zaterdag 30 januari 2016

OUDE BEKENDE

Terwijl buiten de regen in stromen valt (lekker quiltweer)


alles lekker nat buiten

 en mijn hondje lekker warm in haar mandje ligt te snurken
geen beter leven dan een hondenleven, tenminste op deze manier
 
 
heb ik een oude bekende uit de kast gehaald om te dubbelen en daarna te knopen.
 
Welke??
 
 
De Sweet William. Die was even in de kast verdwenen omdat ik druk bezig was met de Lizzy, het Mysterie van het grote huis en natuurlijk 't Ooievaarshuis. Maar nu het Ooievaarshuis helemaal en de Lizzy bijna af is
 
aan 2 kanten zitten al 2 randen zaagtandjes en daar komt nog een donkere border omheen
 
een klein gedeelte van de Lizzy want ze past met gemak op een bed van 1.40 x 2.00 meter
 
 en ik ook nog even moet wachten op patroon van maand 11 van het grote huis, is het vandaag een uitgelezen dag om de Sweet William te dubbelen.
Dochterlief komt even helpen want is een te grote lap om alleen te hanteren. Gelukkig heb ik een flinke tafel waar hij op kan liggen, want op knietjes over de grond kruipen lukt hier niet meer.
Hoe doen jullie dat als je een top af hebt??
 
Ondertussen ben ik ook nog bezig met een eigen ideetje met alleen maar rozenstofjes. Een klein stukje mogen jullie al zien, de rest blijft een verrassing. Zulke kleine werkjes neem ik mee als ik bij mijn dochter op ga passen. De grote stukken is zoveel sjouwen om mee te nemen.
 
49 vingerhoedjes
 
 
Zo, nu weer snel verder, alvast een lekker kopje thee maken voor als dochter zo komt, want dat zal er wel in gaan met dit weer.
Fijn weekend allemaal (ondanks de regen en wind)
 
groetjes
Bernadette
 
1 opmerking:

  1. Hoi Bernadette, ook al weer zo'n leuk stukje voor jouw nieuwe quilt van rozenstofjes. Net als het andere! Ja, dat heb je als je op de bee komt, dan zie je nog eens wat. Meestal dubbel ik gewoon thuis op de grond. Maar ik heb ook wel eens een leeg schoollokaal gebruikt (uiteraard in overleg). Fijn om ruim om de quilt heen te kunnen lopen. En je moet lekker doorwerken want het kan niet blijven liggen. Best een voordeel. Ben benieuwd naar de quilt die nu gedubbeld wordt! Wat gezellig dat jouw dochter komt helpen. Fijn om zo'n leuke hobby te kunnen delen. Vriendelijke groet, Nieteke

    BeantwoordenVerwijderen