maandag 14 januari 2013

"Geheime quiltje"

Een tijdje geleden heb ik jullie verteld dat ik bezig was met een quiltje voor mijn pleegkleindochter, maar dat ik die niet kon laten zien omdat haar mamma dit blog ook leest.
Nu mag ik eindelijk mijn "geheime" quiltje laten zien, want de kleine meid is gisteren 1 jaar geworden en dit quiltje was mijn kadootje voor haar.

Ik had alleen de beginnersfout gemaakt om achter de effen blokken eerst vulling te doen en daarna pas te borduren, nou dat is zwaar werk kan ik zeggen om dan te borduren. Die fout zal ik niet makkelijk meer maken.
 HIer onder nog foto's van de 3 effen blokken, die door mijn foutje wat hobbeliger zijn uitgevallen dan de bedoeling was alleen bij Lollifant heb ik bewust de slurf wat dikker op laten komen.
 
 
De mamma en pappa en verdere familie vonden het mooi en erg knap gemaakt, maar ja die zijn  ook helaas niet zo creatief, want op zich was niet zoveel werk. Alleen het borduren was zwaar voor mijn vingertjes.

Deze week verder weinig tijd om steekjes te zetten want ben aan carnavalspak voor zoon bezig en dat moet op tijd klaar zijn natuurlijk. Het machinewerk is al op de helft alleen er komen allemaal punten aan de hes en kraag en daar moeten allemaal belletjes aankomen, het wordt namelijk een narrenpak. En daar zoek ik nog een goede oplossing voor, zodat ze de hele carnavalsdagen blijven zitten. Heeft iemand van jullie een idee??
Wel moet ik mijn huiswerk voor Dorry nog maken, maar dat doe ik morgenavond of woensdagmorgen.

Zaterdag krijgen jullie weer een verslag van mij van cursusdag 2

groetjes
Bernadette

5 opmerkingen:

 1. Ik had hem al gezien he? eindelijk mag je dan nu een foto plaatsen. leuk geworden hoor. Ze zal er wel heel blij mee zijn.

  groetjes
  Wietske

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. ja gelukkig vonden ze hem leuk anders had ik al dat werk voor niets gedaan
   groetjes
   Bernadette

   Verwijderen
 2. vervelen is er niet bij ; ). Volgens mij kennen quilters dat woord niet. groetjes Caro

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hij hangt mooi in der kamer.Tess kijkt er veel naar.

  BeantwoordenVerwijderen