vrijdag 17 mei 2013

dan is je project af en wat nu

Van de week had ik beloofd wat meer foto's te plaatsen van mijn Memories from life and love quilt.
Dus hier komen ze
Eerst nogmaals de hele quilt
Dit is het bovenste gedeelte
 
Dit het middengedeelte met onze namen, geboortedata en huwelijksdatum
 
En tot slot het onderste gedeelte
 
 
Maar wat moet een quilster als zo'n project een affo is.
 
Nou ik ben eerst maar begonnen met nog wat tumbling blocks te maken, die heb ik al geknipt liggen voor als ik even een half uurtje tijd over heb. Ze zijn allemaal nog los, heb ze alleen voor de foto tegen elkaar aangelegd.
 
 
Van mijn dochter en kleindochter had ik  voor moederdag een kadobon gekregen van Dorry. Dus met ons drietjes zijn we afgelopen woensdag daar gezellig heen gegaan om te snuffelen aan al die mooie dingen die ze heeft.
 
Daar lag de nieuwe Quilt en zo en ik kan het dan niet laten daar even in te neuzen. Daar kwam ik een allerleukst quiltje tegen met theekopjes en aangezien ik een enorme theeleut ben, leek het me wel leuk om die te maken. Dat wordt dus een tussendoortje op de naaimachine.
 
Gelukkig had Dorry de stof met de kopjes in haar winkeltje . De rol had zij al eerder dan dat het blad uitkwam. Dat was een gelukje voor mij anders had ik nog op zoek gemoeten naar waar die stof te koop was.
Voor de  rest van de stofjes die ik nodig had, hebben we zo goed mogelijk proberen te zoeken naar iets wat er op lijkt en wat ik leuk vind.
 
 Sorry op de een of andere manier krijg ik deze foto niet gedraaid.
 
 
En dan begint het te kriebelen als je thuis bent, maar ik moest nog een dagje geduld hebben.
Op donderdagavond heb ik de stofjes geknipt en gesneden, de naadtoeslagen afgetekend en toen kon ik vrijdag lekker achter mijn Husqvarnaatje kruipen.
 
Dan heb je eerst 12 vierkantjes met randjes eraan

Daarna heb je 4 stroken

 
Dan heb je zomaar opeens een hele lap

 
En als je dan alle randen eraan hebt, dan is je top zomaar in 1 dag klaar.
 
 
Dus nu moet ik morgen (vandaag) want is ondertussen 2 uur 's nachts, weer naar Dorry maar nu voor de achterkant en vulling.
 
Ik ga dit quiltje wel met de hand doorquilten, want op de machine daar waag ik me nog niet aan
 
 
 
Nu ga ik lekker mijn mandje in de Lakenstraat opzoeken.
Ik wens iedereen een fijn Pinksterweekend
 
groetjes
 
Bernadette
 
 

 


5 opmerkingen:

 1. Hallo, Bernadette,

  Ik kom voor het eerst een kijkje nemen op je blog naar aanleiding van je memory quilt op het prikbord. Achter elke quilt zit een verhaal, weet ik inmiddels uit ervaring. Deze quilt is natuurlijk heel persoonlijk, maar daarom niet minder interessant en mooi voor anderen. Mijn complimenten.

  Tip voor het plaatsen van je blogadres op het prikbord:

  Maak je blogadres (met die B ervoor) blauw door een keer met je muis erop te klikken. Blijf daarop staan, klik met de rechtermuisknop en kies voor Kopieren. Ga dan naar het prikbord bij het bericht dat je wilt plaatsen, gebruik daar weer je rechtermuisknop en kies voor Plakken. Als je zeker wilt weten of de link werkt, klik je eerst op Bekijken (rechtsonderaan het bericht), dan kun je de link zelf uitproberen. Gelukt? Dan kun je het bericht versturen.

  Succes en groetjes van

  Nel Vos (Foxy50 op het prikbord)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Och meis, wat is je memory-quilt mooi geworden!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Bedankt voor jullie complimenten, het was leuk om deze quilt te maken maar tegelijk ook heel emotioneel zoals je zult begrijpen.
  Ik heb nog het plan om er een boekje bij te maken met het bijpassende verhaal, zit alleen nog te bedenken hoe ik dat aan wil pakken.
  ik het je op het prikbord al bedankt Nel maar doe het hier ook nog even, want kreeg de link niet geplaatst en dankzij jouw tip is het gelukt, dus nogmaals BEDANKT

  groetjes

  Bernadette

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hallo, Bernadette,

   Hier ben ik nog een keer. Ik heb zelf een paar jaar geleden twee familieboeken samengesteld met foto's, levensverhalen en anekdotes. Op mijn zoektocht naar allerlei informatie kwam ik ook deze spreuk tegen:

   'Herinnering is in ons leven het dagboek dat wordt doorgegeven'.

   Van wie deze spreuk is weet ik niet meer, maar misschien komt hij wel van pas bij het maken van het boekje bij je memory quilt.

   Groetjes en veel inspiratie toegewenst,

   Nel (Vos)


   Verwijderen
 4. Nou je bent goed geslaagd hoor met je memory quilt.
  Wat zul jij hier vaak met warme herinneringen naar kijken. Prachtig!
  groetjes
  Wietske

  BeantwoordenVerwijderen