zaterdag 28 december 2013

Nieuwe schoenen, gipspootje en andere zaken

He he, eindelijk lukt het weer eens om een berichtje te schrijven.
Waarom zo lang niet gelukt is:
Allereerst gingen dochter en kleindochter verhuizen, dus helpen inpakken, witten en kleur op de muren en dan bedoel ik echt kleur (zie foto, is kamer van kleindochter)
schoonmaken, overhuizen en dan denk je na een weekje of 6 sjouwen,  zo dat was dat, maar helaas.
Dochterlief viel in oude huis bij haar laatste bezoek aan de zolder van de trap af.
Ze dacht dat ze onder aan de trap was maar ze vergat 3 treden met gevolg een avondje huisartsenpost en EHBO op ziekenhuis en
een gipsen pootje
 
 
Nou, dan kun je niet veel als je niet mag lopen dus werd er gelogeerd bij mij en ik kan jullie vertellen, dat is leuk maar heel vermoeiend.
Want als je al jaren gewend bent alleen voor  jezelf te zorgen en dan ineens de zorg voor 2 mensen erbij krijgt dan heb je het druk met bammetjes smeren, thee zetten, melk inschenken, wassen, helpen met douchen want dat lukt in je eentje niet met gipsen pootje, dingen pakken waar ze niet bij kan enz. enz,
Daarnaast nog op en neer naar haar nieuwe huisje om konijntje te verzorgen maar ik heb het allemaal met heel veel liefde gedaan.
 
 Gisteren is ze naar haar eigen woning vertrokken want gips is eraf en ze mag weer voorzichtig lopen. Er was op de foto te zien dat er klein stukje van botje af was vandaar gipsvoet en nu is nog zwaar gekneusd en mag ze licht belasten maar dat kan ze niet, ze gaat er ineens voor de volle 100 % tegenaan.
 
Tussen de bedrijvigheid door kreeg ik telefoontje van de schoenmaker datg mijn schoenen klaar waren dus die ook even opgehaald. Hij heeft weer prachtig werk geleverd, kijk maar
Ze zijn gemaakt door Adams Orthopedische schoenen in de Piusstraat in Tilburg. Ik zal niet gauw reclame maken voor iets of iemand maar dit mag best gezegd worden, hij maakt elke keer fantastisch mooie schoenen voor me. Ik ben er reuzeblij mee.

En tussen alle feestdagen door mocht ik ook nog mijn verjaardag vieren en ik had me ingeschreven voor de verjaardagslapjespost met als resultaat

Een verzameling lapjes, sommige hele mooie andere wat minder mijn smaak
 
 

 
Een label en een mooi miniquilthangertje
 
 

 
En een hele verzameling van kantjes, lintjes, knopen, bedeltjes en belletjes gekregen van alle dames die ook meedoen. Bij de een zat een kantje bij het lapje en van de andere kreeg ik wat knopen of bedeltjes.
 
 
Dat was best leuk om te doen, de envelopjes lagen al enkele dagen binnen voor ik ze uit mocht pakken en enkele kwamen pas na mijn verjaardag maar dat mag de pret niet drukken.
 
 
 
 
Tot slot werd ik van de week door een goede kennis verrast met weer een waaier uit China, hij gaat daar elk jaar heen naar vrienden en brengt telkens een waaier voor me mee voor op mijn Oosterese slaapkamer. Nu had hij ook nog een scheurkalender meegebracht, Het is dat er gewone cijfers op staan anders snap je er niks van, allemaal chinees wat er op staat.
 
 
De bruine in het midden heeft hij nu meegebracht en het rode ding op het plankje is de scheurkalender. De rechtse waaier is van hele dunne stukjes hout, de linkse van papier met houten stokjes en de bruine is van zijde met kunststof stokjes
 
Zo, dat was het even voor nu, van de week laat ik wel weer eens zien wat ik op quiltgebied heb gedaan tussen alle drukte door.
 
Ik wens iedereen een fantastisch 2014 met veel geluk, voor zo ver mogelijk veel gezondheid, veel liefde en heel veel quiltplezier
 
groetjes
Bernadette
 

3 opmerkingen:

  1. Tjonge Bernadette, zo ben je wel even stevig bezig geweest. Fijn dat je dochter zo op je terug kon vallen. Hopelijk forceert zichzelf nu niet nu ze weer op "eigen benen staat". Best leuke lapjes gekregen, ik vind het altijd een feest om uit te pakken maar inderdaad ik vind ook niet alles even mooi, doe je niks aan. Ik weet nooit wat ik nu moet doen met al die kantjes en bandjes, daar heb ik nou weer helemaal niks mee, haha Nog gefeliciteerd met je verjaardag. Goede jaarwisseling en alle goeds voor 2014!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Awww, wat akelig van dat gipspootje! Maar het nieuwe huis wordt lekker fleurig.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. mmmmmmm, mooi sexy gipsvoetje xxxxx

    BeantwoordenVerwijderen