dinsdag 31 mei 2016

een onverwacht weekje vakantie naar Polen

Zo'n 2 weken geleden werd mijn hondje loops en haar fokker wil heel graag een nestje met haar, dus liet ik hem weten dat het bijna zover was.
Dat komt mooi uit zei hij want dan gaan we naar Polen, daar zit een mooie "echtgenoot" voor haar en tegelijk kun je dan mee naar Brandenburg waar ik honden moet gaan keuren.
Wanneer gaan we, vroeg ik hem op woensdag??  Overmorgen om 5 uur 's morgens was het antwoord.

Jullie zullen begrijpen dat ik dus in anderhalve dag heel veel moest regelen, mijn kinderen inlichten, huishoudelijke hulp afzeggen, nog wat wassen en inpakken, eten voor de hond mee, water voor de hond en eten en drinken voor mezelf voor onderweg mee, zorgen dat mijn plantjes op tijd water kregen enz. enz en dat allemaal in anderhalve dag. Maar het is gelukt, ik kon mee.

een leuk huisje wat lijkt op vakwerkhuisjes
 maar als je goed kijkt zie je dat alles op de wanden geschilderd is
zelfs de poes ontbreekt niet
 
 
Op de show liepen ook een aantal Nederlanders mee die wij kennen en we zaten allemaal in hetzelfde hotel. Dat was erg gezellig. We zijn een stukje Brandenburg gaan bekijken en daarna heerlijk samen gaan eten
 
 spargel mitt schnitzel
Hieronder wat foto's van Brandenburg
 een mooi oud gebouw, waarvan ik niet precies weet wat het is
 een vakwerkhuis
een groot deel van de groep samen aan tafel
 
Na de show zijn Kees (de fokker van Beertje) en ik doorgereden naar Polen.
 
De rest van de groep is terug gereden naar huis.
 
In Polen hebben we naast natuurlijk de dekking van Beertje ook aan site-seeiïng gedaan en kwamen er ook deze auto tegen uit de tekenfilm Cars 
 
McQueen, niet om mee te rijden maar voor de show
 
Achter het huis waar we waren lag een veldje en daar achter begon een bos. Het veldje was bezaait met klaprozen.
prachtig he
 
We hebben ook nog een markt bezocht, je weet niet wat je ziet. Er is letterlijk van alles te koop. Niet alleen groenten en fruit maar ook allerlei 2e hands spullen van fietsen tot potten en pannen en meubels. Iets typisch wat ik nog nooit gezien had was de augurken. Ze eten ze daar ingelegd in zuur of zout. Alles op natuurlijke wijze klaargemaakt, dus niks geen E-nummers of conserveringsmiddelen. Je moet er van houden maar de zoute vond ik niet te eten.
en zo worden ze op de markt verkocht. Met een vergiet scheppen ze de augurken uit de grote ton en wegen af hoeveel je wilt hebben.
 
 
Natuurlijk moest er ook gegeten worden en op vakantie, want dat was het toch echt wel, ga je dan uit eten.
We kwamen bij een heel leuk restaurantje en bestelden ieder een goulash soep. De ober vroeg nog 2, weet u dat zeker. (gelukkig sprak hij wat Engels want ik versta geen  Pools), dus wij ja 2. Nou dat hebben we geweten.
We kregen elk een soepkom voor ons neus en even daarna kwam de soep.
Erg leuk hoor, een standaard waar met kettingen een grote kom soep aan hing. Nu snapten we ook waarom hij vroeg 2. In elke kom zaten voor ruim 3 koppen soep in. En lekker dat ie was mmmmm
leuk he
 
Wij dachten een kommetje soep te eten maar dat werden er 2, zo lekker was het. Daarna kwam het hoofdgerecht. Een heerlijke biefstuk met gegrilde groenten en een grote aardappel. Ik moet eerlijk bekennen dat ik deze keer mijn bord(je) niet leeg gegeten heb.
 
rechts ligt de biefstuk op een stuk gebakken brood, links de aardappel en er omheen de gegrilde groenten en koolsalade. het kleine bakje is een sausje.
 
 
Op donderdag was het zover dat Beertje gedekt kon worden. Op weg naar haar "echtgenoot" reden we even naar de andere kant van Warschau waar zij woont, een afstand van bijna 100 kilometer. Dat kun je je toch niet voorstellen dat een stad zo groot is, dat je  bijna 100 kilometer moet rijden om naar de andere kant te komen.
Onderweg kwamen we een mooi watergebied tegen waarvan hier onder een paar foto's. Bij sommige staat helaas de vangrail ook op de foto omdat we vanuit de auto de foto's hebben moeten maken.
 

 
Ook stond vlak bij het water een hotel waarvan het dak helemaal afgewerkt was met houten dakpannen
een mooi stukje vakwerk zo'n houten dak
 
Er is zoveel moois te zien in Polen waar ik geen foto´s van heb, maar wat heb ik genoten.
Ik heb heel veel gezien, een fantastische week gehad en nu maar duimen dat alles goed gaat met Beertje.
 
 
En dan kom je thuis met een volle tas met was, dus wassen en opruimen en daarna even uitrusten en dan zitten er zomaar 2 jonge koolmeesje tegelijk ook uit te rusten op mijn balkon
 
uitrusten en schuilen voor de regen
 
En nu ga ik weer over tot de orde van de dag, dus boterhammetje eten, tas inpakken met quiltwerkje en oppassen bij dochter.
 
 
Ik wens iedereen een fijne week toe en veel quiltplezier
groetjes
Bernadette
3 opmerkingen:

 1. Mooi verhaal, prachtige foto's! Vr.gr. Nieteke

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Bernadette, wat is het een heerlijke vakantie geweest! Ik ben nog nooit in Polen geweest, maar wat ziet het er mooi uit.
  En wat spannend,.... Beertje straks mama,...
  :o)))))

  BeantwoordenVerwijderen
 3. If I could write like you, I would be very happy and have good luck, but where is my luck, in fact people like you are a great example to the world. You have written this comment very beautifully, I am very happy and I thank you from the bottom of my heart. Bhiwadi Real Photos Girl
  Manesar VIP Photos Girl
  Naughty Girl Gurugram
  VIP Girl Gurugram
  college girl gurgaon
  beautiful Girl Gurgaon
  premium health
  Health Tips
  Rice Cake
  India Rice Cake

  BeantwoordenVerwijderen