maandag 7 maart 2016

Vroeg op voor een leuke dag

Zaterdagochtend 7.00 uur. Trrrrrrrrrrinnnnnnnnng de wekker
He wat is dat, het is toch zaterdag, waarom moet ik zo vroeg op??

O ja, ik ga samen met dochter naar quiltshop Leur voor een workshop van Mara Brands.
Dus hup mijn bedje uit (nou hup, meer zucht en kreun) snel douchen en aankleden, eten en boterhammetje smeren om mee te nemen,  tas stond al ingepakt.
En toen even wachten tot dochter eraan komt en samen op taxi van Valys wachten.
Ze hadden ons beloofd dat we ruim op tijd zouden zijn maar helaas we zijn op het nippertje.

Samen met Debby, Helga, Noor, Tajana, Gerda en Anny worden we welkom geheten door Monique van quiltshop Leur en door Mara Brands, zij geeft de workshop.
De koffie en thee met heerlijke kruidkoek en paaseitjes staan al klaar.

zo lekker!!!
 
De tafel ziet er erg gezellig uit met een mooi boeketje voorjaarsbloemen
altijd gezellig narcisjes op tafel
 
We beginnen eerst met een voorstelronde en voor wie haar nog niet kent, 
dit is Mara
 
Zij laat ons haar deel van de top zien waar wij een begin mee  gaan maken na de nodige uitleg.
 
 
Allemaal panels van prachtige dieren, maar omdat ze niet helemaal vierkant zijn en daardoor haar logcabins niet passen, heeft ze een manier gevonden om de dierenpanels wel vierkant te krijgen zonder er een stuk vanaf te hoeven knippen, want dat zou zonde zijn.
 
En dat mogen wij vandaag leren van haar.
We mogen eerst een dier uitzoeken dat we mooi vinden en dan gaan we aan de slag.

Goed luisteren is nodig want het is even door hebben hoe het moet en dan krijg je zo'n leuk resultaat.

Ikzelf heb voor de giraffe gekozenWe krijgen de kans om foto's te maken van het blok dat we kiezen, zodat we als we thuis verder gaan nog even kunnen kijken hoe Mara het gedaan heeft. Daar wordt uitgebreid gebruik van gemaakt.
En dan aan de slag met lapjes, naald en draad, soms nog even wat vragen aan Mara die alle geduld van de wereld heeft om het nogmaals uit te leggen en eventueel voor te doen.

Tussendoor worden de lapjes even aan de kant geschoven voor een lekker kopje soep en de meegebrachte boterhammetjes. Dit om de workshop niet te kostbaar te maken en iedereen op haar boterhammetje kan doen wat zij zelf lekker vindt.

En na de lunch weer ijverig verder en wat gaat de tijd dan snel.
Er wordt nog een keer een glaasje jus d'orange voor ons ingeschonken door Monique en weer wat lekkers neergezet. Daarvan zijn de Engelse dropjes favoriet want die zijn zo op.
Lekker joh
 
Tegen vier uur worden er nog wat Facebook- en blogadresjes uitgewisseld, we kunnen nog pakketjes bijkopen en omdat de dieren zo mooi zijn heb ik er nog 3 gekocht en is het tijd om naar huis te gaan.
 
 
Het is een hele leuke dag geweest en ik wil Mara nogmaals bedanken voor de fijne uitleg en Monique bedankt voor de gastvrijheid.
Alle aanwezige dames wil ik bedanken voor de gezelligheid, de lieve foto's van alle hondjes die iedereen heeft, want we zijn nu eens  met dames die bijna allemaal een hond hebben en ik kan niet wachten tot ik foto's van de resultaten op Facebook tegenkom.
 
 
Als je dit leest en denkt, dat wil ik ook leren raad ik je zeker aan een workshop van Mara Brands te volgen als je de kans er voor hebt.
 
Fijne week allemaal
 
groetjes
 
Bernadette
 
 


 
3 opmerkingen:

 1. Ook voor jou dus een heerlijk dagje genieten.
  Super!!!!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Jullie hebben een leuke dag gehad samen zo te zien!
   Vriendelijke groet, Nieteke

   Verwijderen
 2. Het is altijd gezellig bij Monique en ze heeft zo'n mooie winkel! Ik vind het heel mooi zoals Mara de blokken groter laat worden.Heb je weer fijn geleerd!!😊

  BeantwoordenVerwijderen