zondag 4 november 2012

quilt-as-you-go en taart

Hallo
Gisteren was de dag van de workshops, mijn zoon had een ochtend taartversieren en ik bij Dorry een workshop quilt-as-jou-go.
Zoals altijd als ik ergens heen ga, was ik dus veel te vroeg bij Dorry aan de deur. Ik heb nu eenmaal een hekel aan te laat komen op een afspraak.
Na enkele mniuten kwam Dorry aangefietst want ze was naar de markt geweest om verse groenten en fruit te kopen. Dus ik kon alvast naar binnen en lekker snuffelen tussen de lapjes in haar winkel.

Toen iedereen binnen was die aan de workshop zou deelnemen, konden we beginnen. O nee zei Jose, eerst koffie en thee en dan beginnen we pas. Dus kwam Dorry´s gezellige theepot en mooie mokjes op tafel, een lekker stukje ontbijtkoek erbij en ja hoor, nu konden we echt beginnen.
Jose was blij dat wij allemaal al wat voorbereid hadden, zodat we niet alleen hoefden te luisteren naar haar uitleg maar deze ook konden toepassen. Op zich was het niet zo moeilijk, maar je moet maar net weten hoe het moet en dat hebben we dus gisteren geleerd. Een voordeel was dat we maar met 3 cursisten waren zodat Jose voor ieder de nodige tijd had.
Ik was zo druk met opletten, toepassen, soms uithalen als fout was en weer opnieuw doen dat ik helemaal niet gedacht heb aan het maken van foto´s en mijn werkstuk mag nog niet op de foto, nog 2 maandjes geduld dan show ik het geheel.
Na de les nog even gesnuffeld in de winkel en natuurlijk wat gekocht, ook al was het niet veel.

ik was niet in het bezit van de goed appliceernaalden, heb borduurnaalden gekocht met een wat groter oog want krijg de draad niet meer zo best in de naald (is de leeftijd zeggen mijn kinderen) en nog een stukje bijenstof, waar ik al wel een idee bij heb maar nog niet verraad.
Al met al was het een gezellige en leerzame ochtend.

Mijn zoon had een workshop taartversieren samen met een oud-collega van hem en ik heb vandaag een stuk mogen proeven. Hij was heerlijk en zag er erg leuk uit. Ik was namelijk vanmorgen eerst met hem naar de sportschool geweest en daarna aan de thee met taart.
Heb gezegd dat hij er voor mijn verjaardag ook wel een mag maken, ik wil dan namelijk een high tea doen met een vleugje holland erbij.

En dit was het eindresultaat van hun inspanningen.

Zo dadelijk lekker even douchen na het sporten en dan eens kijken aan welk project ik ga werken, want kan kiezen uit: doorpitten allereerste quilt, sashing zetten aan kerstblokken die af zijn of nog een stitchery ga maken (heb dus gisteren gehoord dat een geborduurd blok zo heet hihi) of verder gaan met mijn kerstpanel wat ook al enkele maanden stil ligt.
Wat het gewordnen is horen jullie een andere keer weer.
groetjes en fijne zondag
Bernadette

Geen opmerkingen:

Een reactie posten