zondag 17 februari 2013

van alles over Zwolle

Hallo

Gisterochtend rond 8 uur op stap naar Zwolle gegaan samen met dochter en kleindochter. Voor hun allebei de eerste keer dat ze zolang in de trein moeten zitten, want normaal gaan ze met pappa met de auto mee, maar die moest biljarten dit weekend.
Want het is toch een tripje van ruim 2 uur van Tilburg naar Zwolle. Gelukkig is er onderweg veel te zien voor kleindochter want ze is tenslotte pas 5 en lang stilzitten is niet haar favoriete bezigheid.
Aangekomen is Zwolle hebben we het advies van Dorry gevolgd en zijn we de hele meute dames achterna gelopen en zo kwamen we aan bij de handwerkbeurs in de IJsselhallen.
Eerst even kaartjes gekocht en daarna heerlijk gesnuffeld in allerlei kraampjes.
We kwamen mooie quilts tegen en hier een ervan waar ik helemaal weg van ben


Tijdens al dat gesnuffel zag ik een mevrouw op mij afkomen met een bekend gezicht, niet dat ik haar ooit ontmoet had maar de foto die zij op haar blog heeft staan lijkt erg goed , namelijk Wietske en haar zusje. Leuk om in het echt iemand tegen te komen waar je al enige tijd het blog van volgt en leest wat haar bezig houdt.

Om het voor kleindochter ook leuk te houden zijn we natuurlijk ook even bij Dorry langs gegaan. Zij en Jose verwennen mijn kleindochter altijd wel met iets lekkers als ze mee naar de winkel gaat, een kuukske (koekje) of een snoepje.
Ook nu weer kwam het pak kuukskes te voorschijn. Namens kleindochter nog een keer bedankt Dorry en Jose
Van zelfsprekend moesten Dorry en Jose ook werken, kijk maar eens hoe ijverig ze bezig zijn met uitleggen en voordoen

 
 
Daar heb ik nog wat gekocht en waar het voor is laat ik van de week zien, nu alleen een foto van het apparaatje

Om het voor mijn kleindochter leuk te houden zijn we na ongeveer 2,5 uur weer weg gegaan en omdat we nog tijd hadden hebben we even een tussenstop gemaakt in Zutphen.

Wat wel leuk om te vertellen is dat het stukje treinreis van Zwolle naar Zutphen heel gezellig is verlopen voor kleindochter. We zaten in een niet zo'n grote coupé en zij zat op een gegeven moment te zingen: Berend Botje. Aan de andere kant van het gangpad zat een ouder echtpaar en mevrouw daarvan begon mee te zingen. Achter ons zaten 3 meisjes en 1 jongen van rond de 20 jaar en die begonnen even later ook mee te zingen.Na Berend Botje kwamen Kein, klein kleutertje en Dikkertje Dap en 1,2,3,4 hoedje van papier nog aan de beurt. Natuurlijk hebben mijn dochter en ik ook mee zitten zingen en zo zat bijna de hele coupé mee te doen op een echtpaar na maar die kenden waarschijnlijk de liedjes niet door hun afkomst maar ze zaten wel mee te genieten, dat kon je wel zien aan de lachende gezichten. Zo duurde dit stukje van de reis niet zo lang voor haar en ons.

In Zutphen aangekomen zijn we bij Petra Prins langs gegaan en daar heeft mijn dochter nog enkele stoffen gekocht en natuurlijk kon ik niet achterblijven

In het echt is het rood donkerder, is het lapje met de hartjes groener en het bruine is donkerbruin.

Nog even een klein stukje van het centrum van Zutphen bekeken en daarna terug naar het station voor het laatste stuk van de terugreis, nog zo'n anderhalf uur te reizen maar met de koptelefoon van de Ipod van mijn dochter op kleindochters oren lukte het om zonder veel gemopper terug in Tilburg te komen.
 Onderweg zat naast ons een echtpaar en aan de aankopen konden we zien dat ook zij naar de handwerkbeurs waren geweest. Bleken ze ook nog uit Tilburg te komen en niet zo heel ver van ons vandaan te wonen. Na wat heen en weer gepraat een afspraak gemaakt om af en toe eens bij elkaar te komen voor het uitwisselen van ideetjes en natuurlijk om gewoon gezellig samen te quilten en te kletsen.

Bij aankomst in Tilburg moesten we nog wel een poosje op de bus naar huis wachten want die was zo als gewoonlijk net weg en rijd 's avonds maar om het half uur. Dan voel je wel hoe moe je wordt van zo'n dag. Dan wil je nog maar 1 ding, lekker in mijn stoel met de beentjes omhoog en relaxen maar dat kon niet meteen bij thuiskomst. Mijn hond had hele dag alleen gezeten, dus die wilde eerst even naar buiten en eten en drinken. Toen voor mezelf lekker een stokbrodje afgebakken, kopje soep warm gemaakt, tv aangezet, in mijn stoel gedoken en er niet meer uitgeweest tot half 2 's nachts. Wat er gisteravond op tv?? Ik zou het niet weten want na de soep heb ik eigenlijk allleen nog maar de binnenkant van mijn oogjes gezien oftewel ik was in slaap gevallen en werd dus om half 2 wakker.
Nog maa rkeer met hond naar buiten gegaan en daarna lekker naar bed tot vanmorgen half 11.
Vandaag lekker luie dag gehouden totdat ik vond dat ik toch wel een stukje op mijn blog moest zetten want belofte maakt schuld al hoop ik dat jullie mijn vergeven dat het niet gisteravond nog gebeurd is.
Tot slot nog een laatste foto van een quilt die bijna bij de uit-/ingang van de beurs hing en die ik erg mooi vind

Fijne avond en tot een volgende keer
groetjes
Bernadette


2 opmerkingen:

 1. Haha ik zie 't al helemaal voor me, iedereen gezellig méézingend in de trein.
  Ohh die poezemuizequilt is wel erg leuk zeg! Dat blauwe apparaatje ben ik nu toch wel nieuwsgierig naar...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ooo wat een gezelligheid dan schiet de treinreis lekker op.
  Ben benieuwd waar dat apparaatje voor dient.
  Groetjes Lia

  BeantwoordenVerwijderen