zaterdag 1 juni 2013

uithuilen en opnieuw beginnen??

De titel van dit blog klinkt triester dan het is hoor.
Maar jammer is het wel.
Enkele weken geleden kocht ik prachtige Vlijtige Liesjes voor op mijn balkon
Tot anderhalve week geleden stonden ze er nog redelijk bij, ze hadden wel iets geleden van de kou maar afgelopen week hebben ze de ergste klap gehad, kijk maar
Bijna alle blaadjes en knopjes zijn eraf gevallen. En ik heb ze echt braaf op tijd water gegeven daar komt het niet door. Nee dit is echt van de kou, daar konden mijn Liesjes dus niet tegen.
En nu zit ik te twijfelen, zal ik alles weg doen en  uithuilen en opnieuw beginnen of wacht ik eerst af tot het echt lente/zomerweer wordt. Wat zouden jullie doen??

Het was sowieso een beetje een pechweek deze week.
Eerst mijn plantjes halfdood, daarna op dinsdag mijn rechterhand lichtgekneusd en als klap op de vuurpijl werd ik donderdag aangereden terwijl ik stilstond met mijn scootmobiel.
Ik was met iemand in gesprek en ik stond netjes aan de kant. Ineens voel ik een klap tegen mijn schouderblad en boven op mijn schouder en een flinke tik tegen mijn hoofd.
Een fietser zat niet op te letten dus en ik kreeg zijn stuur op  mijn schouder en zijn arm tegen mijn hoofd.
Wat denk je dat die grapjurk vraagt?? Doet het zeer.
Ik nee, de tranen van vreugde lopen over mijn gezicht, wat denk je zelf.
De kennissen van mij waar ik mee stond te praten zeiden toen hij was doorgereden, tja dat krijg je als je op de fiets met je telefoon gaat zitten klooien. Hij dus.
Nu heb ik behoorlijk last van mijn schouder en nek, maar dat gaat wel over voor dat ik een jongetje ben. Dat zei mijn opa vroeger ook als we een keer onze knietjes of handjes kapot hadden gevallen.

Door dit alles deze week niet veel steekjes gezet, maar vandaag toch weer begonnen met het afmaken van mijn kussenhoesjes. De kleine vierkantjes is de voorkant, de grote de achterkant
Ze zijn niet helemaal hetzelfde, bij de ene ben ik linksboven begonnen met donker en bij de ander met het ruitje. Ze zijn gemaakt van restje stof dat ik kreeg van iemand, zij hadden dit stof gebruikt om kussens te maken voor op de eetkamerstoelen.

 Ik had eerst het plan om ipv die grote vierkanten 4 logcabins te maken maar na de eerste kwam ik erachter dat dat met spijkerstof niet zo'n goed idee is, dat wordt veel te hard en te stijf
Dus weer uithuilen en opnieuw beginnen.

 
 
 

Vanmorgen even snel op en neer geweest naar mijn favoriete quiltwinkel voor stof voor de achterkanten van de theekopjes. Die ga ik zo sandwichen en dan lekker vanavond met een kopje thee en mijn werkje voor de tv


 
Dit is even een probeersel om te zien hoe dit tumbling block wordt als je de bij in het midden van hetstofje laat vallen. Op de groene stof staan kleine bijtjes en honingraatjes dus vond het wel leuk bij elkaar passen.
 
 
Oeps, als ze al goed kon lezen zou mijn kleindochter nu een beetje boos op me worden, want vergeet ik daar toch te vertellen dat die 6-jarige dame van de week voor het derde jaar de avondvierdaagse heeft uitgelopen. En daar ben ik megatrots op dat ze dat op die leeftijd al doet. Ze heeft dit samen met haar pappa en mamma gedaan en vooral op mamma ben ik ook trots dat zij ondanks de pijn van de reuma toch meeloopt.
Gelukkig dacht ik er nog op tijd aan om dit even te vermelden want een boze kleindochter, dat wil ik niet.
 
 
 
Ik wens jullie allemaal een fijn weekend en hopenlijk voor diegene die er op zitten te wachten, wat warmer weer.
 
groetjes
 
Bernadette


4 opmerkingen:

 1. Ik zou de vlijtige liesjes niet weggooien. Hoe slecht ze er ook uit zien, als je ze gewoon water blijft geven dan groeien ze gewoon door. Bij mij staan ze er soms zo troosteloos bij en elke keer weer staan ze later weer in bloei. Ik zou ze wel, als dat kan uit de wind zetten. Dan hebben ze het iets minder koud.
  Je kussens zien er mooi en modern uit. Het is juist leuk dat ze verschillend zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. nee joh, niet weggooien, beetje extra water en vooral de dode bloemen blijven weghalen, dan komt het vanzelf goed.
  Je Kussens zijn leuk!!
  groetjes
  Wietske

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoe gaat het nu met je schouder en je hoofd? En ben je de schrik ook wat te boven? Wat vervelend zoiets en je bent zo machteloos,want je kunt er niets mee!
  Wat zijn je kussentjes leuk geworden!
  De vlijtige liesjes uit de wind zetten en het lelijke wegknippen en ze komen gewoon weer op.
  Aan je balkonrand kun je ook hanggeraniums met vettig blad hangen-die kunnen tegen een stootje en bacopa's voor de tussenvulling.Heb geen aandelen hoor,alleen maar een zoon die voor hovenier heeft geleerd.
  gezellige dag
  groetjes,Truus uit Drenthe

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Voor mij geen Liesjes meer, ik werd er helemaal depri van. In de bakken heb ik hang- en stageraniums door elkaar, met tussendoor een enkel Lobeliaatje.
  Beterschap met je schouder, bah, niet leuk.

  BeantwoordenVerwijderen