zaterdag 30 maart 2013

Yes, eindelijk iets klaar


Wilde ik gisteravond heel trots mijn affo op mijn blog zetten, wat denk je? Geen internetverbinding.
Dat zul je nou altijd zien, op momenten dat je zo graag op het net wilt lukt het niet.

Maar niet getreurd, alles werkt weer door hier en daar even aan een stekkertje te friemelen en de stroom van het modum en de router eraf te halen dus hier komt ie, mijn en mijn dochters eerste quiltaffo!! We hebben hem samen gemaakt, dochter vooral het patchwork en ik de borduursels.
Misschien niet zo'n duidelijke foto maar kreeg hem niet beter met mijn telefoon en camera is helaas stuk.

De kopjes en waaiers die op het plankje staan komen uit China door een goede kennis van mij meegebracht. Ben ik ook erg zuinig op.

Ik ben er ook best trots op dat de hoekjes zo goed gelukt zijn en dat voor de eerste keer. Ook deze foto helaas een beetje wazig. Bij gebrek aan een latje, moest ik hem ophangen met tuinbinddraad, altijd handig als je zoiets in huis hebt. Het latje heb ik later gehaald maar toen was het te donker om foto te maken.
 
 
Gisteravond zijn mijn dochter en ik samen op kraamvisite geweest en hebben dit quiltje van 90 x 105 cm weggebracht. De ouders van kleine Naomi waren superblij met ons kado.
En wij hebben heerlijk genoten van die kleine meid, wat is dat toch telkens een feestje om zo'n klein wondertje vast te houden.
 
Verder ben ik ijverig bezig met het knippen van de achtergrondstof van een BOM waar ik mee begonnen ben, namelijk Het Huis van de Frottende Freule.  Ziet er op haar site http://www.defrottendefreule.nl/ erg leuk uit en ik heb er zin in om te beginnen met aan elkaar naaien. De achtergrondstof voor alle 12 blokken heb ik al en daar die 12 keer hetzelfde is, kon ik die alvast knippen, in zakjes doen met een sticker erop welk onderdeel erin zit en dan elke maand afwachten wat voor stofjes er komen voor de huizen en de sterren in de huizen.
En dan zijn de hersluitbare diepvrieszakjes van dat Zweedse warenhuis erg makkelijk.
 


Dat is zo'n beetje waar ik op dit moment mee bezig ben en nu de geboortequilt klaar is kan ik weer verder aan mijn Memories of  live and love quilt, want die wil ik echt voor de zomervakantie klaar hebben.


Ik wens iedereen fijne Paasdagen toe en tot na de Pasen.

groetjes
Bernadette
 


3 opmerkingen:

 1. Wat is het quiltje leuk geworden Bernadette. Ik kan me voorstellen dat de ouders van de baby er blij mee zijn.

  Fijne Pasen

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Slim bedacht, dat tuinbinddraad! De hoekjes zijn inderdaad erg mooi geworden, ik heb er altijd moeite mee.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een lief quiltje is het geworden en je hoekjes heb je netjes gemaakt.Mij lukt dat lang niet altijd,zelfs nog niet na bijna 30 jaar quilten.
  Goede Paasdagen
  groetjes,Truus uit Drenthe

  BeantwoordenVerwijderen