zondag 8 maart 2015

Ondanks een tegenvaller toch een gezellige zaterdag

Gezellige zaterdag??
Ja echt wel, ook al ging het quiltweekend  door omstandigheden niet door helaas. Dat viel ons erg tegen, want eindelijk kon dochterlief ook mee en toen ging het niet door, jammer hoor.
Het enige voordeel is dat het bedrag wat we daarvoor gereserveerd hadden nu besteedt kan worden aan iets anders en dat lees je hieronder. 

En wat doe je dan, als je al oppas hebt geregeld voor je hondje en dochter heeft oppas geregeld voor haar dochter(mijn kleindochter), nou dan ga je op vrijdagavond lekker samen uit eten en op zaterdag neem je de tijd om te gaan naar

De Quilthoeve in Naaldwijk
 
 
 
We hadden er al vaak over gehoord en iedereen zei: daar moet je echt eens heen gaan als je de kans krijgt. Dus Valys( gehandicaptenvervoer) gebeld en  die hebben ons netjes voor de deur afgezet.
Nou niemand had iets te veel gezegd, wat een mooi plekje om te zien.
de entree van de winkel
 een leuk watertje om de hoeve heen met ganzen en eendjes
 

Alleen de buitenkant en de omgeving is al een feestje om naar te kijken, tenminste voor mij wel want ik houd van oude gebouwen en dieren. Er liep ook al een pasgeboren geitenlammetje rond maar die wilde niet op de foto. Telkens als we wilden knippen sprong en rende het weg.
 
De echte hoeve heb ik niet op de foto gezet want had  geen stroom meer op telefoon maar die is ook zo mooi met rood-groen-witte luiken
 
 
En bij binnenkomst weet je niet waar je moet kijken, overal mooie stofjes, leuk ingerichte hoekjes maar zeker niet te vergeten een warm welkom door de aanwezige dames. Ik moet bekennen dat ik zeer slecht ben in namen onthouden, sorry dames.
 
We kregen een lekker kopje thee met koek en paaschocolaatjes om bij te komen van de reis. Deze had wat lang geduurd door files en wegomleggingen. En daarna gingen we los.
zoveel lapjes, heerlijk om te snuffelen maar moeilijk kiezen, ik wordt daar zo hebberig van

mooi he, ook die vakjes boven de lapjes zijn een lust voor het oog
 
 Hier snuffelen, daar kijken, zal ik  dit stofje wel nemen of niet en tijdens al dit zoeken kwamen er ineens 4 dames uit Tilburg binnen, heel toevallig, zij waren naar een lezing van Betty Prins geweest en kwamen ook lekker winkelen.
Daarna kwam er nog een oud klasgenootje van een van deze dames binnen oftewel het leek wel een Brabantse reunie daar in Naaldwijk. Maar gezellig was het wel.
 
We hadden leuke rieten boodschappenmandjes en tijdens het zoeken zet je die wel eens neer om je handen vrij te hebben om iets te pakken, zo ook mijn dochter. Maar toen kwam er een mevrouw aan die ook aan het winkelen was en snuffelde in dochters mandje met de opmerking: Oh wat een leuk lapje die neem ik mee, nou zei mijn dochter dat zal niet lukken want dat is mijn boodschappenmandje. Die mevrouw dacht dat dat mandje daar voor het uitzoeken stond. Dus netjes verteld waar nog meer van die lapjes lagen en zo was iedereen tevreden. Maar je snapt wel dat we ons mandje niet meer loslieten, want de lapjes die wij uitkiezen willen we zelf meenemen.
 
Na uren van wikken en wegen en tussendoor nog een lekker kopje thee werd het tijd om te beslissen wat we wel of niet mee gingen nemen naar huis en dat was zo moeilijk. Maar ja, dat gevoel kennen jullie vast wel.
Een quiltwinkel is voor quiltsters net zo iets als een snoepwinkel voor kinderen,  alles is even leuk maar je moet kiezen of je wilt of niet.
Na het betalen en een hartelijk afscheid weer terug naar huis, onderweg samen nagenietend en thuis gekomen, schoenen uit (zere voeten van het staan) beentjes op de bank, glaasje fris erbij en nog keer alle aankopen bekeken en op de foto gezet zodat jullie kunnen zien wat ik gekocht heb.
 leuke kantjes, randjes, bedeltjes en een pakketje voor een speldenkussentje en lapjes natuurlijk
sommige bewust voor een bepaalde quilt, andere gewoon omdat ze mooi zijn
 deze lapjes worden voor een heel speciaal project waar half quiltend Nederland al heel lang om vroeg namelijk het Ooievaarshuis van Supergoof. Zij heeft op haar blog uitgebreid verteld hoe en wat dus ga daar zeker eens kijken.
 
en tot slot een lief klein spaarvarkentje want tja, portemonnee is nu weer leeg dus opnieuw sparen om een volgende keer weer lekker te kunnen winkelen en of dat nu in Tilburg, Naaldwijk of ergens anders wordt, lapjes heb je nooit teveel.
 
En wat ik vandaag ga doen??? Uitrusten van gisteren, nog keer mijn nieuwe aankopen bewonderen en heel misschien al wat lapjes knippen, maar het kan ook zijn dat ik lekker van het goede weer ga genieten buiten.
 
Ik wens iedereen een fijne zondag met wat je ook gaat doen
groetjes
Bernadette

 
 
 
 
 
 
 

 
 3 opmerkingen:

 1. Wat een mooie stofjes laat je zien. Lijkt me inderdaad een heel leuke quiltwinkel.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Jammer dat jullie quiltweekend niet door ging.
  Hoe komt het ?
  Jullie hebben wel een leuke zaterdag gehad, in ieder geval.
  Je hebt mooie aankopen gedaan.
  Succes met het kleed. grtjs Mieke

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. hallo Mieke, er waren door allerlei omstandigheden te weinig aanmeldingen om het weekend door te kunnen laten gaan. Heel jammer want vond erg gezellig samen met alle dames vorige keer. Maar wie weet komt er nog ooit een ander weekend.
   groetjes
   Bernadette

   Verwijderen