zondag 26 mei 2013

een dagje uit

Gisteren kreeg ik mijn wat verlate moederdag kadootje.

 Zaterdag ben ik met zoon, dochter, vriendin van zoon en haar broer een dagje naar dat grote zweedse warenhuis in Breda geweest. Het was al een tijdje geleden dat ik daar was, dus had er weer eens zin in om daar te gaan snuffelen en ook kon ik tegelijk mijn voorraad vanilletheelichtjes weer eens aanvullen. Want die vind ik zo lekker ruiken en zijn daar niet duur.

Bij aankomst zijn we begonnen met een hapje eten, want het was lunchtijd eer we er waren.

Dit was het niet geworden, we gingen voor de sate en zoon ging voor de zalm met asperges.
 
Daarna eindelijk de winkel in en dan merk je dat je ouder wordt. De jeugd liep lekker gek te doen en natuurlijk probeer ik wel mee te doen maar sommige dingen heb ik toch aan me voorbij laten gaan, dat kan mijn lijf niet meer aan. Heb bij thuiskomst ook niets meer gedaan als op de bank gaan zitten met hapje eten en vroeg naar bed, ik was kapot. Maar heb voor de volle 100 % genoten.
 
 zoonlief ging droogwassen in een erg leuke badkuip (en die verkopen ze dus niet)
 bij vriendin van zoon ging een lichtje op
 
vriendin en dochter  dachten dat dit mutsen waren tegen de kou maar waren broodmanden, meisjes toch :-)
 
 
 dochter en vriendin van zoon moesten even uitrusten van al dat winkelen, maar konden het niet laten  om even gekke bekken te trekken tegen mij.
 
broer van vriendin wilde even de hangmat uitproberen maar was blijkbaar koud in die Zweedse winkel omdat hij zich helemaal inrolde
 
 
 
En nu vragen jullie je misschien af , hebben ze nog wat gekocht naast al dat gek doen. Jawel, ik heb een lade-inzet gekocht voor in mijn hobbykast, vanilletheelichtjes en 2 kussens zonder hoes voor in de bank. De hoes ga ik maken van deze lapjes, aan de ene kant zijn ze bruin en aan de anderekant geruit dus daar kan ik van alles mee.
 
De rest heeft ook wat gekocht, dochter bijvoorbeeld een mooie rugzak en broer van vriendin wat schilderijlijsten en schilderijlampjes, vriendin ook een rugzak en toilettas.
Zoon heeft niets gekocht maar ,  maar heel erg lief, mijn spulletjes betaald, dat was naast het eten zijn moederdag kadootje voor mij.
 
De rest van de week was hier vrij rustig dus heb ik behoorlijk wat steekjes kunnen zetten. Vorige keer heb ik jullie de theekopjes top uit de Quilt en zo laten zien, en nu heb ik hem nog een keer gemaakt maar dan in ander kleuren.
 
En bij het opruimen van de kast kwam ik de mand tegen van de cursus appliqueren en die heb ik nu ook zover dat hij gedubbeld kan worden.
 
 
Dus nu liggen er 3 wat kleinere tops te wachten om gedubbeld en gequilt te worden.
 
 
En tot slot wil ik nog even iets liefs laten zien wat ik gistermorgen tegen kwam toen ik boodschappen ging doen
 
 
 
Een zwanenechtpaar met 6 kuikens, ik kon er helaas niet dichterbij komen want dan zwommen ze snel de rietkraag in en begon pa zwaan te blazen.
Zo zie je maar weer dat ondanks de kou de natuur gewoon door gaat.

Sorry als het verhaal een beetje lang geworden is maar vond te leuke foto's om jullie niet te laten zien

Fijne zondag allemaal

groetjes
Bernadette
 

 

1 opmerking:

  1. Dat was een heerlijk dagje uit voor jou en ja,dat uitgeteld zijn daarna,ken ik ook.Maar dan geniet ik gewoon weer even na.
    Wat mooi dat zwanepaar met jongen.En dan vandaag dat heerlijke zomerweer--daar zul jij ook wel van kunnen genieten,denk ik.
    Succes met het dubbelen/doorpitten van je leuke quiltjes.
    groetjes,Truus uit Drenthe

    BeantwoordenVerwijderen