zaterdag 9 februari 2013

druk druk druk


De afgelopen 2 weken zijn zo druk geweest, ik kwam niet eens toe aan berichtjes schrijven of steekjes zetten.
Allereerst moest het carnavalspak van mijn zoon af. Dat is gelukkig gelukt en kan hij geheel in stijl mee met dweilorkest-sorry in de kleuren van hun kleding. Hij maakt geen muziek maar vrienden van hem zijn lid van dit orkest en hij gaat gezellig mee en is de BOB.

Mijn zoon heeft een hekel aan foto's waar hijzelf op staat vandaar de gelaatsuitdrukking, want normaal kijkt hij veel vrolijker en vriendelijker naar mij (zijn mams)
Het was een heel werk, want elk onderdeel moest apart geknipt worden en dan ook nog kijken dat het aan de goede kant zat en daarna al die belletjes eraan naaien. Daarnaast klopte het patroon niet dus ik ben blij dat dit karwei erop zit pppfffff

Het weekend van 1 en 2 februari mocht ik meedoen aan de biljart dameskampioenschappen van district Midden-Brabant. Ik mocht daar voor naar het mooie plaatsje Heusden. Op zaterdag was ik doordat ik met gehandicaptenvervoer Valys reis, ruim een uur te vroeg en kon ik even Heusden bekijken. Daar kwam ik een mooi Mariakapeltje tegen en heb daar even rustig gezeten, een kaarsje aangestoken voor mijn overleden man en een voor alle mensen die het nodig hebben.
Er staat daar een mooi houten Mariabeeldje wat ik ook aan jullie wil laten zien, met een uitleg waar dit beeldje vermoedelijk vandaan komt.
 Door allerlei spots gericht op het beeldje is het niet zo'n mooie fotoDaarnaast was mijn kleindochter ziek, een blaasontsteking en omdat pappa en mamma gewoon moesten werken werd oma ingeschakeld om op te passen. Dat doe ik graag maar dan kom je niet erg toe aan steekjes zetten, want ze was niet zo ziek dat ze hele dag in bed lag dus mocht ik haar aangenaam bezig houden met spelletjes, filmpjes kijken (gelukkig heb ik die genoeg nog op ouderwetse videobanden), daarnaast regelmatig drinken geven, medicijnen toedienen enz enz. Dan blijft er niet veel tijd over voor oma zelf maar dat maakt niets uit, ik doe dat graag voor haar.

Mijn zieke kleine meisje doet even een middagdutje 
 
 

Afgelopen woensdag kon ze weer voor het eerst naar school want de koorts was weg. Ze was dus bijna week ziek thuis geweest en ze was zo blij dat ze weer naar school mocht.
En toen kreeg ik afgelopen donderdag om kwart over 7 's morgens een telefoontje: mamma kun jij onze kleine meid naar school brengen want ik ben zo ziek. Jawel nu was dochter geveld door ik denk een buikgriep, want 's nachts was zij onwel geworden en had ze emmer en toilet tegelijk nodig. Verdere details zal ik jullie besparen. Dus hup, ik me snel aangekleed, hond uitgelaten en eten gegeven en daarna kleindochter thuis opgehaald en naar school gebracht. Even bij dochter gekeken of die nog wat nodig had en daarna naar mijn vrijwilligerswerk.
Vrijdagmorgen ook weer naar school gebracht, ophalen hoefde niet want dat kon pappa wel, die was zover opgeknapt van zijn buikgriep dat dat wel lukte. HIj was begin van de week al geveld door dezelfde symptomen als dochter.

En in de avonduren was oma(ik dus) zo moe dat ik geen puf meer had om wat te doen. Gisteren overdag nog wel wat steekjes gezet met dit als  resultaat.
Het middenstuk van mijn quilt Memories from live and love

De foto is niet erg duidelijk, maar kreeg hem ook na 3 keer proberen niet beter.

Dus eindelijk kan ik nu dit stukje schrijven en dit weekend weer verder met mijn eigen dingen.
Dadelijk eerst boodschappen doen en dan is het goed weer om lekker op de bank te kruipen met mijn blokken, die aan elkaar gezet kunnen worden.
Want ik wil nog steeds mijn streefdatum halen om deze quilt een affo te kunnen noemen namelijk voor de grote zomervakantie, ik hoop dat het lukt en dat er geen zieken en zo meer tussenkomen.

Ik wens iedereen een fijn weekend
groetjes
Bernadette

5 opmerkingen:

 1. Inderdaad je bent wel heel druk geweest. Het pak voor je zoon is mooi geworden , dus hij kan nu de carnaval in duiken. Het voordeel dat je dicht bij de kinderen woont is dat je in geval van nood kunt bijspringen , maar ja dan kom je niet aan je steekjes zetten toe.
  Ga nu maar lekker de schade inhalen en er van genieten. Een fijn weekend gewenst.
  Gr. Janny

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Blaasontsteking, auw, heel pijnlijk, arm kind! Haha je zoon ziet er schitterend uit, hoor, die is zeker wel blij met zo'n handige moeder. Succes met de zieken, hoop dat je zelf gezond blijft (de griep heerst vreselijk, overal).

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een mooi pak, Bernadette. Nou ik zou zo zeggen daar kan hij wel een paar jaar mee toe he? Zo'n hoop werk heb je er van gehad.
  Ach zieke kindjes is niks an. Maar ergens bof jij nog. Onze jongens waren ook ziek en dan woont oma toch net te ver weg om zomaar even te komen oppassen. Dat vind ik dan best jammer.
  Ben benieuwd hoe je quilt er straks uit ziet. Ik denk heel erg mooi.
  groetjes
  Wietske

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een leuk pak heb je gemaakt,een hele klus.Ja als je een ziek kleinkind hebt dan doe je niet veel,maar wel fijn dat je dicht in de buurt woont.Een rustig weekend en dat je maar lekker rustig kunt bijkomen en wat steekjes kunt zetten.
  Groetjes Lia

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een prachtig pak, maar nu weer lekker quilte : ). groet Caro

  BeantwoordenVerwijderen