dinsdag 18 september 2012

gezellige quiltavond

Zo, net dochter even naar huis gebracht na ons wekelijkse quiltavondje, zij loopt naar huis en ik rijd samen met mijn hond mee met scootmobiel.
Dat is dan 2 vliegen in een klap, dochter veilig thuis en Snoet uitgelaten.
Dochter hoeft niet ver maar is wel vrij donker stuk, vandaar dat mams( ik dus) even mee gaat.
Het was weer een leuke avond en ben lekker opgeschoten met mijn kerstblokken, nr 13 klaar, nr 14 half klaar en van nr 15 en 16 de laatste driekhoekjes gesneden. Hoop voor 1 oktober alle blokken klaar te hebben, dan kan ik de sashings gaan snijden en aan de blokken maken.

Dochter is bezig met het tekenen en knippen van onderdelen voor huisjesquilt. Een gedeelte van de huisjes gaat ze maken in 7,5 x 7,5 cm en een deel in 10 x 10 cm. Ik heb met bewondering zitten kijken naar haar precisie-tekenwerk met die kleine friemelstukjes ppfff, heb me dus voorgenomen nooit aan zulke kleine patroontjes te beginnen.
Alhoewel, de kimonoquilt die ik op mijn wil-ik-nog-ooit-maken lijstje heb staan, zijn ook kleine stukjes maar niet zo klein als de schoorsteentjes en raampjes van die kleine huisjes.

Morgen gaan we samen even naar het winkelcentrum bij haar in de buurt, spelletje Pim-Pam-Pet kopen voor a.s zondag.
We hebben pas besloten om 1 x per maand een spelletjes middag te doen en dan vooral ouderwetse spelletjes zoals ganzenborden, mens erger je niet en zo. Mijn kleindochter is erg leergierig dus leek ons Pim-Pam-Pet ook wel wat voor haar.
Van de week had ze tegen mijn dochter gezegd: mamma, wanneer gaan we letters oefenen want ik wil zelf een boekje kunnen lezen. Ze is pas 5 dus kan nog wat worden, als ze nu al zo snel wil.
Op school zijn ze wel met letters bezig maar dat gaat de jongedame niet snel genoeg blijkbaar.

Nu ga ik lekker mijn bedje opzoeken en wens iedereen weltrusten en voor morgen weer een fijne dag
BernadetteGeen opmerkingen:

Een reactie posten