zondag 11 september 2016

Een dagje op stap met

Petra, Ingrid, Margootje en ikzelf.

Bij velen al bekend, Margootje
 
 
Waar gingen we zoal naartoe en waarom??
 
Nou dat zit zo, een tijdje geleden stond er op Facebook een foto van een pan met iets erin. Daaronder stond de vraag wat is dit??
Ik had dus helemaal niet gekeken van wie of wat het was en geantwoord, GRIESMEELPAP. Laat dat nou het goede antwoord zijn (eigenlijk griesmeelpap met vruchtjes) en ik won zowaar voor 2 personen een Boerenkoffie bij Johanna, van de Lindehof in Zalk.
 
Zalk, hoor ik sommigen al denken waar ligt dat??  Ik wist het ook niet maar heb even op hun website gekeken, waarvan hierboven de link staat en kwam er achter dat dit dicht bij iemand in de buurt was, die ik heel graag weer eens zou ontmoeten namelijk Ingrid oftewel Supergoof.
 
 
Eerst met mijn dochter overlegt wanneer zij een datum vrij had en toen naar Ingrid een berichtje gedaan of ze die datum vrij had. En ja hoor, ze kon JOEPIE. Dus gezegd: houdt deze datum alstjeblieft vrij, wat we gaan doen hoor je later. Dus een paar dagen geleden hoorde zij pas wat de bedoeling was en ze werd meteen enthousiast.
Een mail gestuurd naar Johanna wanneer wij kwamen en vervoer geregeld naar Zalk. Petra en ik gingen met Valys gehandicaptenvervoer en de chauffeur had ook nog nooit van Zalk gehoord. Hij dacht dat in Noord-Holland bij Den Helder lag. Ik heb hem toch maar vriendelijk doch zeer dringend verzocht richting Zwolle aan te houden.
 
 
Aangekomen in Zalk, zagen we een heel lief niet al te groot winkeltje met Johanna als ontvangstcomite en  heel veel leuke hebbedingetjes, kijk maar even naar een paar foto's van diverse hoekjes in de winkel die ik maakte.
 
een allerliefst houten huisje 
 
 mijn dochter lekker aan het rondsnuffelen
 

 van alles wat
 
een echt Hollands keukentje 
 
dit leuke tafereeltje stal mijn hart
een mooie kast vol met serviesgoed
 
 
O ja en dat zou ik bijna vergeten, ze hadden ook mooie lapjes in echt Hollands rood-wit en blauw-wit, maar ook veel andere kleuren
Tussen al dat snuffelen en foto's maken door vergaten we bijna te genieten van de heerlijkheden die Johanna voor ons had klaar gezet, monchou taart, eigen gebakken cake, verse koffie en thee, chocoladesoesjes en brownies en verse aardbeien. Het was echt genieten daar, dat zie je wel aan deze 2
samen proosten met koffie en thee
En wat Margootje ondertussen deed??
 Die mocht lekker op schoot zitten bij Ingrid en ook bij Petra, niet bij mij want ik maakte de foto's
of ze liep gezellig een stukje mee door de winkel
oftewel Margootje vermaakte zich prima.
 
Nadat we alles bekeken hadden werden we door Ingrid meegenomen voor een ritje door de polder en wat een mooie plekjes en prachtige oude boerderijtjes hebben we daar gezien.
 
Via Kampen  (Ingrid wees aan, daar woon ik ongeveer)zijn we naar Rouveen gereden naar Stegeman textiel.
Nou, daar hebben Petra en ik onze ogen uitgekeken.
Het begon al met een leuke fiets voor de deur, helemaal omwikkeld met mooie stofjes.
geweldig toch om te zien

 
En binnen wisten we niet waar we moesten kijken, ze hebben er van alles, van boerenzakdoek tot klederdracht tot ondergoed en badhanddoeken, stropdassen en teveel om op te noemen maar vooral heel veel stoffen. Planken vol zodat je niet weet waar je moet beginnen met kijken.
Een echte snoepwinkel voor quilsters.
Klederdrachtstoffen in rood, wit of blauw of combinaties ervan, bloemetjesstof, stippeltjesstof en ook veel stofjes met beestjes en poppetjes. Eigenlijk teveel om op te noemen, kijk de foto's maar dan zie je dat ik gelijk heb.

stofjes

nog meer stofjes
 

oud-Hollandse stofjes
 
 

samen snuffelen tussen de stofjes
 Deze 2 dames was niets te veel om ons te helpen, dank jullie wel
 
Deze rake tekst hing ook in Rouveen aan de muur en dat is wat Petra, Ingrid en ik gisteren gedaan hebben. De centen (euro's tegenwoordig) hebben we spaarzaam uitgegeven en de goeie momenten blijven in onze herinnering als een dierbaar iets.

Helaas is er naast een tijd van komen ook een tijd van gaan en die tijd van gaan was nu aangekomen!
Ingrid was zo lief om ons naar het station van Zwolle te brengen maar niet voordat we nog een kadootje kregen voor onszelf, iets lekkers om te snoepen en ook aan mijn kleindochter had ze gedacht die kreeg

2 heerlijke chocoladelollies die zeker op prijs gesteld zullen worden als ze ze ziet
 
Dat Ingrid een prachtvrouw is hoef ik niemand te vertellen maar zij heeft voor ons van deze dag een dag gemaakt met een GOUDEN rand, door haar vriendelijke gezelschap, haar wil om het ons naar de zin te maken en haar liefde voor de lapjes die zij uitstraalt.
Dank je wel voor alles Ingrid en hopelijk zien we elkaar in de toekomst nog eens
 
Natuurlijk hebben we ook nog even over de Goofse malletjes gepraat, dat het zo leuk is voor Ingrid dat deze wereldwijd verkocht worden en zo handig zijn om te fussycutten. Petra en ik hopen voor haar. dat nog vele quilsters het gemak van deze malletjes inzien en ze aanschaffen, we gunnen het Ingrid zo van harte. Ikzelf ga er zeker enkele van aanschaffen maar nu even niet want mijn eurootjes zijn even op.
 
 
Fijne week iedereen en mocht je de kans hebben, dan is een bezoek aan Zalk en Rouveen zeker de moeite waard, ook als je niet quilt. Alleen al voor de natuur en de mooie oude boerderijen en huizen in de hele omgeving
 
 
Bernadette 
 
7 opmerkingen:

 1. Het was een super leuke en gezellige dag. En wat heb ik mijn ogen uitgekeken met al die leuke lapjes en hebbedingetjes. Een dag met een gouden randje.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. heerlijke winkels, ik ken ze beide. Fijn dat jullie zo'n heerlijk dagje gehad hebben.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. vond het heel lief dat ik mee mocht doen met jullie dag!
  :o)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een heerlijke dag hebben jullie gehad,ik ben ook aan het sparenvoor de malletjes erg handig maar een beetje boven mijn budget.

  Gr Annette.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een leuke prijs heb je gewonnen en samen met Ingrid kan het al helemaal niet stuk.
  Wat een leuke dag zal het geweest zijn voor jullie.

  Geniet nog even naar van deze dag.
  Groetjes,
  Evelyne

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hoef niet te vragen of deze dag geworden is wat jullie er van verwacht hadden! Zo te lezen meer dan dat. Het is jullie gegund. Vriendelijke groet, Nieteke

  BeantwoordenVerwijderen