zaterdag 16 april 2016

een "oud"nieuw project

Een hele tijd geleden kocht ik bij Monique in Etten-Leur een  patroontje gewoon omdat ik het leuk vond.


Eenmaal thuis gekomen heb ik het eens goed gelezen en kwam er achter dat er niet 4 maar 9 patronen bestaan van dit soort kimono's.
En tja, toen was er een idee geboren.
Want met echt uit China afkomstige waaiers op mijn slaapkamer
de waaiers komen uit China, de rest niet
 
en met door mezelf gemaakte Chinese teksten aan de muur boven mijn bed
 
in het Engels erbij gezet wat betekent anders weet ik dat niet meer als iemand de schilderijtjes afdoet en verkeerd terug hangt. Door het formaat van de karakters hangen ze niet in de goede volgorde van geloof, hoop en liefde
 
is het niet zo'n gek idee om dan een grote quilt te maken voor op mijn bed met alle 9 de kimono's.
Dus snel een mailtje gestuurd naar Monique en mijn idee uitgelegd en zij was zo vriendelijk om de resterende patroontjes van nog 5 kimono's door te mailen.
Maar omdat ik nog zo druk was met andere projecten, ging het patroon even in de kast. Vorige zomer al wel de stofjes gekocht, ook bij Monique en nu er een aantal BOM's af zijn (de top, nog niet gedubbeld), alles te voorschijn gehaald en begonnen.
 
mijn gordijnen zijn blauw, mijn laminaat is grijs en het rood is een mooie afstekende kleur erbij
 
 
 
Mijn dochter was zo lief om op haar werk alle patroontjes uit te vergroten tot ongeveer 30 cm, ik begon ondertussen met kleurenschema te maken
 ik ben geen ster in  inkleuren maar het gaat om hoe de kleuren moeten komen en dat is zo wel duidelijk
 
 En toen kon er geknipt en gepatch worden
 
\
alles op het patroon gelegd zodat ik weet waar wat hoort
de eerste zit in elkaar
 
De buitenranden heb ik met lijmstift omgelijmd en als straks alle 9 kimono's klaar zijn, kan ik ze appliqueren op de ondergrond.
 
Ze komen op zwart en tussen elk blok moeten nog patroontjes komen in de kleuren van de kimono's om de quilt groot genoeg te maken, zodat hij op mijn bed past.
Hopelijk heb ik daar stof genoeg voor, want omdat ik niet wist hoeveel ik nodig had, heb ik de stof op de gok gekocht. Maar kom ik te kort dan verzin ik wel een oplossing.
 
Natuurlijk laat ik zo af en toe aan jullie zien hoe het gaat met deze top, maar ben ook nog bezig met andere dingen die ik nog niet laat zien. Is een eigen ontwerp en dat houdt ik ook nog even voor mezelf.
 
Een ander eigen ontwerp heb ik afgelopen woensdag op mijn show en tell laten zien, maar omdat ik binnenkort nog een show en tell wil houden op een zaterdag of op een doordeweekse avond, laat ik die daarna pas op mijn blog zien. Daardoor ook nog geen foto's van afgelopen woensdag.
Als je het leuk vind om te komen, geef dan in een reactie aan welke dag je voorkeur heeft. Er zijn maar een beperkt aantal plaatsen in mijn huiskamer en indien nodig kan het ook in 2 of 3  keer.
 
 
 
Allemaal een fijn weekend gewenst
 
groetjes
Bernadette
 2 opmerkingen:

  1. Leuk je chinese dingetjes zo bij elkaar.
    Ik heb ook zo'n mooi waaiertje.
    Maar je kimono-tjes worden ook erg leuk zeg................liefs.Conny

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hoi Bernadette, wat een leuk project met die kimonootjes! Een mooie aanwinst straks voor jouw slaapkamer. Ben ook erg nieuwsgierig naar jouw eigen ontwerp. Leuk dat je de show and tell ook een keer organiseert in de avond of het weekend. Vr.gr. Nieteke

    BeantwoordenVerwijderen