zondag 20 januari 2013

verslag 2e les appliqueren en meer

Gisteren mochten we naar Dorry voor de 2e les appliqueren. Natuurlijk hadden dochter en ik ons huiswerk gedaan anders konden we vandaag niet verder.
Even ter herinnering waar me mee bezig zijn
We moesten thuis het  hengsel van de mand alvast knippen en de mand moest vastzitten behalve de bovenkant.
Gisteren dus het hengsel erop gezet( gedeeltelijk) en gezien hoe we een blaadje moeten voorbereiden om te kunnen appliqueren.Dat klinkt veel eenvoudiger dan het is voor beginners.
Natuurlijk tussendoor gezellig gekletst, thee gedronken en stofjes uitgezocht voor de bloemen, het vogeltje en de blaadjes want die mogen we deze week thuis knippen
De kleuren zijn wel mooier dan op de foto. Omdat het patroon de Black Crow genoemd word(als ik het goed schrijf) , zwarte kraai in het nederlands, maak ik die van zwarte vilt.

Alle cursisten waren ijverig bezig toen de man van Dorry kwam vertellen dat internet en telefoon bij hun eruit lag. Dat is natuurlijk knap lastig als je net als Dorry had gepland om bestellingen en mail te gaan verwerken na de lessen. Het modum was dus helemaal stuk en daarom moet er een monteur bij komen en helaas komen die niet in het weekend.

Een paar foto's nog van de ijverige dames
 


Als je zo met paar mensen bezig bent ligt de tafel al snel vol met allerlei lapjes, werkmateriaal en daartussen nog die gezellige theepot en mokken van Dorry.

Jose kwam ook nog even kijken waar we mee bezig waren.

En natuurlijk moet Dorry tussendoor kijken of we het wel goed doen, hier staat ze achter mijn dochter en Lizette, leuk 2 zulke jonge meiden die het quilten ook opgepakt hebben.
 
 
En hier legt ze mij nog keer uit wat ik verkeerd doe.

Zoals jullie kunnen zien, zie ik er wel anders uit dan op mijn profielfoto maar die is dan ook al 10 jaar oud en is een getekend portret. Zal binnenkort mijn profielfoto eens aanpassen maar dan wil ik eerst een mooie foto van mezelf hebben. 10 jaar geleden had ik nog geen leesbrilletje nodig, maar volgens mijn kinderen heeft dat te maken met mijn leeftijd.
 
 
Verder hebben we natuurlijk van de week die mooie sneeuw gehad en ik kan dus niet laten paar sneeuwfoto's te laten zien.
Dit is het laantje dat ik al eerder heb laten zien maar nu in de sneeuw, ik vind zo prachtig met al die statige bomen.
Mijn dochter haalt mijn kleindochter met de slee op bij school en dan samen naar huis, heerlijk om te zien hoe kleindochter daar van geniet, die vind sneeuw helemaal het einde.

En dan nog iets waar ik blij van wordt, mijn lidcactus staat volop in bloei en ik vind hem zo mooi.

Zo, nu snel weer aan mijn huiswerk van deze week en daarna het carnavalspak van mijn zoon afmaken. De broek is klaar, van de blouse moet de kraag nog afgewerkt worden en dan eraan gezet en de zoom erin, dan de muts nog maken en dan heleboel belletjes eraan naaien.

Fijne quiltweek allemaal
groetjes
Bernadette 


5 opmerkingen:

 1. Leuk werk hé het appliceren. Het is een favoriet werkje bij mij...Fijne zondag

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Nou jij hebt hard gewerkt. wat ziet het er toch leuk uit. Jammer dat Dorry's modem stuk is. Geeft altijd maar weer zo'n foute spanning he?
  maar jij hebt weer genoeg huiswerk te doen lijkt mij. Appliceren is ook een van mijn favoriete bezigheden.
  groetjes
  Wietske

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Was heel gezellig, zo te zien, die les.
  Grappig, die kraai op dat mandje! Dat maakt het meteen heel anders.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hallo Bernadette
  volgens mij heb je op het prikbord een berichtje gezet over een quiltgroepje.Lijkt me een leuk idee.Ik woon ook in Tilburg.Heb je een email adres voor mij zodat we iets kunnen mailen.
  Groetjes Lia van www.quiltverhalen.blogspot .nl

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. hallo Lia
   Klopt dat ik een bericht op prikbord heb gezet en ik heb je ondertussen al een mailtje gestuurd en je blog toegevoegd bij mij rechts zodat ik je kan volgen.
   groetjes
   Bernadette

   Verwijderen