zondag 21 april 2013

eens iets anders dan steekjes

Deze lente zondag eens geen verhaal over steekjes maar over iets heel anders, namelijk mijn kleindochter.
Zij is vorige maand zes geworden en druk bezig met het leren lezen en schrijven van woordjes.
Afgelopen woensdag heeft ze samen met haar mamma (mijn dochter) de hele plaats achter het huis vol getekend met stoepkrijt en ik vind een tekening wel zo lief dat ik hem aan iedereen wil laten zien
De letters zijn misschien niet allemaal perfect en dat maakt niet uit, de boodschap is duidelijk, lief he.
Ze hadden ook nog een hinkelbaan gemaakt, wie kent dat  niet uit onze jeugd. Jammer alleen dat het de volgende dag regende en alles weer wegspoelde.

Gisteren was ze samen met haar ouders hier en heeft ze lekker zitten ministecken met de ministeck van haar mamma van 25 jaar geleden. En dan zeggen ze tegen mij, wat bewaar je toch veel, maar zo zie je maar weer dat dat soms niet verkeerd is. Ze heeft een keer een beetje hulp nodig gehad van haar pappa maar verder heeft  dit helemaal alleen gemaakt.
Ik ben reuzetrots op haar, want is toch best veel precisietelwerk voor zo'n kleine meid.

De vriendin van mijn zoon zat mee te ministecken en maakte deze

Kennen jullie haar nog?? Het is de vrouw van David de Kabouter uit de boeken van Rien Poortvliet, pure nostalgie toch. Het viel haar nog tegen om te maken, af en toe uithalen omdat er een foutje in zat en kosste meer tijd dan ze gedacht had.


Van al dat spelen krijg je honger en na een lekker bordje eigengemaakte chinese tomatensoep van oma, lustte ze onderstaande lekkernij ook nog wel. 2 porties gingen er met gemak in. Voor de rest had ik bami gemaakt en sate, maar daar houd mijn kleine meid niet zo van en oma is er toch om te verwennen.
 
 
Kennen jullie nog de rubriek Prietpraat, ik weet niet meer of die in Libelle of Margriet stond maar gisteren hadden we er hier een.
Kleindochter hoorde mij zeggen dat ik wat hoofdpijn had omdat mijn neus verstopt zit en wat denk je dat ze zegt: oma, je neus is niet verstopt ik zie hem nog gewoon aan je gezicht zitten.

Ze snapte niet goed waarom wij moesten lachen, dus even uitgelegd wat dat betekent: een verstopte neus, maar het was wel een gevatte opmerking van haar vonden we allemaal.

En vandaag een spannende dag voor haar en ons allemaal. Nadat ze afgelopen december haar A-diploma heeft gehaald, in februari haar B-diploma, mag ze vandaag afzwemmen voor haar C-diploma.
Na haar B-diploma twijfelde ze of ze verder wilde maar toen mamma haar vertelde dat ze dan de meeste diploma's voor zwemmen van ons allemaal zou hebben, ging ze vol enthousiasme verder oefenen.
Namelijk haar oma en mamma hebben A en B, haar pappa heeft A en zij na vandaag dus A,B en C. Want dat ze dat gaat halen daar vertrouwen we wel op. Haar kadootje ligt al klaar en gaat vanmiddag mee, want natuurlijk moetoma komen kijken.
Het is toch leuk en goed voor haar zelfvertrouwen om eens beter te zijn dan al die grote mensen.

Als ik dit zo zit na te lezen, denk ik wel, wat gaat de tijd toch snel, 6 al weer en het "ergste" is dan dat oma in die tijd ook al weer 6 jaar ouder is geworden. Maar met zo'n schat van een kleinkind regelmatig bij je blijf je jong van hart.

Fijne zondag allemaal
Bernadette

6 opmerkingen:

 1. Leuk, je blogje. gezellig om te lezen. leuk he als ze (bijna) 6 zijn. Vorige week liepen wij in de Efteling, Laurens kneep een keer in mijn hand en zei: he lief oud omaatje....
  Nou ja dan smelt je toch gewoon.
  Lekker om van te genieten!!
  groetjes
  Wietske

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Inderdaad Wietske bij zulke opmerkingen smelt je als oma
   en genieten doe ik altijd van haar
   groetjes
   Bernadette

   Verwijderen
 2. Hé mam,
  Wat leuk om je blogje te lezen over mijn meissie.

  Veel liefs,
  Je dochter

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. dank je voor je reactie, ik vind het ook leuk om blogjes te schrijven over haar, maar ook over jou, je broer en mijn vorderingen op quiltgebied

   Verwijderen
 3. Wat een heerlijke nostalgie deze keer in je blog!
  Ministeck gebruikte ik vroeger ook wel om borduurpatroontjes mee te bedenken.
  Wat lief de stoeptekening en ja-prietpraat.... Was er ook niet een meester Hoving of id die er een boekje van heeft gemaakt???
  Heb ook nog schriften vol hier liggen met de opmerkingen van onze kinderen,die mijn man allemaal opschreef.
  Oma zijn=verwennen wat alleen zij mag!
  Geniet van al het moois dat er nog is
  groetjes,Truus uit Drenthe

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leuk, die ministeck, vond ik in mijn jeugd ook helemaal geweldig. groet Caroline

  BeantwoordenVerwijderen