donderdag 30 juli 2015

Een mooie reis maar daarna vette pech

In een eerder bericht liet ik al weten dat ik mee ging met de Vrienden van Lourdes op ziekenbedevaart.
Van donderdag 16 juli tot en met woensdag 22 juli was het zover.
op de achtergrond het ziekenverblijf


Op de dag van vertrek moesten we verzamelen in Baarle-Nassau en dat is zo'n half uurtje rijden van hier. Ik had een goede vriend bereid gevonden mij weg te brengen maar die knipperde toch even met zijn ogen toen hij hoorde dat we om half 5 in de ochtend daar verwacht werden.
Om op tijd te zijn dus om 2 uur opgestaan, gewassen en aangekleed en de laatste restjes in de tas gedaan, met proviand en drinken voor onderweg en natuurlijk mijn hexagonnetjes voor 't Ooievaarshuis.

We gingen eerst een stuk met de bus en daarna met de trein naar Lourdes. De verwachte aankomsttijd lag tussen 6 en 7 uur 's avonds maar dat werd bijna 10 uur door allerlei vertragingen.  Dus meteen naar de kamers en nachtgoed uitpakken en slapen want was een lange dag. Terwijl diverse mensen onderweg hebben geslapen heb ik 8 hexabloemetjes gemaakt.

Ik ga hier niet elke dag beschrijven maar alleen vertellen dat het weer een heel indrukwekkende week was met erg gezellige mensen en heel veel vrijwilligers die geheel belangeloos een week vakantie opnemen om voor ons zieken te zorgen.
Ik wil dan ook al die vrijwilligers nogmaals bedanken voor hun inzet en hun fijne gesprekken met een lach en een traan.

Hieronder wat foto's om een kleine impressie te laten zien hoe mooi het daar is. Niet van kerken en beelden en de grot want die kan iedereen vinden op internet maar van de omgeving en de natuur
 Het fort boven op een van de bergen bij avondlicht
 Een stroomversnelling in het riviertje dat dwars door Lourdes stroomt
 Een klein stukje van de Pyreneeën

 Gewoon wat mensen in het avondlicht
Deze vlinder bleef goed stilzitten zodat ik op mijn gemak een foto kon maken
 
Nou vooruit dan een kerk met mooie achtergrond, dit is de Rozenkransbasiliek
 
 
 
Na een voorspoedige terugreis met nog de nodige hexagonnetjes gemaakt te hebben werd ik door mijn schoondochter weer opgehaald in Baarle-Nassau en kon ik 's avonds weer lekker in mijn eigen bedje slapen.
 
 
En toen volgde de vette pech:
 
De volgende dag mijn hondje Beertje weer opgehaald vanaf haar logeer adres en ja hoor, daar ging het fout.
 Op de vraag of ik even kon helpen met het verzetten van een kunststof tafel die bijna niets woog, schoot er iets verkeerd in mijn rechterelleboog.
Bikkel als ik ben en gewend aan reumapijn dacht ik: Oh dat gaat vanzelf over maar nadat ik 's nachts amper geslapen had van de pijn, toch verstandige meid geworden en even de dokter gebeld.
Komt u maar even langs mevrouw dan kijken we even kreeg ik toen te horen.
 
De dokter dacht dat er iets verschoven was in mijn elleboog en heeft geprobeerd dat terug te duwen (auwie) maar dat lukte niet, dus werd er overleg gepleegd met het ziekenhuis, mocht ik daar komen en hebben ze foto's gemaakt. Helaas zat er teveel vocht in mijn elleboog dus ze konden niet zien wat er aan de hand was.
Er werd een mooi drukverband aangebracht, ik kreeg een mitella/sling om en moet tot a.s. maandag mijn arm daarin laten. Dan moet ik terugkomen en gaan ze kijken of ze dan wel iets zien en wat er eventueel gedaan moet worden
 
 Het drukverband mocht er na 3 dagen af als hij niet meer dik was. Nou, na 1 dag was alles al afgezakt en heeft iemand het opnieuw netjes voor me ingepakt. Na 2 dagen zat ook dat weer los en nu heb ik alleen nog mitella aan.  Maar wat is dat lastig zeg als je rechtshandig bent en je mag niks met die arm.
Daar zit ik dan in mijn troon hihi

Quilten gaat niet ( das balen want maand 6 van Mysterie en het volgende pakketje van de Lizzy liggen te schreeuwen om gemaakt te worden), koken evenmin en eten met linkse hand is ook niet echt handig, dus er valt regelmatig wat op mijn shirtjes.
 Ik zit me nu te pletter te vervelen en erger me dood dat ik niks kan, want mag ook geen scootmobiel rijden i.v.m. het feit dat ik dan niet verzekerd ben. En omdat ver lopen voor mij ook geen optie is zit ik veel thuis. Een goede vriend heeft me wel een paar keer opgehaald zodat ik even afleiding heb. Ik ben daar heel blij mee, want ben geen stilzitter.
 
 
 
Dit verslag heb ik ook in kleine stukjes gemaakt want met een hand typen gaat niet zo snel als ik zou willen, maar had het beloofd dat ik zou maken dus bij deze.
 
Voor iedereen die vakantie heeft een fijne vakantie en voor diegene die nog even moeten werken tot aan hun vakantie sterkte met de komende warme dagen
 
groetjes
Bernadette
 
 
 
 4 opmerkingen:

 1. Wat een narigheid. Heel veel sterkte, dat wordt dus vooral quiltboeken lezen, en misschien Kleine huis op de prairie, daar komt af en toe ook nog een quilt in voor.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoop dat er niet iets vervelends verborgen zit bij je elleboog, en dat de rust het meeste zoniet alles heeft hersteld!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Oooohhh jammer en baaaaaaaaaaaaaaalen. Je kunt nog wel even wegzwijmelen naar de fijne vakantie.
  Het is bijna maandag, dus nog even de tanden op elkaar.
  Sterkte, grtjs Mieke

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ooo wat vervelend,ik hoop dat je snel weer een beetje uit de weg kunt,heel veel beterschap.
  Groetjes Lia

  BeantwoordenVerwijderen