woensdag 2 januari 2013

2013

Nieuwjaarsdag heerlijk rustig samen met mijn hond doorgebracht. Wel jammer dat ik mijn dochter en kleinkind niet gezien heb, maar dochter was niet helemaal lekker, al paar dagen niet dus beter dat ze even thuis bleef.
Ondanks een poging om uit te slapen toch best vroeg op, dus eerst stukje met Snoet gelopen en daarna na een klein ontbijtje (oudjaarsavond genoeg op) begonnen aan de laatste borduursels voor mijn herinneringsquilt.
Onderweg naar Disney had ik er een bijna af en die heb ik oudjaarsdag helemaal af gekregen.
Deze staat voor de modeltrein die mijn man ooit had op onze zolder, maar ook voor het feit dat mijn zoon deze hobby ook heeft opgepakt al is het in kleiner formaat, mijn man had HO-spoor en zoon heeft N-spoor. Ook staat deze afbeelding een beetje voor de treinreisjes die ik gemaakt heb sinds ik alleen ben.

En dan gisteren, het ging zo goed dat ik er zelfs 2 gemaakt heb.
 
 

 Deze auto staat symbool voor alle auto's die we in ruim 26 jaar hebben gehad en waarom dit model?? Omdat we hier een modelauto van hebben.

 Deze ram staat als eerste voor het sterrenbeeld van onze kleindochter en daarnaast voor alle schapen, geiten, bokken, kippen, konijnen en andere dieren die mijn man en ik hebben verzorgd bij diverse verschillende "vrienden" , wat achteraf geen vrienden bleken te zijn toen we niks meer voor hen konden betekenen door gezondheidsproblemen. Maar ik ben door die ervaringen wel wijzer geworden en help nu alleen nog echte vrienden.

En dan nu.....??
Nu zijn alle 20 borduursels klaar en van de gekleurde blokken moet ik nog paar kleine stukjes en dan kan ik beginnen met vulling erachter maken, doorpitten en dan aan elkaar maken volgens de quilt-as-you-go methode, daarna het tussenstuk nog maken met onze namen en sterrenbeelden en hoop dan voor de vakantie deze quilt af te hebben.

Maar nu mag ik eerst even een carnavalskostuum voor mijn zoon maken dus even geen steekjes en lapjes overdag. Het wordt een narrenpak en als het klaar is laat ik een foto impressie zien van het hele proces. 's Avonds wel lekker voor de tv  quilten als ik de vulling heb, want kan niet zo lang achter naaimachine zitten.
Dus vanmiddag lekker even naar Dorry, de nodige materialen halen en dan kan ik weer verder.
Tot slot heb ik me voorgenomen om dit jaar geen nieuwe projecten te starten totdat ik af heb wat er nu ligt:
Mijn eerste quilt van de beginnerscursus, alleen nog doorquilten en bies eraan
Mijn kerstquilt, vulling en achterkant erachtern, doorquilten en aan elkaar maken, bies erom.
Een wandkleedje voor een geboorte van een kindje bij goede vrienden, stofjes liggen klaar en ga ik samen met mijn dochter maken.
Mijn 2e kerstpanel.

En over 11 dagen kan ik jullie eindelijk de foto laten zien van het kadootje van mijn pleegkleinkind wat ik gemaakt heb. Want dan is ze jarig en mag het op het internet.
Er staan nog wel enkele dingen op mijn Wil-Ik-Maken lijstje maar die moeten echt even wachten anders komt de rest nooit af.

Ik wens iedereen een fijn 2013 met veel liefde, gezondheid en heel veel quiltplezier

groetjes
Bernadette
2 opmerkingen:

 1. Heel veel geluk,gezondheid en blogplezier in 2013. groetjes Caroline

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hele mooie afbeeldingen heb je weer. Ik ben heel benieuwd hoe het er straks uit gaat zien.
  Jij ook nog een heel goed 2013. Hopen dat het goed blijft gaan en je gezond blijft he?

  groetjes

  Wietske

  BeantwoordenVerwijderen