zaterdag 11 augustus 2012

dagje naar Francoise

Vandaag samen met mijn dochter Petra, zij is ook quiltverslaafd, naar Francoise geweest voor de quiltbee.
Het was voor ons de eerste keer dat we maar haar atelier aan huis gingen en dus wat verder moesten reizen dan voorheen.
 Dus om 7 uur opgestaan om eerst Snoet uit te laten en eten te geven, daarna zelf wat gegeten en lunch ingepakt om mee te nemen. Vanaf mijn huis naar de bushalte en wachten op de bus, maar dat duurde niet zo lang gelukkig en mijn dochter kan met dezelfde bus reizen en zat er al in, zodat we verder samen gereisd hebben.
Op naar het station om de trein te nemen naar Den Bosch en daar aangekomen hebben we een treintaxi genomen om naar Vught te gaan (kaartjes hadden we nog en als je in de kast legt gaan ze geheid verloren). Na even zoeken door de chauffeur werden we keurig voor Francoise haar voordeur afgeleverd.
Zij had de thee al klaar en onder het genot van een kopje thee lekker bijgekletst en laten zien waar we mee bezig zijn en wat we in de tussentijd gemaakt hebben.( zie onderstaande foto´s.)
Weer wat ideetjes opgedaan, mooie stofjes gezien en mijn eerste top voorzien van vulling en achterkant met heel veel hulp van Francoise, nogmaals bedankt daar voor want alleen was me niet gelukt. Nog geen stofjes gekocht want wil eerst afmaken waar ik nu mee bezig ben.
Na een gezellig dagje quilten rond 3 uur de thuisreis weer ondernomen en daar aangekomen alle meegenomen spullen weer op mijn werkplekje gezet, behalve het blok waar ik mee bezig ben. Dat blok ligt in de woonkamer op een tafeltje dat ik van de week gekocht heb en wat ik lekker kan aanschuiven aan mijn sta-opstoel zodat ik niet telkens op hoef te staan om het volgende stukje te pakken.
Nu lekker Olympische Spelen kijken en tussendoor aan mijn blok werken.
Onderstaande kleine tasjes gebruiken mijn dochter en ik als we bij elkaar gaan quilten en alleen naaigerei en 1 of 2 blokken mee nemen. De grote heb ik gemaakt om mijn quilt in mee te kunnen nemen als ik naar mijn dochter ga.
 De tasjes heb ik gemaakt naar een patroon van Francoise  , De grote tassen hieronder zijn afgeleid van dit patroon. De kleine gekleurde is van mij, de zwart-witte van mijn dochter. De grote met rose is van mijn dochter en de andere van mij.


 Detail van een tasje, welke rondom op de grote tas zitten (8 stuks) en ook echt gebruikt kunnen worden.


Handig hoor zo'n tafeltje, als ik ga zitten schuif ik het over mijn benen en kan dan lekker blijven zitten en dat is wel zo fijn voor mijn zere gewrichtjes.

Dat was het voor vandaag, volgende keer verder.

Voor iedereen een fijn weekend

Geen opmerkingen:

Een reactie posten