zondag 12 mei 2013

Fijne moederdag en meer....

Alle moeders, jong of oud wens ik vandaag een fijne moederdag en de mensen die vandaag een moeder moeten missen wens ik veel sterkte. Natuurlijk wens ik ook de vrouwen die geen moeder zijn geworden  en dat wel gewenst hadden heel veel sterkte.
Als ik al die reclame langs zie komen op tv en in de brievenbus denk ik vaak, wat moet dat pijnlijk zijn als je geen moeder meer hebt of geen moeder bent om wat voor reden dan ook.


En nu het meer....
Gisteren was ik voor het zoeken van een stofje bij Dorry, maar ik kreeg ook een verrassing te zien waar ik niet op gerekend had. We kregen het over de Sweet William van Ingrid en tot mijn grote vreugde had Dorry hem in haar winkeltje aanwezig en kon ik hem in het echt zien.
Ik heb geen foto's gemaakt want die heeft Ingrid al op haar blog staan.
Maar wat een pracht van een quilt, mijn complimenten voor Ingrid want hij is echt fantastisch.
Mooie kleuren, hele mooie appliquaties, dus een genot om naar te kijken. Maar ik ga er nog niet aan beginnen, ik ben nog maar een beginner op appliqeer gebied dus gaat me nog niet lukken ben ik bang. Maar ooit???

Voor mezelf heb ik dus een stofje gekocht. Waarvoor??

Nou dat zal ik vertellen. De afgelopen weken heb ik heeel heel veel steekjes gezet en knoopjes gemaakt en nu is mijn Memories from life and love bijna een affo. Hier even een foto van het bovenste stuk
 
Het onderstuk is ook al af en met het middenstuk met onze namen ben ik al een heel eind dus had ik stof nodig voor de afwerkbies, want hoop daar van de week aan toe te komen.  Omdat ik in mijn hoofd al een stof had die ik vorige keer bij haar gezien had was ik daar snel mee klaar. Gelukkig had ze die nog. Als hij helemaal af is laat ik jullie natuurlijk nog foto zien van het geheel.
 

Maar ja, als je dan toch in Dorry's winkeltje bent raak je aan het snuffelen en kwam ik een mooie quilt tegen, die ze had hangen namelijk de Josefina. Daar heb ik dus het patroon voor gekocht en de bijbehorende stempel. Dat wordt een van mijn volgende projecten.Misschien niet met dezelfde stofjes maar dat zie ik nog wel.
 
En ook de nieuwe Quilt en zo was er dus die heb ik ook meegenomen.

Gisteravond had ik een gezellig etentje met alle leden van mijn biljartvereniging bij Grieks restaurant Kriti in Oisterwijk. Mijn dochter en schoonzoon zijn daar ook lid van dus die waren ook mee. Was makkelijk want kon ik fijn met hun auto mee er naar toe.
Veel gelachen, lekker gegeten, van de hoofdgerechten heb ik geen foto gemaakt want we weten allemaal wel hoe een stuk vlees eruit ziet denk ik, maar het toetje wil ik jullie toch even laten zien. Een chocoladeverrassing stond op het menu, nou dat was het ook
Linksboven 2 stukjes chocoladetaart waarvan de rechste met witte, melk en puur chocolade, rechtsboven was een flinke dot chcolademousse
linksonder een lekkere bol chocolade-ijs, in het midden slagroom en rechtsonder een warme chcoladesouffle. Die was echt geweldig lekker.

En nu ga ik mezelf verwennen met een moederdagontbijtje, lekker verse broodjes met ham een zacht gekookt eitje erbij en een glaasje sinaasappelsap. Dat moet ik wel zelf maken maar dat maakt niet uit, daar zal het niets te minder om smaken. Dat krijg je als de kinders de deur al uit zijn.
Fijne zondag allemaal en geniet van het zonnetje

groetjes
Bernadette

 

 2 opmerkingen:

 1. Dankjewel voor je moederdagwens.
  Hier ook vandaag een zelfgemaakt'óntbijtje'-een kom youghurt met aardbeitjes(met dank aan de tandarts/lol).
  Hoop dat jouw moederdag toch goed verlopen is en je een goed gevoel hieraan hebt over gehouden.
  Je Memoryquilt wordt prachtig en ik vind het een mooi idee om zoiets te maken.
  Maar waarom niet beginnen aan Sweet William? Dan kun je goed oefenen op appliceren!
  Succes met het afmaken van je quilt.
  groetjes,Truus uit Drenthe

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat is je memory top mooi aan het worden. Ja, ik ben een beginner en dacht met appliceren dat ik dat wel zou kunnen, maar wat had ik me vergist. Ik heb de top weggelegd totdat ik ook kan appliceren (ooit)Groetjes van Wilma

  BeantwoordenVerwijderen