donderdag 16 oktober 2014

de Lizzy

Eindelijk is het dan zover vandaag.
Na in augustus op de open dag bij Dorry de Lizzy te hebben bewonderd (naast alle andere mooie quilts) en me te hebben ingeschreven om aan deze BOM mee te doen, was het vandaag de eerste echte Lizzy-bee. Ook mijn dochter gaat mee doen met deze BOM en we gaan een keer per week een Lizzy avond houden samen.
Dorry had de thee en het lekkers al klaar gezet in afwachting van de dames die komen kunnen. Want niet iedereen woont in de buurt en kan even binnenwippen.
 Een tafel die uitnodigt te lekker kletsen en tegelijk patchen, zoals we van Dorry gewend zijn. Een lekkere pot thee, een pot koffie en een stolp met heerlijke chocoladekoek met stukken witte chocolade erin, die was verrukkelijk
 deze dames waren ook aanwezig, Trudy uit de omgeving van Utrecht en Ria en Anneke uit de buurt van Delft als ik het goed onthouden heb

 
De  6 zakjes met patroon en lapjes voor de eerste 6 blokken lagen al netjes klaar en we konden aan de slag

 
Op het eind van de ochtend had ik het eerste blokje geknipt en links boven ligt een klein stukje wat al aan elkaar genaaid is.
Maar oooo wat zijn dat kleine stukjes om vast te houden, dat wordt een hele uitdaging het komende jaar maar wel leuk om te doen
Deze 2 leuke kop en schotel speldenkussentjes stonden naar mij te roepen: neem me mee, neem me mee en wat doe je dan? . Ze zijn gemaakt door Dorien, zij helpt Dorry regelmatig in de winkel en op beurzen.
Ik kon ze niet laten staan omdat ik weg ben van oud servies en de vierkante schoteltjes zijn zo apart.
Die krijgen een mooi plekje op mijn hobbykamer.
 
 
In mijn vorige berichtje vertelde ik over de straatklinkers die ik gehaald had bij de stratenmakers hier in de buurt en daar heb ik gistermiddag nog vlug even, nou ja vlug, een plombje van gemaakt.
Op een stuk zwarte stof met de naaimachine verschillende borduursteken gemaakt en daarna om de steen genaaid. Knoopje erop en klaar
 

 
ik vind hem zelf wel mooi geworden
 
 
Nu ga ik naar dochterlief om haar plombje te helpen maken en de lapjes van de Lizzy te laten zien, want zij kon niet naar de Bee, er moet helaas gewerkt worden.
 
 
Fijne avond allemaal
Bernadette


2 opmerkingen:

 1. Handig zon plomp. Zit er ook nog een zacht laagje in of is het alleen steen?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Saskia
   Ik heb om de steen een dubbele laag fiberfill gedaan, daarna de stof erom heen
   groetjes
   Bernadette

   Verwijderen