donderdag 10 oktober 2013

Terug van weggeweest

Hallo
Allereerst wil de de mensen bedanken die mij gesteund hebben de afgelopen periode.
Ik was er even niet want had wat tijd nodig voor mezelf en voor mijn dochter. Zij heeft samen met haar vriend besloten om hun relatie te beëindigen. Dit is vooral voor haar en mijn kleindochter erg verdrietig en dus had en heeft ze mijn steun nodig en ik had daar al mijn energie voor nodig.
Nog niet alles loopt zoals het moet maar kon niet langer wegblijven.

Om bij te komen ben ik er even helemaal tussenuit geweest naar een prachtig plekje op de Veluwe namelijk Wapenveld. Ben daar heerlijk verwend in hotel Groot Stokkert.
Natuurlijk kon ik het niet laten even langs te gaan bij De Witte Pimpernel want die zit er niet zo heel ver vandaan en op mijn scootmobiel was dat een mooi ritje door de natuur. Er naar toe door het polderland en terug een schitterend ritje langs de IJssel.
Daar heb ik deze mooie lapjes gekocht. De 2 linkse voor mijn verzameling rozenlapjes. De groene met bijtjes gewoon omdat ik hem leuk vond, de groen met goud en de blauw gebloemde zijn om iets te maken voor kerst maar wat weet ik nog niet precies en de blauw met witte wil ik een tas van gaan maken. Ik had ook nog naar Olst gewild maar dat was zo over toen ik zag hoe klein het pontje erheen was, daar ging ik echt niet met mijn scootmobiel op bbbbrrrrrr, ik heb het sowieso al niet zo op boten en bootjes dus laat staan zo'n klein fietspontje.

Onderweg kom je dan ineens zomaar een klein kasteeltje tegen

Ik had mazzel  want het was open monumentendag, dus mocht ik ook binnenkijken. De baronesse was aanwezig en het was erg leuk om eens van binnen te mogen kijken maar foto's maken binnen was verboden. Jammer dat ik jullie niet kan laten zien hoe mooi het was. Het kasteeltje staat in Hoorn in Gelderland.

Bij terugkomst heb ik mezelf lekker verwend met?


Een lekkere kop rooibosthee en ik kreeg er een heerlijk stukje door de kok gebakken wortelcake en een likeurtje bij. Dat was wel nodig om warm te worden want het was best frisjes langs de IJssel.

En dan zit je de volgende dag gezellig te werken aan een quiltwerkje omdat het buiten regent en dan komt er zomaar iemand langs om even te kijken.
Hier was ik mee bezig, 3 huizen van de Frottende Freule

 Nou niet zomaar hoor, ze was zo enthousiast dat ze  naar Epe is gegaan, een pakketje stofjes en patroon heeft gekocht en aan het patchen is geslaan. Leuk he, weer een quiltster erbij

Nou was ze al erg creatief want ze maakt haar eigen vilt waar ze deze leuke dingen van maakt als bedankjes voor mensen die haar helpen als dat nodig is.
En omdat ik haar hielp met het begin van haar projectje kreeg ik er ook een.Die krijgt voorlopig een ereplaatsje op mijn hobbykamer en als straks dochterlief een eigen stekje heeft dan is hij/zij voor mijn kleindochter haar nieuwe kamer.

Het wordt misschien wel een lange blog maar wil toch nog even 2 dingen laten zien.
Ten eerste iets waar ik heel trots op ben namelijk de quilt die mijn dochter aan het maken is naar haar eigen idee. Ondanks de strubbelingen in haar priveleven zet ze dit project door.
Kijk maar eens hoe mooi dit wordt voor op mijn kleindochter haar bed.
De banen met de grote blokken zitten al aan elkaar en de tussenbanen met de kleine blokjes, daar is ze ijverig mee bezig. We hebben hem van de week op onze wekelijkse quiltavond op mijn huiskamervloer op een tafellaken voor de eerste keer uitgelegd om te zien hoe uiteindelijk gaat worden.
Als je goed kijkt zie je op de linkse grote blokken briefjes gespeld met het rijnummer, want nu weten we dat nog maar hoelang?? Tenslotte heeft zij meer aan haar hoofd en ben ik geen 18 meer ;-)

Als laatst eeen ideetje wat je kunt doen met oude dekschalen en/of een juskom. Deze waren van mijn schoonvader en op een klein scherfje eraf bij de juskom zijn ze nog puntgaaf en toch al zo'n ruim 60 jaar oud. Ik heb 2 dekschalen, een soepterrine, een slakom en de juskom die je hieronder ziet.
Ze stonden eerst bij mij in de kast, daarna bij mijn zoon maar die gaf ze onlangs terug uit plaatsgebrek en nu staan ze hier te pronken in mijn kamer.

 
 
Dat was het weer even voor nu, heb nog wel meer foto's van mijn vakantie en ook een paar van de Bee van vanmorgen bij Dorry voor de Sweet William maar die komen een volgende keer wel.
 
groetjes en een fijn weekend
Bernadette6 opmerkingen:

 1. Hallo Bernadette wat hebben jullie veel meegemaakt de laatste tijd, fijn dat je er even tussenuit kon hopelijk heeft het je goedgedaan en kun je weer even vooruit.
  Wat een geweldig leuke quilt is je dochter aan het maken. Heel veel sterkte natuurlijk ook voor je dochter.
  Groetjes Lia

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wow wat een heftige tijd hebben jullie achter de rug, dat gaat je niet in de koude kleren zitten. Een terechte minivakantie, gaaf zeg, zo'n kasteeltje! En ook leuk dat je iemand met quilten heb besmet, top dat muisje! Haha dekschaal en juskom als plantenbak, ik had als jong huppelt ding antieke po's met planten staan. Gave quilt van DD, heel mooi gemaakt.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ach, wat ontzetten verdrietig voor jullie allemaal, maar in het bijzonder voor je kleindochter. Ik hoop van ganser harte dat de ouders er uit komen en dat ze er na verloop van tijd toch een goeie weg in weten te vinden om het juist te doen voor de kleine meid.
  gelukkig heeft ze een oma waar ze terecht kan, dat scheelt enorm.
  Sterkte de komende tijd!
  groetjes
  Wietske

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Fijn dat je er weer bent en dat iedereen gezond is. De quilt van je dochter is er een om vrolijk van te worden!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat heb je een heftige periode doorgemaakt. Verdrietig voor allemaal. Mooie quilt is je dochter aan het maken. Sterkte voor allemaal, groet, Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Dat zijn hele akelige periodes, vooral als er kinderen bij betrokken zijn.
  Wat fijn voor ze dat jij ze hebt kunnen steunen.

  BeantwoordenVerwijderen