maandag 16 februari 2015

Allemaal leuke dingen....

Het was hier even stil op mijn blog maar dat wil niet zeggen dat ik stil gezeten heb.  Nee hoor, in tegendeel, ik ben flink bezig geweest al zeg ik het zelf.
Na de 2 AFFO's uit mijn vorige berichtje heb ik weer 6 blokjes van de Lizzy quilt gemaakt en daarna aan een quiltje gewerkt waarvan mijn zoon het pakketje uit Amerika had mee gebracht. 

Toen ik het kreeg dacht ik, oohh wat een kleine stukjes dat kan ik nooit maar ondertussen wel wat bij geleerd en de stoute schoenen aangetrokken en begonnen.

 de ondergrond gemaakt
alle losse onderdeeltjes geknipt
 
 na wat gepuzzel alle onderdeeltjes op de ondergrond gespeld en vastgezet


toen kon er gedubbeld worden
en na wat doorquilt werk en de bies erom is dit het resultaat:
een lief klein winterquiltje
 
Maar in het begin schreef ik allemaal leuke dingen en dit was er nog maar 1!!
 
Het volgende wat op het programma stond was het begin van de Mysteriequilt bij Dorry.Ik laat er niets van zien anders is het geen Mysterie meer, maar ik kan jullie vertellen dat het een feestje is om te maken. Tenminste het eerste maandblok, want de rest is ook voor mij nog een mysterie. Wil je er meer van weten dan zou ik zeggen, kijk even op haar website of ga gezellig langs in haar winkeltje.
 
Het toen kwam afgelopen zaterdag een wens uit die al even op mijn lijstje stond:
Een appliqueerles van Supergoof oftewel Ingrid.
De foto's hiervan zijn niet geweldig maar ik moest ze snel maken en daarna weer mijn aandacht bij de les houden. Toch wil ik ze laten zien.
 
Het was volle bak, alle stoeltjes waren bezet in de keuken en in de workshopruimte bij Dorry.
 
 
We kregen eerst uitgebreid te zien en te horen wat we gingen doen. Daarvoor zat Ingrid in de winkel aan de toonbank en wij met ons allen er omheen in volle aandacht.
 
Daarna moesten we zelf aan de gang met knippen, plakken en appliqueren op Goofse wijze. En ik zeg eerlijk dat ik dacht dat ik dat al redelijk kon maar heb heel veel bijgeleerd zaterdag. Ook dingen die ik graag had geweten toen ik bezig was met de Sweet William quilt. Dat had me toen een hoop gepuzzel bespaard. Maar zo zie je maar weer, ook ik ben niet te oud om nog wat te leren ;-)
 
stofjes kiezen 
ijverig bezig maar ondertussen ook lekker appeltaart eten, want verwennerij hoort standaard bij een workshop bij Dorry 

 knippen en plakken
het resultaat van al dat plak- en knipwerk, 2 hele lieve konijntjes naar ontwerp van Supergoof
hele andere stofjes maar ook lief
 op geheel eigen wijze gaf Ingrid tussendoor nog uitleg en omdat ze daarbij haar handen nodig had, werd het voorbeeld even op haar "bijzettafeltje" gelegd.


Dorry had een heerlijk soepje voor ons gemaakt van tomaten en geroosterde paprika en het is al een feestje op zich om uit die mooie kommen van Emma Bridgewater te mogen eten.
 
Na de soep waren er nog lekkere broodjes en toen we allemaal voorzien waren van, zoals ze hier zeggen: gas en waterleiding, gingen we weer verder met onze konijntjes.
 
Ingrid heeft op haar blog ook een leuk verhaaltje over deze zaterdag geschreven en het is zeker de moeite waard om daar eens te lezen hoe zij het ervaren heeft als juf om ons iets bij te brengen.
 
Ik vond het in ieder geval een fantastische ervaring en heb het geleerde al een beetje in praktijk gebracht gisteren met het begin van de mysterie van Dorry. De konijntjes komen van de week hier ook weer aan de beurt om gemaakt te worden maar helaas zitten er maar 24 uur in een dag.
Wat zou het handig zijn als we meer tijd hadden op een dag om al die leuke dingen te maken die op ons WIM lijstje staan.
 
Nog meer leuke dingen?? Ja hoor, de zon schijnt, ik zit heerlijk een verhaaltje voor jullie te schrijven en dadelijk weer verder met mijn quiltwerkjes. En natuurlijk het oppassen op mijn  2 kleinkinderen al is dat bij de kleinste nu wat minder doordat schoondochter geen werk meer heeft.
En deze week heeft oma (ikke dus) oppasvakantie op een middagje na, want kleindochter hoeft niet naar school en haar mamma heeft een weekje vrij.
 
Zo dat was het weer zo'n beetje voor deze keer en ik zal proberen wat vaker te schrijven maar dan denk ik, tja dat werkje heb ik al over geschreven wat moet ik daar nu alweer over vertellen. En privé maak ik niet zo heel veel mee wat het vertellen waard is, dus dan blijft het hier wat stiller.
 
Allemaal een hele fijne week en voor de carnavalvierders nog veel plezier
 
groetjes
 
Bernadette
 
 
 
 


 
 2 opmerkingen: