woensdag 5 september 2012

gezellige dag

Vandaag een dagje met dochter op pad geweest, eerst even naar het centrum want ik moet een nieuwe winterjas maar kan niks leuks vinden. Ja had er vorige week een gevonden maar daar was de rits al niet ok van. En ik ga geen jas kopen waar ik al meteen een nieuwe rits in moet zetten, daar zijn de jassen te duur voor. Dus dat werd niks vandaag.

Vanuit centrum samen naar Dorry gewandeld en dan is een rollator toch erg handig hoor. Normaal nemen we de bus maar die reed niet door haar straat ivm wegwerkzaamheden.
Heb leuke stofjes gekocht voor een quilt die ik achter mijn kapstok wil hangen naar het idee van vroeger, toen iedereen een neusdoek achter de kapstok had hangen.

Voor diegenen die niet weten wat een neusdoek was, dit was een donkere doek in de kleuren bruin met zwart of roodbruin, meestal afgewerkt met zwarte franjes. Deze werd achter de kapstok gehangen om te voorkomen dat de muren vies werden van de werkjassen.

Dit heb ik vertaald naar een iets ander idee namelijk blokken van 20 x 20, om en om een gekleurde en een effen. In de effen ga ik met de machine motiefjes maken die betrekking hebben op mijn leven.
In het midden komt een groter blok met daarop de naam van mij en mijn man en onze sterrenbeelden.
In totaal wordt de quilt dan 1,10 breed en 2,00 meter lang want wil er rondom nog een randje langs maken. Waarvan dat weet ik nog niet helemaal.
Dit zijn de stofjes voor de gekleurde blokken
De onderste stof is voor de effen blokken en de bijtjes is voor de achterkant van de gekleurde blokken. Ik vond die wel goed bij al die bloemetjes passen en vanaf het moment dat ik de eerste keer bij Dorry was, had ik al zoiets van "die moet ik een keer hebben" Het is beige stof en de rode gloed op de foto weet ik niet waar die van komt. Ook bij herhaalde foto's blijft hij terugkomen maar wilde jullie toch mijn stofjes laten zien.
Meteen mezelf bij Dorry ingeschreven voor de workshop "quilt as you go", om al die blokken straks netjes aan elkaar de maken omdat ik de geborduurde blokken meteen vastzet op de vulling en achterzijde.
En ja. als je eenmaal bij Dorry binnen bent, dan zie je zoveel moois dat je er hebberig van wordt, maar eerst dit maar eens beginnen, naast mijn kerstquilt waar ik nog 5 blokken van mag maken en mijn beginnersquilt die ik nog door moet pitten.

Van al dat kletsen en stofjes kiezen werden mijn dochter en ik hongerig dus zijn we samen naar een lunchroom gegaan en hebben daar lekker een boerenomelet met bruinbrood gegeten en een lekker kopje thee gedronken. Het smaakte net zo lekker als dat het er uit zag. Helaas vergeten een foto te maken, dom he.

Toen was het voor mijn dochter tijd om naar huis te gaan want kleindochter Sanne was bij een vriendinnetje spelen maar moet wel op tijd op zwemles zijn.

Vanavond nog even werken aan tasje voor Sanne ( voor foto's zie vorige bericht) en dan snel weer verder aan kerstquilt, want wil eerst die blokken klaar hebben voordat ik aan kapstokquilt begin.
Vind niet zo'n mooie naam dus misschien heeft iemand een suggestie voor een andere naam??
Iedereen een fijne dag verder en groetjes
Bernadette

1 opmerking:

  1. Hello Bernadette - I am a long-time quilting friend of Caro Dijkerman. On her blog I read that she met you at Dotty's. [I have traveled to the Netherlands many times and will be returning next spring.] Dieuwke and Caro have both visited here with me in the V.S. Jammer, mijn Nederlands is niet goed. Ik kan, alleen een klein beetje praten. But with my dictionary I can translate your posting. I really like your new fabric, especially the one with the bumble bee. Please visit my blog, too. met vriendelijke groetens - Marne

    BeantwoordenVerwijderen