zaterdag 26 maart 2016

Dat ging naar Den Bosch toe

Onder het genot van een mok thee en wat lekkers erbij, weer eens een blogje geschreven op deze Paaszaterdag.

mjummie

Zoals jullie zien, is dat lekkers een echte Bossche bol, niet van die bekende bakker maar wel van een Bossche bakker. Bij die bekende bakker leek het wel of het voor niets was want normaal staat daar op zaterdag al een rij buiten maar nu was echt niet normaal zo druk. En zolang in de rij staan hadden we geen tijd voor en geen zin in.

Want ja, dochter en ik gingen vandaag naar Den Bosch toe. We gingen winkelen voor verjaardagskadootjes voor mijn kleindochter die volgende week jarig is en natuurlijk ook even langs Bossche quilts en meer.
Voor mij was het de eerste keer dat ik in de rolstoel mee ging want de laatste keer dat we gingen winkelen, had ik de grootste moeite om met de rollator nog het station te halen. Iets verder dan wat ik binnen doe, kost me voortaan zoveel pijn.
Dus dochter zei, als we gaan, gaan we met rolstoel en anders ga je niet!! Maar wat kost dat een moeite om weer een stukje van je kunnen weg te zien vallen, weer een stukje zelfstandigheid inleveren. En weer merken dat mijn gezondheid minder wordt.
Maar al met al hebben we wel een leuke dag gehad en we troffen goed weer, lekker zonnetje en behagelijke temperatuur.


Voor de kadootjes zijn we niet helemaal geslaagd maar dat komt nog wel goed en bij Wietske had ik eigenlijk alleen een klosje grijs garen nodig voor een nieuw project waar ik al gedeelte van klaar heb maar nu met grijs verder moet, maar

lief blikje

dit lieve Belle & Boo blikje kon ik niet weerstaan en dus ging dat ook mee naar huis.
Verder nog een mooi klosje garen gezien om mijn Mysterie van het grote huis mee te gaan knopen, maar was een kleintje en Herman besteld een grotere klos voor me.
Dus weer een reden om over paar weken naar Den Bosch te gaan.

Helaas is dit op het moment de dichtstbijzijnde en voor mij redelijk te bereiken quiltwinkel. Niet dat het niet gezellig is bij Wietske en Herman, dat zeker wel en als ze kunnen helpen met iets, staan ze voor je klaar maar voorheen was zo makkelijk om even op mijn scootmobiel naar Dorry te rijden voor een klosje garen of zo, dat kostte hooguit een uurtje (als we niet te lang kletsten) en nu zijn we al gauw een halve dag kwijt. En zo'n dagje kost me behoorlijk wat energie.

Er waren weer erg mooie stofjes binnen gekomen maar zowel dochter als ik hebben de verleiding kunnen weerstaan, hoe moeilijk dat ook was.

Hierboven schreef ik al even over het knopen van mijn Mysterie van het grote huis, die door mij In Holland staat een huis genoemd wordt en ja, als ik een achterkant en vulling heb, kan ik gaan knopen want mijn top is af!!!
Het heeft allemaal wat langer geduurd dan gepland was, mede door de verhuizing van Dorry, maar hij is af
En nu willen jullie haar zeker graag zien?
Nou eerst wat details van de laatste maanden.

mijn gansjes
 
Het patroon van maand 11 waren flying geese en omdat ik het patroon van maand 12 niet zo mooi vond heb ik rondom de flying geese oftewel gansjes gemaakt.
Met op alle vier de hoeken een leuke cornerstone
links het pachtershuisje en rechts een herenhuis
 
Deze huisjes in het rood heb ik op een andere plek in de top ook gebruikt maar dan in het blauw en hier kon ik de lapjes wat groter gebruiken dus staan er bij het pachtershuisje ook 2 hertjes bij en bij het herenhuis een leuk hartje en 2 vlindertjes.

In de gehele top ben ik soms van het patroon afgeweken en heb mijn eigen ding gedaan. Zoals bijvoorbeeld de tekst bij het huis, de geborduurde beestjes in de rode rand zijn andere als die van het patroon en de geborduurde sterren tussen de gepatchte sterren zijn mijn eigen idee. 

En hieronder het eindresultaat van 15 maanden werken, elke maand een stukje totdat er weer een nieuw patroon kwam

mijn In Holland staat een huis-top
 
 
De foto is niet optimaal, als ik de kans krijg om een mooiere te maken volgt die nog, maar het is nog niet echt veel goed weer geweest om buiten foto's te maken en als het  goed weer was, had mijn dochter geen tijd om te helpen.
De tekst Made by Bernadette staat natuurlijk niet op de top maar zet ik vanaf nu op mijn foto's om misbruik te voorkomen. Zo wordt het moeilijker voor iemand om ongevraagd foto's te gebruiken.

En nu op naar het volgende project, een ontwerp van eigen hand, dat al eindje gevorderd is, gemaakt in de pauzes tussen de randen van het huis door.
Hoe zij wordt??
Dat blijft nog even een verrassing tot zij klaar is en ik een hele top kan laten zien

Voor nu wens ik jullie allemaal hele fijne Paasdagen en als het weer echt zo slecht wordt als men voorspelt is het heerlijk quiltweer de komende dagen.

groetjes
Bernadette

6 opmerkingen:

 1. Hoi Bernadette, hmmmmm die Bossche Bol van 'Den Otter' met lekkere donkere chocolade. Lees dat jullie een gezellige dag hebben gehad in 's-Hertogenbosch. Wat een schattig blikje weer. Jouw mysterie top is erg mooi geworden; voor zover bekend de enige met eigen stoffen gemaakt. Heel origineel. Maar ik had natuurlijk al het voorrecht om 'em in het echt te mogen bewonderen op jouw Bee. Heerlijk quiltweer ja, daar moeten we dan maar gebruik van maken. Vr.gr. Nieteke

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hallo Nietteke
  Bedankt voor je leuke reactie.
  Vriendelijke groet
  Bernadette

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Jammer dat je steeds meer moet inleveren…
  Gelukkig heb je een verstandige dochter, ze past goed op je!
  groetjes
  Wietske

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel Wietske. Naar mij toe is ze heel verstandig maar voor zichzelf zou ze soms wat verstandiger kunnen zijn.

   Verwijderen