zondag 24 februari 2013

in liefdevolle herinnering en meer....

Vandaag begin ik met een foto van mijn man, hij is precies vandaag 9 jaar geleden overleden en zou vandaag 59 worden. Toen hij wist dat het zover was dat de doktoren hem niet meer konden helpen vocht hij met alles wat hij in zich had om 50 te worden en dat heeft hij gehaald. De kinderen en ik missen hem nog elke dag, het verdriet wordt zachter maar het gemis groter


Omdat het leven toch verder gaat (nu wel maar toen iemand dat zei op de dag van zijn overlijden  kun je dat niet begrijpen) heb ik van de week toch maar weer wat steekjes gezet en het beloofde blauwe apparaatje uitgeprobeerd. De quilters onder jullie die de Miss YOYO maken hebben het vast herkend. voor de anderen even een plaatje van wat het wordt als je het hebt gebruikt.
Uitleg geven is te lang verhaal ook al is het op zich heel eenvoudig te gebruiken.

Een ovale yoyo dus, die ga ik zeker een keer gebruiken in een of andere quilt.
 
 
Verder samen met mijn dochter aan een kraamkado gewerkt en de top afgemaakt. We waren er al een tijdje mee bezig (vanaf kerst ongeveer) maar ik mocht het nog niet laten zien, omdat wij het geslacht van de baby wel wisten maar de rest van de wereld nog niet. Mijn dochter heeft de blokken met de lapjes gemaakt en ik de borduursels. Samen hebben we alles aan elkaar gezet.
 
Vorige week is de baby geboren en het is een meisje genaamd Naomi. De pappa en mamma zijn goede vrienden van ons. Alles is goed verlopen en over enkele weken ga ik op kraamvisite. Ik doe dat nooit zo snel omdat er toch al zoveel veranderd in het leven van een kraamgezin en ik laat ze eerst lekker zelf genieten.
 Dit is het geheel, ligt klaar om doorgepit te worden
 

 
 Dit is het middenstuk
En dit zijn de 6 zijblokken, maar om te voorkomen dat ik teveel foto's plaats heb ik er met wat knip- en plakwerk een foto van gemaakt.
Dus nu als een speer aan het doorpitten want de quilt moet wel klaar zijn als ik op kraamvisite ga.

Daarnaast heb ik nog de 2 laatste borduursels voor mijn Memories from live en love quilt gemaakt. Eerst had ik gedacht naast het middenstuk met onze namen (zie een vorig bericht) 2 gekleurde blokken te maken maar besloot toch tot deze 2, er komt nu tussen het middenstuk en deze blokken een klein gekleurd randje.
Bij het boek komt nog onze wettelijke huwelijksdatum en bij het kruis onze kerkelijke huwelijksdatum


En het eerste gedeelte zit aan elkaar, de tussenvullig zit erachter en de achterkant ook en ik ben begonnen met afwerken. Nog 3 zulke stukken te maken en het middenstuk. Hoop da tik mijn planning haal.

 Na overleg met Jose en Dorry heb ik besloten om niet door te pitten maar te knopen, volgens hun was deze quilt daar zeer geschikt voor. Wel moet ik rond de borduursels doorpitten anders gaan deze bollen en frommelen.
En de eerste knoopjes zijn gemaakt. Weet niet of het goed te zien is maar die rode draadjes horen er te zitten, dat zijn de knoopjes. Op alle kruisingen van naadjes komt een knoopje.


Met zoveel steekjes zonder vingerhoedje, want dat ding raak ik maar niet aan gewend, ziet mijn vingertje er ongeveer zo uit
Vel kapot en ruw, achterkant van naald is al keer door vel gegaan dus volgende keer toch maar vingerhoedje gebruiken denk ik en niet zo eigenwijs zijn, want volgens mijn kinderen ben ik dat wel een beetje al vind ik dat zelf wel meevallen.

Ik wens iedereen een fijne zondag

groetjes
Bernadette 3 opmerkingen:

 1. Och meis. Dikke knuffel. Hele dikke, warme knuffel.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Nou zeg, jij laat wel heel veel moois zien hoor. Het is goed om er vandaag bij stil te staan, en er mee bezig te zijn. Dat geeft afleiding, je kunt je gedachten er ook weer goed bij bepalen.
  Sterkte in deze dagen en je quilts worden prachtig.
  groetjes
  Wietske

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Goh Bernadette, je man al zo vroeg verliezen.....Ja, deze dag ben je daar zeker mee bezig.
  Wat ben je op handwerkgebied lekker bezig. Mooie dingen ben je aan het maken en het schiet al aardig op. Veel plezier er verder mee. Groetjes van Wilma

  BeantwoordenVerwijderen