vrijdag 21 september 2012

dagje openlucht museum

Gisteren geen blogje kunnen schrijven want ik ging met mijn vriendin Gemma een dagje uit naar het Openlucht museum in Arnhem.
Wij gaan elk jaar een dagje samen weg en dit jaar stond Arnhem op het programma.
Een hele onderneming werd het, eerst met de bus naar het station, dan met de trein naar Arnhem en dan weer met de bus naar het museum. Omdat ik mijn rollator mee moet nemen is het  heel onhandig dat er in sommige bussen, stations en treinen hoge trapjes zijn. Dan is het wel handig dat je met tweetjes bent om rollator te sjouwen. Zag er soms best komisch uit, 2 van die dametjes met een rollator aan de sjouw.
Er was niet zo'n mooi weer voorspelt maar dat is meegevallen,het was wel wat frisjes maar we hebben 's middags lekker in het zonnetje kunnen rondlopen.
We dachten alle 2 van elkaar : ooh zij neemt fotocamera wel mee met als gevolg helemaal geen camera bij ons, alleen telefoon en daar heb ik dus maar paar foto's mee gemaakt.
Onder andere van een prachtige zwam op een omgevallen boom


De vader van Gemma heeft bij van Gend en Loos gewerkt en zij vond het erg leuk om van dit bedrijf een deel in het museum te zien staan met heel herkenbare dingen van haar vaders werk.Ook de huisjes uit Tilburg zijn leuk om te zien voor ons, want we wonen in Tilburg.
Gemma en ik kennen  elkaar al 39 jaar. Onze vriendschap is ontstaan doordat we collega's waren in een zaak met luxe huishoudelijke artikelen waar ze ook een afdeling Brabantia spullen hadden en in het Tilburgse huisje uit de zeventiger jaren stonden we allebei te kijken zo van : dat hadden we ind ewinkel en dat en dat. Zoooooooo leuk om te zien allemaal. En als je dan gaat rekenen wanneer dat was denk je: oeps ik word al best wat ouder, dat ze dingen uit mijn tienerjaren al in museum hebben staan.
In een huisje kwamen we tegen waarover ik in een ander blogej schreef namelijk een neusdoek achte de kapstok dus ja hoor die moest ook op de foto. Deze hangt recht maar ze werden ook wel schuin gehangen. Mooie kapstok ook vind ik, zo worden ze niet meer gemaakt, helemaal met de hand uitgestoken.
 
 

Na ons bezoek aan het museum zijn we nog even in het centrum van Arnhem gaan eten bij een leuk klein italiaans restaurantje genaamd Donatello's. Het was erg lekker en helemaal niet duur, Gemma had een lekkere lasagna en ik penne met varkenshaas en kipfiletreepjes in een heerlijke saus en gegratineerd met kaas, mjammie. Nu ik het schrijf krijg ik er weer zin in.

Al met al hebben we een supergezellige dag gehad en onder het bezichtigen in het museum natuurlijk ook lekker bijgekletst.
Vandaag maar een beetje rustig aan doen dus en lekker op de bank aan mijn blokken gaan werken
Fijne dag allemaal

3 opmerkingen:

 1. Leuke dag heb je gehad. best wel vermoeiend denk ik, maar och dat vergeet je wel weer als je uitgerust bent.
  mooie foto's hoor. Kan toch best met je telefoon? doe ik ook altijd, lekker makkelijk en altijd bij de hand.

  groetjes

  Wietske

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. ja Wietske was inderdaad een vermoeiende dag met best wel veel extra pijn, maar dat neem ik voor lief, want anders kom ik nergens meer. En dan denk ik: deze dag neemt niemand me meer af, die heb ik gehad.
   Vandaag rustig aan gedaan en lekker op de bank zitten naaien aan blok 14 en 15 van mijn kerstquilt. Die schiet lekker op nu, nog 1 blok en dan de sashings eraan en in elkaar zetten.
   Foto's met telefoon gaat wel maar met mijn camera kon ik veel verder inzoomen voor bv foto's van kleine bloemetjes en zo en dat gaat met telefoon niet zo goed want wordt dan snel onduidelijk.
   Maar ja, kan niet alles tegelijk dus nieuwe camera komt er nog wel ooit.
   groetjes
   Bernadette

   Verwijderen
 2. Wat een mooie foto's zeg. En volgens mij heb je een hele leuke dag gehad als ik dat zo lees. En de pijn neem je dan voor lief.

  Veel liefs,

  Petra

  BeantwoordenVerwijderen