zondag 6 januari 2013

Goedemorgen
Gisteren was ik een dagje met de trein op stap. Ik had nog een kaartje waamee ik heel Nederland door zou kunnen op een dag, maar ja dat is niet gelukt.
Om 10 voor 8 stapte ik in de bus om naar het station te gaan en vandaar uit had ik rechtstreeks een verbinding met Zutphen.
Natuurlijk had ik wat werk meegenomen voor onderweg want het is toch een reisje van ruim anderhalf uur.
In Zutphen aangekomen moest ik even de weg vragen naar de Vaaltstraat om in de winkel van Petra Prins terecht te komen. Daar viel ik bijna met de deur in huis (het op-/afstapje niet gezien).
Wat een leuke winkel en helemaal in de sfeer van mijn favoriete quiltwinkel Dorry, dus de meer klassieke stofjes.
Ik voelde me net een kind in een snoepwinkel en kon het niet laten om wat mee te nemen.
Moet even via een omweg foto's plaatsen want rechtstreeks lukt even niet.
De kleuren zijn in het echt mooier.
Van de dames in de winkel kreeg ik een leuk boekje met heel veel leuke winkeltjes in Zutphen. Altijd handig als ik nog eens die kant op ga.Bij Petra kwam ik een andere blogster tegen namelijk Neeftje, zij is bezig om patronen te verzamelen van mede-blogsters om een bloggersquilt te maken. Voor mee info kun je even op haar blog kijken.
Een erg leuk idee vind ik. En natuurlijk altijd leuk om iemand te ontmoeten die je anders alleen via je blog tegenkomt.
Na nog even in Zutphen rond te hebben gekeken ben ik verder gegaan naar Deventer, naar de quiltwinkel 100 rozen . Daar waren een aantal dames net aan het lunchen, zij waren bezig met een workshop water colour, mooi om te zien hoe dat werkt, want die techniek kende ik nog niet. Ook daar heb ik nog enkele lapjes gescoord.

Natuurlijk Deventer nog wat verder bekeken want is een mooie stad met al die prachtige oude geveltjes.
Aangekomen op het station in Deventer was het vroeger dan ik dacht, dus op de terugreis naar huis nog even uitgestapt in Nijmegen en daar nog heerlijk wat winkels bekeken, een lekkere warme chocomel gedronken en rond 4 uur weer naar huis vertrokken, waar ik rond half 7 aankwam.
Het was een heerlijke maar wel vermoeiende dag. Weer een dag met een zilveren randje.

Na een lekkere stamppot met friese nagelkaas gegeten te hebben (kant en klaar uit de magnetron) ben ik op de bank gaan zitten en heb genoten van de tv, tenminste voor een half uur want toen vielen mijn luikjes dicht. Mijn tv werkt nog beter dan slaappillen zeg ik wel eens. Ik kan alleen tv kijken en wakker blijven als ik tegelijk wat met mijn handjes ga zitten doen, steekjes zetten bijvoorbeeld of lezen. Maar daar had ik gisteravond de puf even niet voor.

Fijne zondag allemaal
groetjes
Bernadette

6 opmerkingen:

 1. Leuke stofjes!!
  Ik heb Jacqueline ook een blokje gestuurd, of ik mee doe weet ik niet want ik heb nog zoveel projecten...Fijne zondag

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Nou, je hebt ook een complete rondreis gemaakt. Leuk!!!! Maar o zo vermoeiend he?
  Gelukkig hoeft het niet iedere dag.
  groetjes

  Wietske

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat heb je een leuke stofjes gekocht zeg. Zit hier nu te kwijlen boven mijn laptop. De volgende keer wil ik wel met je mee. Dan maken we samen zo'n rondreis. Nu lekker uitrusten, maar ja dat heb je gister al voor de tv gedaan.

  Fijne zondag.

  Veel liefs,

  Petra

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Als ik je blog lees merk ik wel dat je hebt genoten van je dagje uit. Plus je terreinkaartje goed besteed. Zo ben ik dus van plan om een keer naar Tilburg te gaan . Vanuit Twente is dat ook een dagtocht . Maar heerlijk dat je 'avonds moe en voldaan kwam .
  Gr. Janny

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Was leuk je te ontmoeten! Een super leuk blok hoor wat je gestuurd hebt! Het patroon ligt klaar, groetjes jacqueline

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ja, dat is een listig op-/afstapje bij Petra.... Je bent ongetwijfeld niet de eerste die daar languit gaat...! Tip, volgende keer zeg je, nee hoor ik viel niet, ik wilde even de blauwen van dichtbij zien!

  BeantwoordenVerwijderen