zondag 28 september 2014

klein wondertje

Gisteren lekker etentje bereid voor de kinderen en enige wat er nog over is:
vuile vaat  (niet alles kon tegelijk in vaatwasser)
aardappelpuree
stukje vlees

voor de rest hebben ze netjes alles opgegeten. Maar ik heb geen kijk op hoeveelheid puree die ik maak, dus de komende dagen kan ik nog vooruit.
Na het eten nog gezellig bij elkaar gezeten en mijn a.s. kleinkind (nog 5 weken) wordt als mamma gegeten heeft altijd actief.
En wat bedoel ik dan met dat kleine wondertje:
Nou dat niet alleen mamma dat kleintje voelt schoppen en trappelen maar dat deze oma het ook heeft gevoeld. Had al eerder een poging gedaan maar toen sliep kleine boefje lekker verder. Nu kreeg ik diverse schopjes en dat blijft toch een klein wondertje. Ook mijn dochter en kleindochter hebben dit wondertje voelen bewegen.
Want het blijft een wonder dat zo'n klein ding over 5 weken geboren wordt.

Oma had een kadootje gemaakt voor pappa en mamma en ze waren er erg blij mee en eindelijk mag ik het ook aan jullie laten zien, want natuurlijk mochten zij het als eerste bewonderen.
een boxkleed
 
 
Verder van de week ijverig bezig geweest met weer een eigen ontwerpje en het is klaar op de bies na.
Een klein stukje laat ik alvast zien maar pas na het Dottenweekend dat a.s. weekend op de planning staat, laat ik het in zijn geheel zien. De primeur krijgen de Dottenweekendbezoekers.
 

de beige stof met rode bloemetjes is de achterkant
 
 
Vrijdag moest ik wat boodschappen doen en de korstste weg erheen is door een prachtig stukje bos.

Elke keer dat ik er doorheen kom ziet het er weer anders uit, das genieten toch
 
Je ziet er eekhoorntjes, duiven, vinken en roodborstjes maar die zijn allemaal te snel om op de foto te krijgen.
Wat ik wel op mijn gemak kon fotograferen is dit:
  
Op een afgezaagde boomstronk was een zwam (of paddestoel dat verschil moet ik nog eens opzoeken) gaan groeien en was ondertussen bijna een meter in doorsnee geworden. Het was prachtig om te zien.
En dan komt er iemand langs met een hondje en die kijkt me aan zo van sta jij van dat lelijke ding foto's te maken? Dat is dus iemand die de schoonheid van de natuur niet ziet, jammer voor hem.
 
Nu ga ik ontbijtje maken, dan lekker met Beertje naar puppycursus en daarna weer ijverig verder aan de Goofse Broderieletters.
 
Fijne zondag
Bernadette
 
 

1 opmerking:

  1. Dag Bernadette,

    een aantal weken heb ik niet geblogd en ook niet op blogs gekeken, maar nu kon ik weer mijn hart ophalen aan je gezellige vertelsels en de leuke dingen die je weer gescoord en gemaakt hebt. Mooie foto's ook!
    groet, Mirjam

    BeantwoordenVerwijderen