zondag 9 maart 2014

Dottenweekend

He he eindelijk is het zover, na maanden er naar uit gekeken te hebben ging ik afgelopen vrijdag eindelijk op Dottenweekend zoals de deelnemende dames het noemen.
Bepakt en bezakt ging ik op weg.

Wat je toch allemaal nodig hebt op zo'n weekend. Het kleine koffertje is gevuld met kleding en de grote tas met quiltspullen. Ja ja mijn scootmobiel doet af en toe ook dienst als klein vrachtwagentje ;-)

Ons verblijfadres was hotel De Leijehof in Oisterwijk, slechts 17,5 kilometer bij mij vandaan vandaar dat ik er met mijn eigen "bolide" heen kon racen.

 Het hotel zag er van buiten al gezellig uit en van binnen was het ook erg mooi

In de voortuin een mooie vijver met fontein
 
 
 
Na  het inchecken snel mijn spulletjes in mijn kamer gezet en op naar de zaal waar we dit weekend doorgaan brengen met quilten, kletsen, lekker eten, een show en tell en weer quilten.
 
Al lekker bezig en zo druk dat het welkomstdrankje even moet wachten om opgedronken te worden 
Dorry, Ingrid en Dorien, ons hulp- en organisatieteamHé hier hebben ze zo te zien even pauze genomen
 
 
Op vrijdagavond hebben we allemaal een beetje kennis met elkaar gemaakt, voor mij was het de eerste keer dat ik meeging maar sommige dames waren al voor de 4e of 5e keer mee.
 
Na een goede nachtrust werden er op zaterdagmorgen enkele workshops gegeven, waar ik de verdere zaterdag overdag aan heb gewerkt.
Het was zulk stralend weer dat er lekker buiten in het zonnetje gewerkt kon worden. Verspreid over het terras zaten de dames lekker in het zonnetje te genieten van de lapjes en het weer.
 

Hier wordt even meer gekletst dan gequilt maar is ook gezellig


 
 
De zaterdagavond werd gevuld met een show en tell van alle deelnemende dames en ik heb hele mooie dingen voorbij zien komen. De ene quilt nog mooier dan de andere.
Tjonge jonge wat moet ik nog veel leren om zoiets moois te kunnen maken. Maar ik was dus zo onder de indruk dat ik helemaal vergeten ben om van al dit moois foto's te maken.
 
 
Op zondagmorgen kregen we weer een heerlijk ontbijt voorgeschoteld
 
De broodjes, helaas zijn de rest van de ontbijtfoto´s mislukt. Waarschijnlijk had ik zoveel trek dat ik te gehaast heb gewerkt en daardoor alles wat wazig en wiebelig was, sorry.
 

 

 
Enkele dames hadden hun kleine naaimachientje meegenomen en de witte was zelfs nog voorzien van onderstaande sticker. Wie kent die nog, het loge en daar omheen de woorden± goedgekeurd door de Nederlandse vereniging van huisvrouwen.  

 
 
Op zondagmiddag na de lunch zat ons weekend er al weer op.
Maar wat heb ik genoten van het gezelschap van alle dames, de mooie dingen die ze lieten zien, zowel de Ufo´s als de Affo´s en wat jammer dat een weekend niet meer dagen heeft.
 
 
De bagage van enkele dames bij elkaar, het leek wel wat op verzamelen voor het schoolreisje van vroeger.
 
 
Dames allemaal bedankt voor de gezelligheid en het is zeker voor mij voor herhaling vatbaar, dus op naar het volgende Dottenweekend.
 5 opmerkingen:

 1. Volgens mij heb je het heel gezellig gehad, heerlijk he om zo op te trekken met gelijkgestemde zielen! Ooit als ik tijd heb/krijg zou ik ook graag eens zo een weekend op pad gaan, lijkt me super!
  groet, Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Gezellig, we kunnen nog lekker nagenieten met al die blogjes en foto's.
  Leuke foto's. Mag ik de foto van mijn machientje copieren ?
  grtjs Mieke

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. natuurlijk Mieke en anders stuur ik ze wel via mail naar je toe
   groetjes
   Bernadette

   Verwijderen
 3. Hoi Bernadette... Wat hebben we genoten hé... ook voor mij was het de eerste keer en toch voelt het of ik al helemaal bij de familie hoor! Ik vond het fijn je te hebben leren kennen en verheug me al weer op oktober! Ik vind het knap hoe je omgaat met je beperkingen en met de nodige zelfspot toch positief in het leven staat! Ik ben zelf op de bank geploft en in slaap gevallen en vannacht om 4 uur vervolgens weer verder te gaan slapen in ons bed! Helemaal kapot. ben nu aan het nagenieten op de compu van o.a. jou verslagje en heb alle foto's van Shirly al gedownload. tot ziens! We zijn nu ook vriendjes op f.b dus we spreken elkaar vast meer! Groetjes Marion.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ja het was geweldig ,ik geniet nog na en ik geniet ook van het leuke verslag dat je gemaakt hebt.
  Groetjes Lia

  BeantwoordenVerwijderen