zaterdag 31 augustus 2013

YES ik ben erbij

Hallo dames
Na ruim een week met het been omhoog gezeten te hebben, ben ik gisteren weer eens naar buiten gegaan, want moest even uitproberen hoe dat ging.
Waarom??
Nou vandaag was het open dag bij mijn favoriete quiltwinkel Dorry en daar moest ik natuurlijk wel naar toe kunnen. Zeker omdat ze ook haar 5-jarig bestaan viert. Het viel niet tegen dus zaterdag toch erheen gegaan.  Mijn dochter, kleindochter en ik hadden een lekker verwenkadootje voor haar mee genomen, hopende dat het in de smaak is gevallen maar het was zo druk dat ze geen tijd had om uit te pakken, maar daar heeft ze dan morgen misschien wel tijd voor.
Ik denk dat zij vanavond wel met de beentjes omhoog heeft gezeten na zo'n drukke dag.
 
We werden heerlijk verwend  met thee/koffie en door haar moeder gemaakte taart. We hebben die heerlijk opgesnoept in haar mooie tuin.Zoals je kunt zien was het reuzegezellig daar. Wat is dat een heerlijk plekje om te zitten.
 
Maar nu vragen jullie je natuurlijk af wat ik bedoel met :YES ik ben erbij.
Nou dat is snel verteld. Ik ga mee naar het quiltweekend dat gehouden wordt in maart 2014 en georganiseerd wordt door Dorry.
Afgelopen jaar kon ik niet mee, daarvoor wist ik niet eens wat quilten was, erg he.
Maar dit jaar had ik me voorgenomen om koste wat kost op tijd te zijn om me in te schrijven en het is gelukt!!!
Om zeker niet te laat te zijn, was ik al vroeg onderweg en stond om kwart over 9 voor haar winkeltje te wachten tot het 10 uur werd, de tijd waarop ze opengaat. Mijn dochter zei al: volgend jaar ga je zeker met je slaapzak voor de deur liggen.
Ik was niet de enige, er waren meer dames vroeg aanwezig maar durf met enige trots te zeggen dat mijn dochter, kleindochter en ik de eersten waren hihi.
Ik ben reuze benieuwd wie er allemaal nog meer meegaan en hoop op een leuk weekend, maar naar de verhalen te horen van vorige keren moet dat zeker lukken.
 
Ondertussen dat ik met mijn pootje omhoog zat, heb ik toch na eerste dagen niks doen niet kunnen laten om een project uit de kast te halen waarvan ik gezegd had: IK LAAT DIT LIGGEN TOT IK ALLE ANDERE DINGEN WAAR IK MEE BEZIG BEN AF HEB.
Maar ja, dat zijn allemaal projecten waar ik voor aan tafel moet zitten, zeker bij appliqueren, of moet ik er voor snijden, knippen, passen en meten en al wilde ik dat wel, dat ging dus echt niet.
Dus ja, dan toch maar aan de tumbling blocks begonnen. Die lagen al netjes gespeld op een luier, te wachten om aan elkaar gezet te worden.
Onderaan moeten nog wat losse blokjes worden vastgezet en daarna kunnen de stukken aan elkaar, want heb al paar rijen aan elkaar vastzitten zoals je boven aan op de foto kunt zien.

Toen ik eenmaal weer af en toe wat kon doen, heb ik nog even een paar hoesjes gemaakt voor
e-reader van goede vriendin en voor mijn dochter.


Deze voor vriendin is af en die voor dochter moet ik de yoyo's nog vastzetten, maar ze mocht eerst kijken welke kleur kraaltje erin in het midden van de yoyo moest komen en het is de doorzichtige  geworden, links onderaan op de onderstaande foto.
 
De afwerkbies zit er al wel omheen.
 
Hierna mag/moet ik er nog een maken voor haar tablet en dan kan ik weer verder aan de Sweet William, want daar was door die wondkoorts even de klad in gekomen.
 
Verder ben ik blij dat mijn zoon met zijn vriendin weer veilig in Nederland zijn, zij waren 3 weken aan het rondtrekken door een deel van Amerika en Canada. En dat vond ik eigenlijk te ver weg en te lang maar ja, zo zijn moeders blijkbaar allemaal.
 
 
Ik wens jullie allemaal een fijne zondag en veel quiltplezier
 
groetjes
Bernadette
 
 
 

3 opmerkingen: