woensdag 24 juli 2013

Dat kan ik weer!

Gisteren een leuke dag gehad naar Artis, waar ik nog nooit geweest was, samen met mijn pleegdochter en pleegkleindochter.
Het is een prachtige dierentuin en dat verwacht je niet in het hartje van Amsterdam.
Natuurlijk moest ik daar even op familiebezoek (geintje)

Er stonden ook heel veel prachitge bloemen en  ivm het 175 jarig bestaan extra veel, waaronder deze prachitge rozen
En deze bloembakken. Ik vind het altijd mooi om te zien hoe ze die zo hoog op kunnen werken.

Natuurlijk kan ik nu ook foto's laten zien van allerlei andere dieren maar iedereen weet hoe leeuwen, olifanten enz enz eruit zien

Nee, daar ging dit verhaaltje eigenlijk ook niet over.
Het ging over : dat kan ik weer

Het zit namelijk zo.
Op de terugweg met de trein van Amsterdam naar Den Bosch, waar we moesten overstappen, stapte er een jongeman in met een prachtige bos bloemen. En ik zei tegen hem: ach meneer die hoeft u niet helemaal mee te sjouwen naar huis hoor, dat doe ik wel voor u. Dat wordt hier wel eens vaker gezegd als iemand bloemen bij zich heeft.
Wat denk je dat ie zegt: dat is goed mevrouw alstublieft en wil me de bloemen geven.
Ik zeg: nee, dat is een geintje waarop hij zegt maar ik ben serieus, ik ben geen bloemenmens, ze zijn echt voor u. Ik heb ze van mijn nieuwe werkgever gekregen op mijn 1e werkdag.
Ik nog wat tegengestribbeld uit beleefdheid door te zeggen maar hebt u dan thuis niemand waar u ze aan kunt geven, waarop zijn antwoord was nee die gaan allemaal op vakantie das zonde, geniet u er maar van.
Met het schaamrood op mijn wangen, want de hele coupe zat mee te luisteren ondertussen, heb ik hem hartelijk bedankt en de bloemen aangenomen. En zeg nou zelf, zijn ze niet prachtig


Ik ga er, nog meer dan normaal van bloemen van genieten, want zo vaak kom je zulke vriendelijke onbekenden niet tegen toch

groetjes en fijne dag
Bernadette

7 opmerkingen:

 1. OOO wat geweldig dat er nog zulke mensen zijn.Ik moest er hartelijk om lachen.
  Groetjes Lia

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat leuk zeg. Geniet er vooral van. Caro

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Haha, is me dat toch leuk. Ja zeker hoor bestaan er nog aardige mensen. Wat een verhaal zeg.

  Neem je je hond mee op zo'n uitstapje? Ik denk het niet he. Ik zou ook zo graag een hondje willen maar ja hoe lang kun je zo'n diertje alleen thuis laten? Hoe doe jij dat?

  Geniet jij nog maar fijn na van deze fijne dag.

  Groeten van Henrikje

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Zeker bestaan er nog aardige mensen, kijk alleen maar naar alle quilsters om ons heen, altijd bereid om een ander te helpen
   Voor Henrikje
   mijn hond blijft op zo'n dag lekker thuis en isdoor mijn zoon uitgelaten toen die van zijn werk af kwam en hij heeft ook eten en drinken van hem gehad.
   Mijn hond kan als echt nodig is ongeveer 14 uur alleen zitten zonder uitgelaten te worden maar datkomt zelden voor want zoon en dochter wonen nu nog dichtbij en zijn altijd bereid even te helpen.
   groetjes
   Bernadette

   Verwijderen
 4. Wat geweldig dit verhaal! En leuk hoe deze jongeman reageerde op jouw opmerking.
  Dus nu zit jij heerlijk te genieten van je mooie bos bloemen en na te genieten van een gezellig dagje familiebezoek aan Artis--mooie roos/ben ik gek op.
  Ben maar 1x in Artis geweest toen ik 18 jaar was---heeeeeel lang geleden(lol).
  goed weekend
  groetjes,Truus uit Drenthe

  BeantwoordenVerwijderen