zondag 13 januari 2013

cursus appliqueren

goedemorgen

Iets later dan beloofd toch een verslagje over de 1e dag van de appliquatiecursus bij Dorry

Vrijdagavond al mijn werkmateriaal klaargezet, want ik had er zin in.

Samen met mijn dochter zaterdagmorgen zo fanatiek dat we veel te vroeg aan de winkeldeur stonden, we kwamen Dorry tegen, zij moest nog boodschappen gaan doen en we hebben dus nog een stukje in de omgeving gewandeld tot het 10 uur was. Volgende keer maar een bus later nemen denk ik.

Uiteraard waren we de eerste en al snel kwam gezellig de thee en koffie op tafel met een lekker koekje erbij, kwamen er nog 3 dames bij voor de les en begon Dorry met de eerste uitleg
Op de achtergrond zie je de bloemenmand al die we gaan proberen te maken.

Sommige dames hadden al lapjes bij en sommige waaronder dochter en ik moesten nog lapjes uitzoeken, maar dat was eigenlijk snel gebeurd en konden we beginnen met patroontekenen, stofknippen en jawel, appliqueren via de needleturn methode.Erg leuk om te doen als je het een beetje onder de knie hebt, maar dat duurde toch even.

 Ik ga niet de hele cursus hier uitleggen, ten eerste te veel werk en ten tweede is het veel leuker om de cursus zelf te gaan volgen bij Dorry of ergens anders. Dan ontmoet je gezellig andere quiltsters en doe je al lerende ook andere ideetjes op van elkaar.

 Hier is mijn dochter in volle concentratie bezig, ik vind reuze knap dat zij dit allemaal kan, want een jaar geleden kon ze nog helemaal niets van naaiwerk op een knoop aan een blouse zetten na en nu maakt ze quilts. Ik ben reuze trots op haar, dat snappen jullie.Gerrie was ook goed bezig al had zij enige voorsprong omdat Dorry haar lapjes gebruikte om een en ander voor te doen.


Het was voor mijn dochter ook leuk dat er iemand van haar eigen leeftijd bij was namelijk Lizette. Want als dochter ergens verteld dat zij quilt, krijgt ze soms te horen: dat is toch voor oude dames. Niet dus!! Lizette is zwanger en verwacht in april haar eerste kindje, leuk he.

Op de achtergrond hangt de antieke quilt die te zien is in de Quiltenzo van deze maand, inclusief patroon en interview met Dorry.
De laatste cursist heeft mij vriendelijk verzocht haar niet te fotograferen of te vermelden op mijn blog en uiteraard respecteer ik dat.


Als we nog 2 lesdagen gehad hebben, dan zouden we dit moeten af hebben. Alleen maken wij hem op een enkele ondergrond, zonder de blokken die je hier wel ziet, anders zijn de lessen al voorbij voor we die blokken afhebben.

Straks maar eens even bezig met mijn huiswerk want de mand moet volgende week vastzitten behalve de bovenkant en het hengsel moet geknipt zijn.
Ik laat mijn werkstuk pas zien als het af is, dat vind ik leuker dan stukje bij beetje

Vanmiddag naar de 1e verjaardag van mijn pleegkleinkind en dan kan ik vanavond of morgen eindelijk mijn geheime quiltje plaatsen dat ik voor haar gemaakt heb.

Voor iedereen een fijne zondag en een goede week

groetjes
Bernadette

3 opmerkingen:

 1. Klinkt als een super leuke cursus! S6 met het huiswerk! Groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuk he? Ik vind die techniek ook zo leuk.
  veel plezier ermee. ben heel benieuwd naar je resultaat

  groetjes

  Wietske

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Gezellig een cursus bij Dorry. groet Caroline

  BeantwoordenVerwijderen