouwen met quilt en ring en verdere benodigdheden en dit werkje past in een kleinere tas.
En hoe groot dit wordt?? dat weet ik nog niet want niet alles past op de foto.
 
Verder natuurlijk ook nog druk met mijn Beertje, die groeit als kool en erg lief is.
 
 
 
 
Zo dat was het weer voor vandaag, ik wens iedereen die vakantie heeft een fijne vakantie en voor diegene die gewoon moeten werken, sterkte met dit warme weer
 
groetjes
Bernadette