zondag 16 februari 2014

Nostalgie en een klein AFFOOTJE


Ik ben begonnen met opruimen van kasten en berging en dan kom je soms iets tegen waarvan je denkt: he had ik dat nog. Dat gebeurde mij met de 2 onderstaande dingen. Ze zijn door een oom van mijn man tot in detail  nagemaakt, zelfs de gaatjes in de zittingen en het randje om je kerkboek tegen aan te leggen zodat het niet op de grond viel  zijn aanwezig. Wie kent ze nog of heeft ze zelfs nog gebruikt??

Het voor oudere katholieken bekende bidstoeltje. Opengeklapt om op te zitten en... 
 dichtgeklapt om op te knielen. Dat gaf altijd een hoop herrie in de kerk als iedereen zijn stoeltje opklapte en om moest draaien om toch met het gezicht naar de priester te blijven kijken en dat gebeurde meerdere malen in een Heilige Mis.
 
En de houten kruiwagen met ijzeren band om het wiel, ten eerste om het wiel bij elkaar te houden en ten tweede tegen te veel slijtage van het hout
 
De zijpanelen konden worden afgenomen zodat er naast zand en bv bieten, ook grote stukken en stenen mee vervoerd konden worden. Was toch handig in die tijd. Tegenwoordig heb je voor elk karwei een andere kruiwagen nodig, een kruiwagen, een steenwagen, een steekwagen voor grote stukken enz enz. Niet alles van nu is beter!!!


Naast het opruimen heb ik nog tijd gevonden om mijn werkstukje van de cursus handquilten af te maken.

Het was erg leuk om te doen en al is de foto niet zo duidelijk, het is een mooi patroon geworden en de steekjes zijn redelijk gelijkmatig.

Zo dat was het weer even voor nu, ik ga nu naar een vriendinnetje haar verjaardag, ze wordt 1 jaar vandaag.

groetjes en fijne zondag

Bernadette
 

1 opmerking:

  1. Over het klappen van de stoelen heeft mijn mams het nog vaak over. Als kind mocht ik er nooit mee spelen en moesten we in het midden zitten...

    BeantwoordenVerwijderen