dinsdag 14 oktober 2014

Afgelopen week...

ben ik verder gegaan waar ik op het quiltweekend mee bezig was.  Naast een paar workshops gevolgd te hebben, heb ik de draad weer opgepakt van een werkje waar ik vorig weekend in maart les in kreeg namelijk Cathedral Windows of zoals Ingrid zou zeggen : ramen lappen
 In het vorige weekend had ik  2 raampjes gedaan maar nu kreeg ik ander idee over de stofjes en heb eerst achteruit gewerkt en daarna de witte broderietjes erin gezet. Dit is echt zo'n lekker tussendoor karweitje.

Het afgelopen jaar heb ik veel patchwork gedaan dus veel tops klaar en nu ga ik eerst afwerken.
Op deze quilt zijn de eerste steekjes gezet
 
 
en deze wordt geknoopt
 
 
De blauw met ecru lag al gedubbeld maar de kerstquilt moest ik de achterkant nog van aan elkaar maken. Omdat er van de middelste stof en de rode stof niet genoeg was heb ik er een stukje groen tussen gezet en al met al vind ik toch wel mooie achterkant geworden, al zeg ik het zelf.
in het echt zijn de kleuren mooier
 
 
Het afgelopen weekend had ik even zin om met de naaimachine aan de slag te gaan en heb een klein kerstquiltje in elkaar geflanst.
 
leuke rood-wit stofjes uit het charmpack Winterwonderland van Moda
in de rand heb ik kleine knoopjes in de vorm van sterretjes gezet

 en zo is ie geworden
 
Beertje lag lekker mee te kijken waar ik allemaal mee bezig was.
 
 
En ja hoor, het begint al spannend te worden want 1 november is mijn schoondochter uitgerekend en verwachten hun het 1e kindje en ik mijn 2e kleinkind.
En omdat oma goed voorbereid wil zijn is het bedje al afgesopt en klaargezet
alleen nog opmaken
 
mijn baby was gewassen zodat alles lekker fris is als de kleine hummel een keer langs komt en oma gaat na het zwangerschapsverlof oppassen als schoondochter weer gaat werken.
 
Vanmorgen de stoute schoenen aangetrokken en bij stratenmakers in de buurt 2 klinkers gevraagd om voor mezelf en voor dochter een plombje te maken.Ze keken me eerst raar aan toen ik er om vroeg en je zag aan hun gezicht dat ze dachten wat moet een vrouw nou toch met 2 klinkers.
Dus heb ik even uitgelegd waar ik ze voor nodig had en toen werden ze netjes in het mandje van mijn rollator gelegd. Ze wensten me veel plezier met mijn hobby en gingen verder met stenen leggen.
Zo had ik mijn klinkers en had Beertje gelijk haar wandelingetje gehad.
Ik vroeg me wel eens af wat je met een plombje deed als ik er op een of ander blog een langs zag komen maar nu weet ik dat.  Tijdens het knopen kwam ik erachter dat een gewicht op je quilt toch wel handig zou zijn zodat hij niet wegglijdt en vandaar dus mijn wandeling naar de stratenmakers en heb ik er dus weer een karweitje bij namelijk iets leuks maken van deze 2 klinkers.
Het eindresultaat zien jullie later.

Nu ga ik snel op pad om kleindochter van school te halen, wat boodschapjes te doen en een lekkere maaltijdsalade te maken

groetjes en een fijne dag
Bernadette
 
 


2 opmerkingen:

  1. Oh wat leuk dat je gaat oppassen. Gelukkig is het bijna zo ver, het duurt altijd zo lang op het laatst he?
    Veel plezier, het ziet er goed uit. dat bedje dan he? de rest ook hoor…
    groetjes
    Wietske

    BeantwoordenVerwijderen