zondag 17 januari 2016

Een lief pakketje, een Bee en ....

Afgelopen week  stond er op Facebook een klein berichtje:
iemand had een oud strijkijzertje overbodig en je kon aangeven als je het wilde hebben.
Nou dat leek mij wel erg leuk om mijn hobbykamer wat op te leuken, dus gereageerd.
Laat ik nu de eerste zijn die gereageerd had en ik kreeg het toegestuurd door Hilde Verdijk, waarvoor nog een keer hartelijk bedankt Hilde.

En weet je wat zo leuk was??
Dat lieve pakketje kwam aan terwijl ik bij mij de maandelijkse Bee had. Dus de aanwezige dames konden meteen meegenieten van dat lieve ijzertje
lief he!!
 
 
Nu ik toch over mijn maandelijkse Bee heb, zet ik gelijk daar ook maar een paar foto's van hier neer. Het was weer erg gezellig en mocht je een keer zin hebben om ook te komen, je bent van harte welkom.
Als je mij een berichtje stuurt via mail of persoonlijk berichtje op facebook, geef ik je mijn adres door. De volgende Bee is op woensdag 9 februari vanaf half 10. Ook dames die bezig zijn met de 365challenge zijn van harte welkom.
 
 
thee met wat lekkers erbij, dat had een beetje klemgezeten in de tas vandaar dat er niet zo mooi meer uitziet maar smaakte heerlijk
 
er werden ijverig steekjes gezet onder het kletsen door
 
er werden naadjes gespeld en dichtgenaaid
 
en waar ikzelf mee bezig was??
 
 
dat zit in dit lieve doosje, wil je zien wat erin zit??
kijk dan hieronder
 
 
 
 
 
 
 


een heleboel driehoekjes voor de zaagtandjesrand van de Lizzy
 
dat was dus een heleboel tekenen, meten en snijden
 
 
Waarom er niemand helemaal op de foto staat hoor ik jullie vragen. Daar is een eenvoudig antwoord op, niet iedereen wil op een blog of facebook verschijnen, dus zet ik er niemand op. Ik wil niemand voor het hoofd stoten of haar privacy schenden.
 
Wat ik verder deze week nog gedaan heb?
 
Op zaterdag gezellig met dochter en kleindochter paar uurtjes naar Den Bosch geweest , onder andere naar Bossche Quilts en meer. Ik had paternoplaat nodig.
 
 Lekker met de bus. Dat is de handigste en goedkoopste manier. 
Ik koop een dagkaartje voor 6 euro in de stadsdienst, reis daar mee naar het station, daar stap ik op de snelbus naar Den Bosch en met hetzelfde kaartje kan ik ook weer naar huis.
 
Het voordeel van met de bus gaan is dat het ten eerste op deze manier goedkoper is dan met de trein, ik in de bus makkelijker mijn rollator mee kan nemen dan in de trein en ten derde zie ik onder het rijden nog wat van ons mooie Brabant.
 En in de bus is vaker een zitplaats vrij dan in de trein, waar ik altijd in het portaaltje moet zitten of staan omdat rollator niet door de gangpad van de trein past.
 
Omdat we het koud hadden van het winkeltjes kijken zijn we even lekker gaan zitten om te genieten van
 
een lekker warme chocomel met slagroom en wat lekkere stukjes fudge erbij mjam mjam, dat smaakte wel
 

 
En vandaag ben ik op bezoek geweest bij mijn Peettante van 96 jaar. Ze is de laatste van haar generatie in mijn familie, alle andere ooms en tantes zijn al overleden. 
Zij is nog goed gezond alleen haar geheugen begint wat achteruit te gaan, maar wat wil je op die leeftijd.
Ze vraagt 10 keer in een kwartier hoe het met me gaat, ik geef telkens braaf antwoord en dan vraagt ze of ik wat te eten of drinken wil en geeft haar zoon op zijn kop omdat hij mij niets presenteert, de arme jongen. En dat terwijl ik met een volle theekop voor mijn neus zit. Maar ze is zo lief.
 
Morgen komt mijn kleindochter de hele dag hierheen, want ze heeft een vrije dag van school, de leerkrachten hebben een studiedag.
Dat wordt dus weer een gezellige dag.
 
Nu snel verder met driehoekjes aan elkaar zetten voor de border van de Lizzy.
 
Fijne week allemaal
Groetjes
 
Bernadette
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
1 opmerking:

  1. Wat een gezelligheid allemaal, een cadeautje, een bee en een bezoekje aan een tante met de gezegende leeftijd van 96 jaar! Lief van jou hoor. Je hoort vaak dat ouderen niet zo veel bezoek meer krijgen. Jammer dat ze het allemaal zo snel vergeet. Er werd hard gewerkt op de Bee. Leuk om met patchers een ochtend samen te werken en elkaars werk te bewonderen, ideeën op te doen en wetenswaardigheden uit te wisselen. Vriendelijke groet, Nieteke

    BeantwoordenVerwijderen