maandag 28 januari 2013

van alles wat

Zo het is weer even geleden dat ik wat schreef, maar ben even uit de running geweest. Nee geen griepje hier, maar een fikse kaak- en voorhoofdsholte ontsteking waardoor ik behoorlijk koorts had en me niet echt super voelde.

Maar het ergste leed is geleden en dus weer aan de gang gegaan.
Allereerst mijn huiswerk gemaakt voor de laatste les van de appliquatiecursus bij Dorry. Deze is aanstaande zaterdag maar ik ben er dan niet bij. Ik heb een biljartfinale in Heusden en mag de les later inhalen.
Ik heb netjes alle onderdelen al uitgeknipt en van de blaadjes en de vleugel de naadtoeslag omgeregen.


Zaterdag ben ik met mijn dochter even naar Eindhoven geweest, naar die leuke zweedse winkel en daar heb ik deze halve strijkplank gekocht, handig als ik zit te patchen, hoeft niet hele dag die grote strijkplank uitgeklapd in de huiskamer te staan. En we hadden geluk, hij was nog in de reclame ook voor 3,99. Natuurlijk hebben we de hele winkel afgeneusd en stoelen uitgeprobeerd die we niet nodig hadden, maar was wel lekker om af en toe te gaan zitten, want tja ook ik word dagje ouder.

En eindelijk een begin gemaakt om alle blokken en borduursels voor mijn herinneringsquilt aan elkaar te zetten, de eerste 2 rijen zitten vast. Als hij helemaal in elkaar zit, komen er op de kruisingen rode rozenknoopjes. Het middenstuk met onze namen moet ik nog maken
Nu zoek ik nog een manier om de betekenis van alle geborduurde blokken bij de quilt te hangen. Ik zat te denken aan bijvoorbeeld een klein boekje met ons verhaal in het kort. Als iemand een ander idee heeft hoor ik het graag.
De foto heb ik gemaakt vanaf een stoel terwijl de rijen op de grond liggen. Want ik wilde het geheel erop krijgen.
Heb ondertussen ook al een naam verzonnen die ik straks op de achterkant erop ga zetten namelijk:
Memories from live and love..

Van de week eerst het carnavalspak van mijn zoon nog afmaken, de muts heb ik geknipt liggen en moet nog in elkaar, aan het pak hoeven alleen de belletjes nog maar genaaid te worden. Had het graag al klaar gehad maar ja, als je lijf niet mee werkt dat lukt dat niet. Maar als het helemaal klaar is krijgen jullie een foto te zien hoor.

groetjes
Bernadette

2 opmerkingen:

 1. Zo, dat ziet er allemaal gaaf uit. Knap hoor dat je ondanks dat je je niet lekker voelt toch zoveel gedaan hebt.
  Beterschap nog verder.
  Groetjes
  Wietske

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hee, dat is handig, die halve strijkplank!
  Sterkte met je holtes, dat is heel vervelend (ik heb er ervaring mee).

  BeantwoordenVerwijderen