zondag 24 maart 2013

laatste les appliqueren

Na een drukke week heb ik gisteren een heerlijk ontspannen ochtend doorgebracht bij Dorry voor de laatste les van onze cursus appliqueren.

Het was even geleden dat we les hadden, maar door omstandigheden en een drukke agenda van Dorry kwam dat zo uit.
We gingen de techniek reverse leren voor de hartjes van de bloemen. Het was even puzzelen maar uiteindelijk is het gelukt.

Omdat het de laatste les was moesten we ook even alle bloemen en blaadjes en het vogeltje op de juiste plaats leggen en vastspelden, zodat we thuis verder kunnen om het geheel af te werken.
Het ziet er nog wat rommelig uit maar dat komt goed hoor!
En hieronder het werk van een medecursist, zij heeft het vogeltje onder aan de mand gezet.
 
Natuurlijk ontbreken op tafel niet de gezellige theepot, de koffiepot en prachtige bekers van Dorry.

Deze mand is een onderdeel van een grote quilt maar ik ga hem afwerken en er een miniquilt van maken.
Ik heb er een mooi plekje voor in de huiskamer, waar ik sinds de verhuizing van vorig jaar al zat te bedenken wat daar moest komen hangen want is nog kaal stukje muur.

Mijn dochter heeft deze cursus ook mee gedaan, maar zij doet liever patchwork dan appliqueren, al vind ze wel dat ze er een en ander van geleerd heeft.
Na afloop nog lekker even nagekletst en daar hadden we de grootste lol zoals je kunt zien.

Nadien zijn dochter en ik nog lekker even gaan winkelen in het centrum, was trouwens nog een hele wandeling erheen vanaf Dorry, maar we hadden geen zin om 20 minuten op de bus te wachten in die kou van gisteren. Dus hebben we onszelf warm gelopen. Onderweg wat lekkers gegeten en aan het eind van de middag naar huis.
Daar zat mijn hond te wachten om uitgelaten te worden, eten en drinken te krijgen en zelf lustte ik ook wel wat. Dus haar eten en drinken gegeven en zelf een prakje warm gemaakt.

En nu komt het:
ik was uitgenodigd op een verjaardag gisteravond en na het eten dacht ik, nog even zitten dan ga ik, maar ineens werd ik wakker van mijn telefoon en toen bleek het al 9 uur te zijn. Het was de jarige om te vragen of ik soms ziek was omdat ik er niet was. Heb maar netjes mijn excuus aangeboden en ik mag een andere keer komen. Dat krijg je als je zo lang in de kou bent geweest en dan lekker warm binnen zit, dan val je als een blok inslaap, ik tenminste wel gisteren.

Vandaag weinig steekjes gezet, kon er de rust niet voor vinden want aan het eind van de middag, kwam mijn zoon zijn vriendin voorstellen. En daar was ik best een beetje nerveus over. Maar het is een leuke meid, lekker spontaan en met het motto net als wij: doe maar gewoon dan doe je al gek genoeg.
Het is tcoh altijd maar weer afwachten of je elkaar ligt, maar dat zal wel lukken als ze mijn zoon gelukkig maakt.

Ik had graag van de week mijn give-away pakketje opgestuurd, maar tot nu toe heb ik nog geen reactie gehad van de winnaar en heb dus geen adresgegevens om het op te sturen, jammer.
Hoop dat ik alsnog een mail krijg en het op kan sturen.

Verder hoop ik van de week mijn kraamkadootje af te krijgen, heb keihard gewerkt, zelfs van mijn vrijwilligerswerk een middagje vrij genomen om hem af te krijgen. En nu hoef ik alleen nog maar de bies te zomen en de tunnel vast te zetten en natuurlijk een label te maken, weet alleen niet hoe ik dat ga doen. Want vrijdag ga ik hem wegbrengen naar de kleine meid.Fijne week allemaal
groetjes
Bernadette

2 opmerkingen:

 1. Ziet er ingewikkeld uit, dat reverse appliceren. Maar wordt mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Die techniek ken ik niet, moet maar eens even op google gaan zoeken. Het ziet er in ieder geval goed uit.
  Leuk dat je zoon een vriendin heeft, ook gezellig voor jou en je dochter denk ik!

  groetjes
  Wietske

  BeantwoordenVerwijderen