zaterdag 4 mei 2013

Wat is de natuur toch prachtig

Alweer geen verhaaltje over steekjes en zo, want ben wel ijverig bezig maar met allemaal dingen waar jullie al foto's van gezien hebben en dat wordt anders zo eentonig en wil ik jullie niet aan doen.
Vandaar  foto's en teksten over wat ik afgelopen week onderweg en thuis tegen ben gekomen aan moois van Moeder Natuur.

Wat een prachtig weer hebben we afgelopen week gehad en voordeel daar van is dat je ook leuke plaatjes kunt schieten zoals bijvoorbeeld van een schitterende zonsondergang.

Hier kan ik zo van genieten, zittend op mijn heerlijke luie stoel en dan langzaam de zon onder zien gaan en ondertussen wat steekjes zetten.
 
Enkele weken geleden had ik bij mijn voordeur de bakjes al gevuld met voor dit Oranjejaar, paars met oranje viooltjes.Ze bleven wat klein door het koude weer maar vanaf vorige week begonnen ze ineens goed te groeien. Die dachten natuurlijk met Koninginne/Koningsdag moeten we er goed bij staan.


Wat een prachtige dag was dat. Ik heb de hele dag voor de buis gekluisterd gezeten en genoten van alles. Geen foto's hiervan want ik denk dat we die allemaal wel genoeg gezien hebben op tv, in de krant en op internet.

Gisteren ben ik met mijn pleegkleindochter naar het tuincentrum geweest, want op mijn balkon hingen de bakken zo akelig leeg te zijn en met dit mooie weer heb ik daar toch graag wat bloemetjes.
Onderweg kwam ik een prachtige bloeiende boom tegen en dan is het toch jammer dat zoiets niet op mijn balkon past.

En omdat ik met de bus moet, kon ik niet veel meenemen natuurlijk.
Jammer, want ze hadden precies de goede kleur plantjes die ik wilde, maar de oplossing was zo gevonden.
Ik heb even haar moeder gebeld want die komt, als ze van haar werk naar mij rijdt, zowat langs het tuincentrum. En ja hoor, ze wilde best even mijn plantjes ophalen.
Dus ik lekker aan het uitzoeken geweest, netjes alles apart laten zetten en betaald en zo kon ik gisteren mijn balkonnetje oppimpen.
De bakken gevuld met Vlijtige Liesjes. Volgens mijn dochter passen die goed bij mij want zij noemt mij "Bezige Bij`als ik aan haar laat zien waar ik mee bezig ben en hoe ver ik gevorderd ben sinds de laatste keer dat ze kwam.

 
 
 
En in de grote bak twee mooie clematissen die tegen de tussenwand kunnen klimmen, een paarse en een witte.
De bak is eigenlijk een ouderewetse aluminium wasketel van schoonmoeder. Hij stond al jaren op zolder bij mijn schoonvader en toen hij destijds naar het verzorgingstehuis ging mocht ik hem hebben. Met veel moeite heb ik toen een paar gaatjes in de bodem geboord, want is behoorlijk dikke ketel en nu doet hij al jaren dienst als plantenbak. Ik heb er wel een plantentrolley onder gezet want dat ding is niet te tillen als hij vol zit.
 
Was ik me daar heel fanatiek al die bakken aan het vullen, wat denk je : potgrond te weinig natuurlijk.
Dus om half negen gisteravond nog vlug naar de doe-het-zelf zaak hier in de buurt voor een extra zak grond. Dan is het toch wel handig dat sommige winkels tot 9 uur open zijn.
En toen kwam ik onderweg zo'n mooi plaatje tegen dat ik toch even moest stoppen voor een foto.
De ondergaande zon boven het Wilhelminakanaal. Dat ligt er nu nog vredig bij maar binnen afzienbare tijd gaan ze dit stuk verbreden. Ze hebben al een hele strook bomen gekapt, dit kun je op de foto gelukkig niet zien want ik vind het doodzonde van al die prachtige oude bomen.
 
Regelmatig als ik langs het kanaal rijdt kom ik ook allerlei mensen tegen met metertjes en duur uitziende apparaten en stapels papieren in nog duurder uitziende mappen. Ja het mag wat kosten hoor.
Dat rijden langs het kanaal zal ook snel over zijn, want het fietspad waar ik over rijd ligt ook in de weg voor de verbreding. Jammer maar je kunt de vooruitgang niet stoppen zeggen ze dan zo mooi.
 
Thuisgekomen met mijn zak potgrond nog snel de laatste bakken gevuld want het begon al donker te worden en ik wilde perse alles klaar hebben.
Vanmorgen heb ik dus de foto's gemaakt want dat lukte gisteren niet meer, dan waren het alleen maar zwarte vierkantjes geworden denk ik.
 
En sorry, kan het toch niet helemaal laten om wat te laten zien van mijn quilt werk.
Deze mand was het werkstuk van de cursus appliqueren en mocht thuis verder worden afgemaakt.
We hadden tijdens de cursus de mand gedeeltelijk gedaan en 1 bloem.
Ik hoef alleen het vleugeltje van de vogel, de rechtse bloem en 2  onderste blaadjes nog te doen dan is de mand klaar.
Dan kan ik gaan bedenken wat ik als afwerkrand er omheen ga maken. Eigenlijk is het een blok van een grotere quilt maar ik maak er een miniquiltje van voor boven mijn tv. Daar is nog een mooi plekje waar hij kan hangen.
Hij lijkt wat scheef maar dat komt door het fotograferen.
Zo dat was het weer even voor deze keer, volgende keer misschien weer wat quiltnieuws.
 
Ik wens jullie allemaal een geweldig weekend met mooi weer
 
groetjes
Bernadette
 
 
 
3 opmerkingen:

 1. Wat een prachtige natuurfoto's laat je zien.Daar kan ik ook zo van genieten-gewoon zitten en genieten!!!
  Je balkon ziet er mooi uit met de 'bizzy lissy',zoals de engelsen ze noemen-vind dat zo gezellig klinken,net als jouw ''bezige bijtje'.
  Leuk blok en het hoeft niet altijd van die meters grootte quilts te worden.Zelf maak ik meestal kleintjes.
  een zonnig weekend
  groetjes,Truus uit Drenthe

  BeantwoordenVerwijderen
 2. gezellig blogje hoor met prachtige foto's. En ja appliceermand is echt heel mooi geworden. Voorlopig kunnen we blijven genieten buiten gelukkig.
  Veel plezier en geniet van je balkon!
  groetjes
  Wietske

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heerlijk, al die bloemen. Ik werd het zooo zat, dat die winter zo lang duurde, nu geniet ik extra van alle kleuren!

  BeantwoordenVerwijderen