woensdag 29 oktober 2014

Bijna af en een nieuw begin

 
Oei oei de dagen worden korter en dat wil dus zeggen dat we steeds dichter bij Kerst komen. Nu vind ik dat niet erg want ik houdt van de herfst, de winter en de Kerst maar mijn quilt voor Kerst was nog alleen maar een top. En dat kan niet hoor, die moest dus af.
 
 Dus afgelopen week druk bezig geweest met knopen en bies aangestikt. Nu alleen nog de bies omzomen en dan kan zij heerlijk ergens liggen met Kerst. Waar??
Dat weet ik nog niet maar er zal vast wel een plekje voor haar zijn.
Het omzomen wordt een leuk werkje om 's avonds bij de tv te doen.
 
 
Gedeelte op de foto want alles lukte me niet
 
En dan heb je weer een project klaar dus mag er iets nieuws begonnen worden.(dat vind ik zelf dus) Dit keer wordt het de BOM van de  Lizzy van Dorry.
 
Iets heel anders voor mij want zo klein heb ik eigenlijk nog niet gepatcht. De blokjes zijn ongeveer 12 cm als ze klaar zijn. Het eerste blokje is af.
 
Het was erg leuk om te doen maar wel een heel gefriemel.
Het tweede blokje is in wording en schiet al lekker op
Nog 70 te gaan daarna maar daar heb ik heel jaar de tijd voor dus dat moet toch lukken
 
 
Afgelopen zaterdag was mijn Peettante jarig en werd 95. Het is nog een krasse dame alleen geestelijk begint ze af en toe in de war te raken. Maar verder is ze nog kerngezond.
Maar ja, wat geef je iemand die alles wat ze nodig heeft al heeft.
Ik wist het niet, haar kinderen wisten het evenmin dus toen maar op naar de bloemist en een lief klein Biedermeier bloemstukje laten maken, want een bos is al gauw te groot op haar kamer in het verzorgingshuis
 
Ze was er erg blij mee en natuurlijk zei ze( dat zegt ze altijd als je wat meebrengt), dat had je niet hoeven doen, vind al fijn dat je er bent maar ja, je komt toch niet met lege handen aan op zo'n verjaardag. Ik moet nog maar zien of ik de 95 haal denk ik dan.
 
We hebben haar verjaardag gevierd met klein gezelschap want teveel mensen dat kan ze niet meer aan, dat wordt al snel te druk. Maar al met al wel een gezellige middag gehad. Op naar de 100 hebben we met zijn allen gezegd en dan zegt ze heel nuchter: natuurlijk als ik blijf ademhalen gaat dat vanzelf en dan lacht ze uitbundig.
 
En ik was afgelopen vrijdag ook nog even in de Efteling op bezoek geweest samen met mijn dochter en kleindochter en traditie is dan een foto op de paddenstoel.
 
 
Soortgelijke foto heb ik van mijn dochter in verschillende leeftijden maar ze blijven leuk
 

 
Kleindochter staat gespannen te luisteren naar het verhaal van de Sprookjesboom.
Die hadden we nog niet eerder gezien en ik vind knap zoals ze die gemaakt hebben.
 
Verder heb ik weinig foto's gemaakt want het weer werkte helaas niet mee. We waren 's morgens kletsnat en in de loop van de dag werd wel droger maar niet echt lekker weer.
Toch hebben we een leuke dag gehad want kleindochter heeft genoten en dan genieten mamma en oma vanzelf toch!!
 
Van de week weer lekker verder werken aan de Lizzy en andere projectjes en vanmiddag even bij een vriendin op de thee om bij te kletsen
 
fijne week allemaal
groetjes
Bernadette 
 


3 opmerkingen:

 1. Hoi Bernadette,

  lukt het een beetje met al die kleine stukjes? Ik zie dat jouw 2e blokje mijn laatste is. Ik heb bij deze wel een paar keer het weer moeten uithalen omdat net het patroontje de verkeerde kant op liep! Ach ja gewoon weer opnieuw beginnen toch. Ik vind het tot nu erg leuk om met die kleine stukjes bezig te zijn. Ik gebruik inmiddels hetzelfde potlood als jij bij je had om de mallen mee om te trekken. Dit gaat beter en ik denk vnl. door het kleine puntje waarmee je tekent.
  Succes met de andere blokjes!

  groetjes Trudy

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het Kerstkleed ziet er goed uit.
  En je peettante is inderdaad nog een mooie dame, zo te zien.
  Efteling blijft leuk.
  Hoe is het met je schoondochter ?
  Hier spant het !
  grtjs Mieke

  BeantwoordenVerwijderen